Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Teraz potrebujem ja poradit 😒 nemam žiadny problem pri zavadzani ani pri vyberani a ani ho necitim, ale včera a deň pred tym som si pred zavedenim skontrolovala krčok a bol mäkký, po 4 hodinach som si kališok vybrala a krčok som mala o dosť tvrdší, druha vec je že v ňom bolo asi 5 kvapiek krvi a keby mam vložku 4 hodiny je tam o doosť viac.. Trochu ma to vystrašilo, prišlo mi to ako keby tam je až moc velky podtlak.. Nemate žiadnu radu ani nič? 😖
Mne pre istotu este neprisiel, zato mrcha uz dorazila... 😒
Uuha to som zvedava co Ti poradia ami18
ahojte, potrebujem poradiť, či mám kalíšok zavedený správne.
totiž síce ho necítim, ale po čase ma začne z neho bolieť brucho ☹ a je to iná bolesť ako menštruačná.
tak neviem, či ho mám zavedený hlboko, či nízko. ale nízko asi ani nie, lebo keď ho po stojačky nahmatám, tak necítim ani stopku. mám Luno a trochu ťažšie sa aj rozvíja. musím ho prstom niekoľko krát obkúžiť a poposúvať ho, lebo inak je splasknutý a zozačiatku mi aj pretekal.
@verra66 Kazdy ako mu vyhovuje. Ja som ho mavala dost vysoko (hlboko), niektore holky si stopku aj ustrihli, ale ja som ju nechala a cela bola vzdy aj tak schovana. Aj pani od fachu mi potvrdila, ze pokial s tym problem nemam tak je to v poriadku. Takze len skusaj ako to bude ok pre teba.
Kalisok nepouzivam, no chcela by som. Pred pol rokom som kupila Lunette a zial nedari sa mi ho zaviest dovnutra. Velkost 2. Raz sa mi otvoril priskoro, az ma poranil. Vedeli by ste mi odporucit nejaky makksi typ? S tymto to uz asi skusat nebudem. Skoda penazi...
aj mňa by inak zaujímalo nejaké porovnanie mäkosti kalíškov. chcela by som si kúpiť ešte jeden na výmenu do práce, ale mäkší ako je Luno. Máte niektorá Mooncup?
@muffinka8 teraz to bol tretí mesiac, čiže tretiu menštruáciu som ho testovala. a mne sa nezdalo, že sa pekne rozvinul po obkrúžení, stále som ho cítila sploštený, ale cítila som aj to, že z každej strany prilieha. až postupne asi ako som chodila a pod sa prispôsobil. ale raz ma z neho dosť rozbolelo brucho ☹
@verra66 ja ho mam cca od juna.. alebo skor ani neviem a posledne cca 2 mesiace mi toto robi... vzdy aspon raz. Neviem co jwe za tym... dokonca aj pretekal v podstate ak sa neprisposobil a ta bolest brucha brutus 🙄
Ja mám Mooncup a som z toho ,,jelen,, bola som s nim celkom spokojna, všetko viac menej v pohode ale po treťom porode mam pocit ze mi ,,sklzava,,. Dam si ho, nasadim poridadne, vysoko a potom mam pocit ze sa mi akoby ,,zošmykne,, a citim ho a musim vybrať lebo je to neprijemne - isť takto von neexistuje, preto som sa aj vratila k tamponom lebo toto zatial nie je nič moc. Škoda, chcem to používať ale ked tak len doma ked som lebo doma človek kazdu nepohodu dokaze ihned riešiť ale niekde vonku, na nakupoch, vylete...by ma to len stresovalo. Uvidime, možno sa to časom spravi.
@sardinka335 mne je aj ten väčší mooncup malý a úplne vo mne lieta. Ale podľa mňa je to aj tým, že je tvrdý lebo zas Meluna L čo mám je takmer rovnako veľký čo do priemeru, len je trochu tučnejší a hlavne jemnejší a je pre ženy čo nemajú pevné svaly pan.dna.
@muffinka8 dakujem, no ved to ze ten MoonCup ,,Ačkovy,, vo mne lieta, pada mi - zošuchava sa....tiež si myslím ze po 3 porodoch a ,,celkovo,, uz tie svaly mam ,,volnejšie,,. Myslíš ze ta Meluna by ,,držala,,? Ja by som asi potrebovala ten ,,kružok,, väčší alebo fakt neviem...len nechcem nakupiť somariny skor sa poradiť ze či nema niektora skusenost.
@sardinka335 keď si pozrieš na stránke kalisek.cz je tam aj porovnanie a vidíš ako ktorý vyzerá. A Meluna je taká tučnejšia. Mooncup má telo také užšie.
baby, tak mám ešte "problém" s farbou. rozhodla som sa pre Meluna Classic, lebo na Soft som čítala viac skúseností, že sa zle rozvíja a na to ja nebudem mať ráno a v práci nervy. lenže Classic som v sk eshope našla len biely, červený a oranžový a tieto farby sa mi moc nepáčia ☹ ideálna by bola tyrkysová, modrá alebo ružová... neviete mi poradiť eshop, môže byť aj zahraničný ale aby dovážal na sr, kde by mali aj iné farby z classic varianty?
@muffinka8 a nevieš či posielaju aj na Slovensko? Lebo nech hladam ako hladam tak MeLuna XLsoft ako to v ,,našich,, eshopoch je nedostatkovy tovar...ved mohla by som im napisať mail...len vidim tam len platby v českých korunách.
@sardinka335 melunu zozenies aj priamo od vyrobcu na me-luna.eu.
Tu je tabulka s rozmermi: http://www.me-luna.eu/epages/63898218.sf/de_DE/...
A tu tabulku s radami http://international.me-luna.eu/cgi-data/advise...
Mozno ti pomozu v rozhodovani. Pre mna osobne bol SOft velmi makky, zle sa rozvijal a pretekal, ale tebe moze vyhovovat.
@verra66
@sardinka335 baby ja mam Melunu m aj L a classic aj soft.....clasic je ozaj tvrdsia, ale super sa rozvinie, soft je jemenjsia a vobec kalisok necitim, hoci je vacsi......chce to najst spravny grif a ide to aj s nim 🙂
ved to, ze meluna ma az 4 velkosti a 3 stupne tvrdosti, co je super...mne sedi aj M aj L......
a objednalval som priamo od vyrpobcu z Nemecka...maju vzdy aj nejake akcie: http://www.me-luna.eu/en_GB a ja som velmi spokojna...

@veruka1986 Ahoj, ja som kupovala MeLunu tu: http://www.kalisek.cz/eshop/ . Majú fakt veľký výber skladom a aj ceny su OK