Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@dejna0412 Ahoj,sleeve resekcia je chirurgicke odstranenie casti zaludka,BIB je balonik zavedeny na 6 mesiacov do zaludla,plikacia je zrolovanie casti zaludka a prichytenie resp prisitie a bypass je uplne vyradenie zaludka z cinnosti cize strava ide z pazeraka priamo do criev.
@paulapaula1 ďakujem veľmi pekne za podrobné informácie🙂
Ahojte, ja uz mam výsledky, len treba zavolat do BB aby mi dali ďalší termin na konzultáciu, som taka nešťastná že mi p.primar hovoril že určite budem musieť vyplatiť opku aj 10 dňový pobyt v nemocnici, lebo maju zle skúsenosti s poisťovňou Dôvera.... takže mi nevyjde pod 5000 €.... ma ešte dakto skúsenosti s poisťovňou 24?
@nikike17 preco si sa nedala prepoistit do vseobecnej? Ja som tak isla v septembri som ss prepoistila a v decembri som uz isla na konzultaciu aj ked poistencom som sa stala az od 1.1.2017 dovera nepreplaca nic vobec nic a len kopec problemov som tam mala ja .... naco platit kopu penazi ked ti to moze preplatit poistovna?
@mirka171 tohto roku som sa prepoistila z unionky do dôvery, a pocas roka sa neda prejsť, a ja už nemôžem čakať rok tak že mam všetko vybavené, moje BMI je nad 60... nevládzem chodiť za synom, teraz mi začal chodiť, ešte dobre že mi pomôžu rodičia, a on 10 dní mi hovoril, počas konzultácii odišiel a mi písali do papiera že som nebola operovana predtým, a som bola až dvakrát.
@nikike17 aha tak to ano....je to palka 5000e skoda no mohli ste to mat zadara....ale z doveri to nepreplacaju to som si zistovala priamo v zdravotke..oni vam nezaplatia vobec nic....mne povedali ze maximalne pobyt v nemocnici ale to kopec papierov im priniest ze to mate zo zdr dovodov atd atd no to som este nepocula ze 10dni lezat aj v TT sa lezi 5dni
Takze baby uz mam po tom 🙂 Operovali ma 14.3....prvy den bol najhorsi, dnes som uz uplne fit.Jedlo mi nechyba 🙂 stale sa citim najedena...uz mam dole 10kg 🙂 tesim sa...dufam, ze do leta dam dole 25 :P...kazdy kto rozmysla nad touto opkou vrelo odporucam 🙂 kvalita zivota sa uplne zmeni, odporucam BB a dr.Kokoraka, uzastny chlap 🙂 aj celkovy pristup personalu, uuuuuzas 😍 proste super, baby ktore to mate pred seboi, drzim palce ✊
@alz1234 Super,krasne cislo! Aj ja som bola rychlo fit,nie je to vobec take hrozne ako som si myslela,ze?! Z akou vahou ta operovali?
@alz1234 ahoj...no uz mam konecne potom...prvy tyzden doma super bolelo to uz len pri piti jedeni...ale nie moc...a druhy tyzden mam trosku pocity slabosti musim si lahnut a prejde to ale to moze byt aj tym ze jem malo...mala by som aspon 5x za den a ja jem len 3x...neviem si to este zorganizovat lebo pit nesmiem pol hodinu pred jedlom a pol hodinu po jedle....a este vypit za den aspon 1,5L vody...ale dnes sa uz snazim...davam si budik aby mi pripomenul ze mam jest kazde 2-3 hodiny...tak snad sa to zlepsi a bude lepsie...vo stvrtok idem na stehy a prvu kontrolu tak uvidime co povie doktor...ale inak brucho bolelo len ten pobyt v nemocnici potom uz bolo zo dna na den lepsie...🙂 aj ty ides? Kedy mas termin ?
@desire1971 ahooj tak ako? Uz ste pripravene na operaciu? Aj mate obavy to mate tak super ze ste dve a prexijete to vsetko spolu potom dajte vediet ako sa citite budem na vas mysliet
caute baby, som po sleeve resekcii v bb, dnes siesty den 🙂 bojujem uz doma, chvalabohu
@tiagospliter tak si cerstvo ako aj ja 🙂 ja som bola 2.4.2017 doma sa lieci ovela lepsie ja som bola stastna jak blcha ked ma pustili ;) ako sa citis? Z akej vahy ides?
@mirka171 jasne ja uz mam po...uvidis za mesiac si ani nespomenies...ja som fungovala na ciernom caji s cukrom...dodal trosku energie a zaroven aj vodu...teraz uz po mesiaci sa aj " normalne" napijem.a zobkam vkuse cosi...mam pocit ze jem stale, do toho prides aj ty.Len prve tyzdne su aj o strachu teraz uz fakt ochutnam vsetko.Kolko si uz dala dole? Ja uz mam 13 kg dole...budem musiet zbehnut na nakupy...vsetko na mne lieta :D drzim palce
@mirka171 no mna operovali 11.4, z akej vahy ? fu, ani sa nepytaj, 130 kg, hrozne aj napisat....citim sa dost slabo na moj vkus, som na tekutej strave, v piatok idem este len na stehy, ta strava je dost jednotvarna, vyvar mi chuti, vyzivy uz ani velmi nie a dost sa trapim s pitim, ja som pit nebola velmi zvyknuta a teraz mam vypit 2 litre, je to pre mna dost, voda mi nejde, tak pijem len caj, teple je mi lepsie a riedene stavy mrkva a pomaranc
som rada, ze si aj ty cerstvo po opke, budeme menit info 🙂 ty sa akocitis?
@tiagospliter gratulujem, ze to mas za sebou. je v bb vela pacientov? ako dlho si cakala na op od prvej konzultacie prosim? len pre info
@alz1234 ja sa bojim aj teraz jest ten vyvar 🙂 jem a ked sa mi zacne grgat tak uz radcej odlozim a nechcem neviem este prist nato kedy mi zaludok napovie ze ma dost sestricka v nemocnici hovorila ze to budem citit ale ja sa tak bojim aby mi nebolo zle ze radcej prestanrm jest skor ako by som mozno mala 🙂🙂 a tiez som rozmyslala nadtym ze ked budem moct skusat nove jedlo tak sa budem bat ako to zaludok prijme ci mi nebude zle atd...uvidime som strasne zvedava ako to vlastne bude dalej...

@desire1971 doriesila doktor mi povedal ze im menzes nevadi ze damsom si tampon a pojdeme nato aj tak....takze termin sa nemeni