Máte skúsenosti s očným ekzémom?
Žienky prosim o radu ci naaahodou niekto nema skusenosti s niecim podobnym. Z nicoho nic exem okolo oka. Ako mala som mala klasicky exem v zahyboch. Roky nic a teraz sa 2 roky po porode ozvalo toto. Najskor len na kusku neskor sa to rozsirovalo. Toto bolo asi zatial v najhorsom stadiu. Je to zapalene velmi to svrbi. Kozmetiku som vymenila za tu z lekarne. Ale v principe teraz nepouzivam ani tiene. Kludne poradte aj nieco alternativne. Napriklad kvapky a mast od firmy Energy nemate skusenosti? Renol a Protektin . Bohuzial zatial jedine co ako tak zabera su kortikoidy ale vieme ze to nie je cesta. A hlavne nie do okolia oka. To je problem. Dakujem.za kazdu radu. Je to asi atopicky exem a ako s tym

@telly4 viete čo, bola som na alergoimunologii kde mi robili mnoho testov a vyšla mi histaminova. Nič viac mi nerobili. Dali mi fixit a je dobre. Iné ťažkosti som nemala.
Ale, zrušila som aj mnoho kozmetiky co mam doma. Žiadna Nivea, balea...jsidny krém ktorý mi vyhovuje je bioderma a uriage. Taktiež makeup som zmenila na hypoalergenny atď...
@telly4 viete čo, bola som na alergoimunologii kde mi robili mnoho testov a vyšla mi histaminova. Nič viac mi nerobili. Dali mi fixit a je dobre. Iné ťažkosti som nemala.
Ale, zrušila som aj mnoho kozmetiky co mam doma. Žiadna Nivea, balea...jsidny krém ktorý mi vyhovuje je bioderma a uriage. Taktiež makeup som zmenila na hypoalergenny atď...
@lucia13022023 Môžem sa spýtať - tie lieky musíte brať už dlhodobo, alebo ste ich mohli po čase vysadiť? Pekný deň.

@lucia13022023 a aj vam robili specialne testy na histaminovu intoleranciu? tusim sa to da potvrdit len gastro vysetrenim a odobranim vzorky ale mozno sa mylim. aj ste mala ine tazkosti okrem exemu? nejake bolesti brucha, prehananie alebo tak. dakujem krasne