Máte skúsenosť s operáciou sleeve gastrectomie?
ahojte ja s velkou pravdepodobnostou pojdem na tuto operaciu a zaujimalo by ma ci sa najde niekto kto sa tiez zamysla sa nad touto operacoiu, alebo uz ju mate za sebou..
alebo mate niekoho vo svojom okoli kto ju uz podstupil...
akokolvek to je budem rada ak sa ozvete a date svoju ospbnu skusenost svoje pocity...... proste vsetko okolo.. 🙂
@mirka171 @tiagospliter dievčatá takýto prístup som ja u môjho lekára nezažila. Všetko mi vysvetlil, na každej kontrole ma vážia a merajú. Odpovedá mi na každú otázku musím ho pochváliť som rada že som si vybrala jeho má skvelý prístup k pacientovi.
@jelly265 no som velmi zvedava co bude na dalsej kontrole....inak zrejme mam alergiu na tie injekcie...v nedelu som si pichla poslednu a dodnes tam ma to miesto svrbi a mam ho trosku cervene...preto mi to asi opuchalo ako stipanec od komara...vcera som sa dokonca vyhadzala jak som sa namalovala tak po rukach a dekolte same male pupaciky a cervene flaky...mi sestricka povedala ze keby mi ich chcel este niekedy niekto pichat mam to povedat...
@mirka171 no mam po kontrole, samozrejme moj lekar tam nebol, bol tam oblubenec jelly265 a dopadla som tam, ze mam vonku stehy a mam este tyzden dodrziavat tekutu stravu, nieco sme odkonzultovali, ale nevazili ma ani nemerali, aj udaje, z ktorých vychadzaju su este z januara a nie z aprila, kedy bola opka, no nic, ved ja si ich zapisujem 🙂 zmenil mi trochu davkovanie liekov, jednu tabletku ubral a fraxyparin mam dobrat
@tiagospliter no tak zrejme tiez nic moc...snad bude dalsia kontrola lepsia :D sama som zvedava a kedy ti kazal prist? Ja mam ist az o mesiac tak uvidime kolko mi tam potom ukaze vaha ked ma ovsem odvazia :D ja si to tiez idem zapisovat sama nech viem ako to ide...
@mirka171 tak ja som sa vo vazeni na nich nespoliehala, lebo aj odmerali ma nejak divne, ma teraz dole 6 kg, za co ma pochvalil....dalsiu mam po mesiaci od opky, cize 12. 5.
@tiagospliter no ved asi tak...lepsie bude,sa asi vazit doma...ja sa zatial vazim kazdy pondelok....potom sa budem vazit raz za mesiac...ja od vcera za mesiac tak za tri tyzdne zavolam vrchnej nech mi povie kedy mam prist...a som zvedava co to bude za kontrolu druhu 🙂
@mirka171 ako sa dari? ja som dnes prvýkrát mala zemiakovu kasu 🙂
@tiagospliter celkom fajn predvcerom som sa vazila a ukazalo -10kg tak som sa potesilaaa dost ;) ja som uz jedla aj rozmixovanu zeleninku a kuracim masom a smotanou vsetko spolu rozmixovane a ktomu zemiakove pyre dobrota ;) teraz si zas chutim na brokolicovu polievku taku hustejsiu...tak parada ;) jaka je to lahoda po tych vyvaroch jest nieco ine ze? 🙂 a zaludok v pohode nebojuje stebou? Mna vzdy tie prve lyzice trochu zabolia ale potom uz dobre
@mirka171 ty si sikula, blahozelam k zhodenym kileckam, ja mam zatial dole - 6,6 kg, ale aj tomu sa velmi tesim, kazde kilo v minuse je dobre 🙂 masko si dam zajtra, aj zeleninu, som rada, ze je za mnou to tekute obdobie :D
@tiagospliter veru tiez ma velmi tesi kazde zhodene kilo...ked som prisla z nemocnice mi vaha ukazovala este o kilo viac ako som mala skoro som odpadla lebo sak tam som pila len vodu 4dni 🙂 tak som rada ze sa to zacalo hybat...tebe to tiez ide velmi pekne dolu 🙂 snad nam to tak pojde aj nadalej ;)) si pochutis uvidis ja som to jedla pol hodinu uplne pomalicky aby som si to mohla vychutnat 🙂🙂🙂
Ahojte baby,akemu doktorovi a kde ste boli na operaciu prosim vas? 🙂 ....Ja som bola na konzultacii este v decembri v Břeclavi u doktora Michala Čierneho ,,no ten skonstatoval ,ze niesom vhodna na operaciu,,nakolko mam zevraj takzvany zdravy typ obezity,,ze mam tvar vlastne tela ako hruska....Ale ja velmi chcem a potrebujem ist na tu operaciu aby som bola konecne stastna so sebou sak mam 21 a 111kg. Dali by ste mi nejake kontakty na doktorov ktorí robia operacie tuna na Slovensku ? ...dakujem vam moc 🙂 🙂
@mirka171 ahojko, ako sa dari, zajtra uz budes mesiac od opky....kedy mas kontrolu?
@tiagospliter ahooj....ano uz to je mesiac utieklo to ako voda ;) no po zdravotnrj stranke fajn co sa brucha tyka uz neboli vobec jedine to ze mi stych injekcii este stale nezmyzli tie cervene flaky...kontrolu este neviem mam volat okolo 15.5. Vrchnej a ta mi povie kedy mam dalsiu kontrolu ;) a ty ako? Uz toho papas viac zaludok toleruje vsetko?
@mirka171 zatial mi z nicoho nebolo zle, dnes som mala napr. brokolicovu polievku a super, uz trochu zahustujem, kase atd., ty uz ides na tuhu? Ci este davas pozor? Ja mam kontrolu 12. 5. , skoro na den presne mesiac od opky, zajtra su to tri tyzdne, nebyvam unavena, ani nic take, teto tyzden uz chcem skusit ist plavat 🙂
@tiagospliter jooj stym plavanim opatrne zevraj pokial to dokttor nepovoli by si nemala este moc fyzicky zatazovat....ja zas stale kasovitu....brokolicova mi moc nesadla tak som verna vyvaru ale uz aj roztlacenu mrkvu a nadrobnucko maso natrhane ;) skusam ale pomalicky uz som jedla vianocku s maslom a kakaom to bola mnamka ;) a dnes som skusila dve kolecka sunky a viac mi nevoslo ale to mi nerobi zle...a uz som skusila striedku zo zemle s troskou pasteky ale to tiez mozno 4malicke kusky a dost ;) ty mas kontroly skor jak ja a to som o tyzden skor ;) sranda som zvedava co ti povedia a s kileckami si natom ako?
@mirka171 ani neviem, az zajtra sa odvazim, to budu presne tri tyzdne od opky, ale tipujem takých 8 kg a Ty? Super, tak si tiez kadeco poskusala, ta vianocka znie fajn, ja sa take este bojim, ziadne pecivo som nejedla este. K vyvaru sa vraciam aj ja stale 🙂 Sunku som aj ja skusila, aj syr som dobre pozula a v pohode, tak ale zase su to male mnozstva....
@tiagospliter presne tak su to malicke porcie ja sa smejem ked vidim ze moj 5r syn zje viac ako ja...ja som po 3tyzdnoch schudla 10kg a tento tyzden sa mi to zastavilo cize 10kg za mesiac to je...dufam ze buduci tyzden ukaze aspon o kilo menej...tu vianocku skus uz kludne aj ty ale tiez iba striedku a malicke kusky ako detickam krpatym davame ;) som zvedava co bude hovorit na tie kila doktor na kontrole...ty beries j nejake lieky? Ja tiez papam aj syr..aj tekuty aj tvrdy..minule kolecko udeneho a to zaludok nechceeel :P ble
@mirka171 nie, nejem ziadne lieky, iba tie, co mi dali Helicid, aj ten za tyzden uz koncim...tak som sa dnes vazila a mam dole 8,2 kg, tak dufam, ze to je dost, ale kazde kilo, co na mne nie je, je super...kazde telo chudne inak, ja som zatial spokojna.......dufam, ze mi po tej kontrole uz dovoli jest vsetko, pomaly sa blizi navrat do prace, tak nech sm uz fit a zabehnuta, aj ked to bude boj, popri praci mysliet na jedlo a pitie 🙂
@tiagospliter to ti verim ja som doma a ked idem s maalym von uz to nedodrzim tak ako by som mala :/ je to tazke zvyknut si nato ale tak casom sa do toho dostaneme ;) jasne kazde zhodene kilecko je uspech a ciel sa blizi ;:🙂)))
@mirka171 ahooo, uz som ta davno necitala, ako sa mavas? kontrola bola?
@tiagospliter ahojcek bola som na kontrole som ako som mala lebo mi nerobili dobre tabletky ktore som uzivals tak mi dali ine ;) teraz mam prist az po 3mesiacoch...pochvala za zhodene kila a uz sa mozem zacat hybat cize cvicit a ty akoo? Inak sa mam dobre skusam papat pomalicky vsetko
@mirka171 aj ja skusam uz vsetko, zatial v pohode, vcera mi nesadlo maso, ale dnes som uz ok, ja uz tiez chodim trosku na bike a dnes idem plavat 🙂
@tiagospliter no super ;) mne niektore maso tiez nerobi dobre zalezi od toho ako je upravene to maso...varene mi nerobi nic a pecene stoho mi bolo na umretie...🙂
@mirka171 toto bolo take na stave, len ohrievane, to bol problem
@tiagospliter noo ved este stale sa ucime co nam sadne a co nie...mne napr nerobia dobre ani parky tak ich nejem skusim neskor...ale chlieb salamovy to je fajn .. ;) momentalne mi dost chuti treska 🙂 tak ju jem na etapy jak mi to zaludok dovoluje ;) a z vahou si natom ako?

@tiagospliter preco ta chyta des? Nemas rada? Mozes aj puding alebo rozmixovanu zeleninu z vyvarom take riedke....pyre zemiakove....skus hovadzi vyvar ten som mala vcera prvy krat a poviem ti lizala som sa az za usami...paraaadny bol mnam ... budem cakat kedy napises ;)