icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

silesias
4. aug 2017

@martina46 inak to myslis tu nemecku stranku? Posielaju i na slovensko?

kinkinga
4. aug 2017

@0silvia0
@laila22 a ja zas nechápem čo vás to trápi, nechceš ignoruj, je to taky problém. Typická slovač, starať sa do cudzích veci, btw I tak je už predaný len bohužiaľ nedá sa to vymazať.
Keď máte problém a neviete vydezinfikovat, vysterilizovat a očistiť niečo tak vaša smola. Divím sa ze chodíte ku gynekológovi ktorý bezohľadne používa opakovane nástroje po stovkách iných ženách a ze toto vám neprekáža. To len prvý príklad co ma napadol je mnoho ďalších, mne sa hnusia nástroje u zubára ktoré používa aj v iných zuboch a teraz ako co. Nemám tam chodiť? Zamyslite sa kúsok ženy pokiaľ vypisujete hovadiny, pekný pokojný víkend želám 😉😉😉

martina46
4. aug 2017

@silesias áno, tu myslím. Posielajú.

Inac, ja by som tiez nemala problém používať kalich niekým uz vyskusany.

0silvia0
4. aug 2017

@kinkinga no vidíš, to je nápad! Aj zubnú kefku môžeme používať len jednu pre celú rodinu, veď pokaždé vysterilizujeme a je to. Výborný nápad ako ušetriť pre typickú slovač 😘

martina46
15. aug 2017

@silesias tak som objednala z nemecka, v pondelok objednavka, v piatok som ho mala, shorty L makky. len som zatial naostro neskusala, tak neviem, ci bude sediet. darcek mi neposlali :(((
inac nejako extra makky sa mi nezda, cakala som, ze bude maksi.

silesias
15. aug 2017

@martina46 ja mam makky ale XL som po dvoch spontannych porodoch a druhy den mavam silnu ms a preteka mi, kazdu hodinu a pol musim menit 😣 ale iba jeden den, tak neviem cu skusit inu tvrdost. Skoda za ten darcek 😥 no drzim palce nech sadne. Inak mne makky pride makky zas je to silikon 😁

muffinka8
13. sep 2017

Baby mám na predaj Me luna Classic M
mám ho aj v bazári

eririka
30. okt 2017

Dievčatá, veľmi by som chcela kalíšok, ktoré by ste odporúčali ? bojím sa zaviesť ale veeeľmi chcem, ďakujem za každú radu 😉

silvuska82
31. okt 2017

Jedine original Moncup, skúsila som aj iné ale neplnili správne svoju funkciu.

megulda
3. nov 2017

Máte niekto skúsenosť s týmto najväčším na trhu?
http://www.zenavzene.sk/e-shop/shop/zenske-krva...

Lebo ja mám prvé dni tiež hrozne silnú a niekedy mi môj Yukki pretečie.

silesias
3. nov 2017

@megulda skusenost s nim nemam ale vizera super, ja mam nizky krcok a kalisok XL a pocas silnych dni pretekam kazde dve hodiny 😣

siiimka
3. nov 2017

ak by bol záujem, mám doma úplne nový nepoužitý, ešte zabalený. Nakoľko som viac nemala ako mala MS, tak som ho nevyužila...

silesias
3. nov 2017

@siiimka aky?

siiimka
3. nov 2017

@silesias keď prídem hodím foto lebo si nie som už presne istá značkou 🙂

derdia
3. nov 2017

Ja som pouzivala dost dlho....musis sa to naucit pouzivat...hlavne treba byt uvolnena..zlozit ho ked sa zavadza...a prstom zrusit podtlak ked sa vybera...podla mna super vec,az na to,ze si vzdy cele od krvi,teda aspon ruky,musis mat cistu vodu po ruke, aspon vo flaske...ked si na verejnych wc,moc si to neviem predstavit...a este jedno funguje to ako cucflek..takze netusim za par rokov na co pridu,ked posobi ten podtlak na krcok maternice aj tri dni v kuse...aby to nemalo nrjake ucinky😕neviem...ja mam vdakabohu taku MS,ze trva tri dni a aj to take na slipovu vlozku...prvy den dam aj tampon...ale ostatne len slipku.Takze uz ho nepouzivam😉

silesias
3. nov 2017

@siiimka jaj ak to netreba, ja ze si reagovala na prispevok vyzsie.

erika_aaj
12. dec 2017

ahojte, vcera som skusala prvy krat kalisok. presluskala som skoro celu tuto diskusiu, vela otazok zodpovedanych, ale s jednou som sa nestretla. mala som kalisok aj cez noc a rano som ho skoro nenasla! nejak sa dostal hlbsie aj sa trosku pretocil, no, dost som sa zlakla :/ ale nepretiekol. hmmm. je to tak bezne? dik

danusskaaa
12. dec 2017

Baby, ja mam ten LUNACAP a ked si ho zavediem tak aj napriek tomu, ze mi nezavadza(natlaci), mam z neho taky zvlastny vnutorny tlak. Je to neprijemne a tak som si ho vybrala. Pouzila som ho teda len 4krat. Prvykrat som ho asi zle zaviedla a pretiekol, ostatne razy uz sice nepretiekol ale ten tlak nezmizol. Cim to moze byt? Zla velkost??? Mam Mko

silesias
12. dec 2017

@erika_aaj hej už tu baby písali že niektorým vyskočí vyzzsie, je to normalne, a ak sa trošku pretocil - čo si nedokážem predstaviť, sa zrejme prispôsobil prostrediu

erika_aaj
12. dec 2017

@silesias pretocil myslim ze nesmeroval tym cudlickom dole, ale trosku doboku.

silesias
12. dec 2017

@erika_aaj to je v poriadku sa prispôsobuje posve. To ani ja nemám rovno dolu 😂 to asi nik.

silesias
12. dec 2017

@silesias aj ja mávam tlaky, to potom kalusok idem vyliať a zas dobre, hlavne počas silnej ms. A možno zmeniť ani nie tak veľkosť a tvrdosť.

silesias
12. dec 2017

@danusskaaa aj ja mávam tlaky, to potom kalusok idem vyliať a zas dobre, hlavne počas silnej ms. A možno zmeniť ani nie tak veľkosť a tvrdosť.

marya2
26. mar 2018

@mm87245 Chcem sa spýtať, ako si nakoniec dopadla s používaním pohárika. Mám podobný problém - padá mi dole, takže ho vydržím mať najviac hodinu, potom ho vyberiem. Ak ho dám vyššie, nerozvinie sa dobre a úplne preteká.

mm87245
26. mar 2018

@marya2 ahoj, no nijako,nenosim to, doma je to v skrinke 😀 ja mam vraj maternicu dozadu naklonenu ci otocenu neviem...tak mozno aj preto mi to nevyhovuje. Neskusala som to viackrat. Iba vtedy. Na mna je ten kalisok velky,ked tak nanho pozeram,aj ked mam dva porody za sebou...

silesias
26. mar 2018

@mm87245 ja mám tiež maternicu dozadu a som po troch pôrodoch, ja mám nízko kŕčom tak som musela zvoliť ten kratší kalusisok. Používam pravidelne, necítim len bohužiaľ cez silný deň pretekal aj každú hodinu.

mm87245
26. mar 2018

@silesias tak mozno mam velky ale iny druh sa mi nechce kupovat..mam nizko krcok,citim ho a aj preteka..ale tak nesnazila som sa ho skusat mesiac a viac.. A uz mi vadi aj,zavadzanie kaliska..je mi to neprijemne po druhom porode..

marya2
26. mar 2018

@mm87245 ja som mala treti porod kliestovy a doktor ma tak zasival ze ma pri kazdom stiahnuti celu trhlo. Myslim ze ma zasil aj trochu viac ako bolo treba a vobec cele sa mi to tam dole dost zmenilo. Mozno aj to je dovod. Kazdopadne dakujem za ofpoved.

mm87245
26. mar 2018

@marya2 tiez pri druhom porode som vsetko citila dokonca aj krcok mi zasivala ach...myslim ze to bude tym. Aj ja to mam tak. 🙂 nie je zac..

silesias
26. mar 2018

@mm87245 ja som mala klasická vadil mi, kúpila som skrátený a naučila sa ho zavádzať, musím ho nasmerovať na krcok, otvorí sa a pekne okolo krčku len to že v najsilnejší deň pretekam 😣 ale to mi stačí vždy jedna vlazka takže i tak kopec ušetrených peňazí 😂