Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
Taaak dnes piatok a stale nic netroezlivaaaa som 🙂
Zenysky este mam taku otazocku kolko po opke ste boli take ubolene alebo tak ze ste lezali?
@mirka171 len nič ťažké potom nedvihaj a keď som nerobila nejaké prudké pohyby tak som nejaké väčšie bolesti nemala. V podstate ja som celkovo čakala väčšie bolesti po opke bo ma všetci čakali že po operácii budem mať bolesti a nebolo to také zlé. Doma som si napríklad od bolesti nedávala už nič. Aj v nemocnici som ja osobne mala lieky proti bolesti len kým som mala infúzie čiže deň opky a deň po.
@jelly265 tak je mi jasne ze kazdy ma ten organizmus iny ty si bola v pohode ja mozem byt ubolenejsia viacej...uvidime tak kym budem v nemocnici tu bude mama s krpcom a ked mi bude nejak tazko tak tu urcite zostane aby mi pomohla...a ten vyvar mozem uvarit normalne ako ked varim krpcovi polienku stym ze ja si dam len cisty vyvar bez zeleniny ci to nejak specialne musim pre seba uvarit? Aaa este jedna vec ked prejdem na kasovitu mozem aj detsku vyzivu?
@mirka171 hej klasický vývar len šťavu len bez korenia. Ja som dala len vegetu bez glutamanu. Áno potom môžeš výživu a pudingy. Výživy som mala nakúpené dopredu aj dnes som ju mala ráno. A puding si tú trošku vždy uvarím čerstvý, kupované mi moc nechutia a sú ťažšie ako doma urobený bez cukru.
A ja som spravila taký dokument stravovanie po bariatrickej operácii. Ak chceš napíš mi e-mail a pošlem ti to. Je to na 4 strany. Informácie čo som zohnala som dala do jedného dokumentu.
Dievcata tak stale nicand uz mimozes to nedaloje a dnes som pisala doktorovi meil tak som zvedava ci zajtra odpise a, co odpise....ved je skoro konieccely januara tak uvidime zajtra ;)
Ten moj telefon pise co chce prepacte ved pisem ako tataaar 🙂
Pozdravujem všetkých v tejto skupne. Som nová 🙂 O sleeve resekcii som sa dozvedela v 6/2016 keď mi začali zdravotné problémy. CCa 12 rokov som mala bandáž žalúdka, ktorá bola cca 5 rokov nefunkčná. Po konzultácii s MUDr. Kokorákom (BB) mi bola bandáž žalúdka vybratá. Operoval ma MUDr. Kokorák. Maximálna spokojnosť aj s nim aj s celým OMICHE. Momentálne113 kg a včera som si bola dohodnúť termín na sleev resekciu - 17.4.2017 ma prijímajú (nielen mňa - vysvetlím ďalej) a 18.4.2017 ma čaká opka.
Moja dcéra má 22 rokov. Len čo počula o sleev resekcii, ihneď začala všetko čítať a študovať a keďže aj jej váha presahuje 100 kg, isli sme taktiež na konzultáciu k MUDr. Kokorákovi. Obe sme si urobili potrebné vyšetrienia a MUDr. Kokorák je taký úžasný, že nás obe príjme naraz na OMICHE a budeme to zvládať s polu s dcérou spoločne. Priznám sa, že ja sa bojím viac... Dcéra je mladá, plná elánu... Našťastie sa to prenáša aj na mňa 🙂
Keď som ležala v nemocnici v 12/2016 keď mi vyberali bandáž, tak som mala monžosť vidieť jednu babu ktorá bola po operácii a druhá čakala na operáciu. Bolo to po 16.12.2016. Podľa toho ako čítam, @jellly265 bola podľa mňa baba po opke.
Toľko môj prvý príspevok odo mňa k tejto téme (kúsok mi tvrvalo, kým som sa odhodlala zapojiť sa ku Vám).
@desire1971 Ahoj,vitaj 😉 Sucastou tohoto "teamu" su obe spominane baby a obe aj poznam,dokonca mi ta @jelly265 aj spominala,kedze ja som mala tiez kedysi bandaz robenu a aj vyberanu v BB 😊 A mala som aj resekciu podstupit tam,co sa sice nepodarilo ale nakoniec som ju pred 2 a pol mesiacom dala v TT 😆 Drzim vam palce baby,to je az take "romanticke" ze idete do toho spolu a este ze vam to umoznili a naplanovali spolu.Perfektne!!!
@desire1971 Citam este raz tvoj prispevok a zistujem ze plus minus nam bandaz davali v rovnakej dobe,to bol taky boom,vtedy primar Marko toto robil ako na pase,s tym ale ze moja sla von uz po troch rokoch.Kolko si mala kg ked ti ju davali? Co znamena ze je nefunkcna? Prestala plnit ucel a zacala si priberat? Ci tam bol iny problem?
@paulapaula1 aj mne ju robil MUDr. Marko, teda zakladal mi ju. nefunkčná, že som začala znoval priberať. a teraz sa ako držíš po vybratí bandáže?
@paulapaula1 práve čítam že si v TT podstúpila resekciu... Som tu nová a neviem sa ešte orientovať v príspevkoch. No neviem či je to "romantické" 😀 😀... Skôr sa budeme môcť viac podporovať a na domácej pôde zdieľať radosti aj strasti toho, do čoho sa púšťame.
@desire1971 a vy idete na sleeve resekciu do. TT ci BB? Ja idem v TT ;)
@mirka171 ja idem do BB k MUDr. Kokorákovi.
@desire1971 ahooj tak ty si tá kočka ktorú prepustili v deň keď mňa previezli z JIS na izbu. Mala si posteľ pri okne však? Ja som bola včera v BB na kontrole aj s tou druhou kočkou. DR. Kokorák je taký zlatý že nás objednáva spolu. My sme od opky v kontakte spolu keďže ju operovali deň po mne a boli sme po opke na izbe spolu až kým nás nepustili. Bolo to super mať to s kým prežívať. Budeš mať super to že to budeš prežívať spolu s dcérou. Máš pravdu Dr. KOKORÁK aj celý personál na OMICHE sú skvelí ľudia. Ja mám na pobyt tam len dobré spomienky. Veľmi mi pomohla aj @paulapaula1 s ktorou sme často v kontakte a mala som tú česť ju spoznať aj osobne 😘
@jelly265 no mňa vyľakali tie hadičky čo s teba trčali... a ked som išla z vyberania bandáže, tak som si myslela, že sleev neabsolvujem. Ale dcéra ma podporuje... Ja som taký bojko, bojím sa bolesti... ☹

@zdenkakarolina jedla som 5 krát ale zakaždým len trošku bo viac mi nešlo dolu. Donútila som sa bo nechcem aby sa mi spomalil metabolizmus keď nebudem jesť. Zajtra to snáď bude lepšie 😉