icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

silesias
26. mar 2018

@mm87245 samozrejme že večný problém odradí. Ale u mňa v podstate jedno. Počas ms keď som používala tampóny som tak isto každú hodinu pretekala v najsilnejší deň, preto som hľadala variantu ako tomu zabrániť, bohužiaľ ani kalisok nepomohol

mm87245
26. mar 2018

@silesias ano,aj ja pretekam cez tampon prvy den tiez. Proste mi to pride velke a skusala som to asi tyzden pri jednej ms a dost..nemam na to trpezlivost vobec sa to neotvorilo taky tlak, takze to asi nebudem pouzivat,rozhodne lepsia varianta su eko tampony..hlavne ked niekam idem a nechcem sa potit a pod. to zvladnem zaviest, ale ten kalisok je uz na mna moc...

marya2
26. mar 2018

@silesias Skrátený je ten menší? Lebo ja viem len o dvoch veľkostiach - menší pre ženy, čo nerodili plus nepresiahli nejaký vek a väčší pre ženy - rodičky.

silesias
26. mar 2018

@marya2 skrátený pod názvom shorty sa robí vo veľkosti M L XL a je pre ženy ktoré majú nízko krcok. Potom je klasický M a L podľa značky aj XL a myslím že niektorá značka má aj S a robia sa či obyčajne či shorty v rôznych "pruznostiach"

marya2
26. mar 2018

@silesias Fuha tak toto som nevedela. A ktora znacka to ma takto rozdelene? Mam Lunacup a ten mal v popise iba tie dve velkosti co som uviedla.

silesias
26. mar 2018

@marya2 tých krátkych moc nieje. To treba speci hľadať. Ja som veľa o Tom čítala. Mne sa normálny kalisok totiž rozvyl ale po chvíľke akoby mi začal vypadávať som ho začala cítiť a vadil mi. Tento shorty si sedí úplne super až nato že preteká. Ja mám melunu

marya2
26. mar 2018

@silesias dakujem

martina46
26. mar 2018

@silesias aku mas velkost a makkost?

silesias
27. mar 2018

@martina46 na tejto stránke čo som sem dávala je iba jedna tvrdosť a veľkosť mám tej najväčší XL

pkristina
1. apr 2018

Silesias ja som si kúpila Ladycup Xl síce som narodila ale mám po 30 tke.podľa výrobcu som si ho kúpila tej velkosti. Aj ja mám problém z3 po chvíli sa mi zosmykne a cítim ho a boli to. Pritom počujem keď sa výtvori podtlak. Neviem kde je problém :(

limetka69
13. apr 2018

Ahojte. Kupila som si menstruacny kalisok. A nechce sa vo mne rozvinut, neviete kde robim chybu? Vraj kednoduche zavedenie, no neviem dnes som to skusala asi 4x a akurat som sa tam dole dostikala nechtami 😀😀😀 vobec tam nejde lahko. A ked uz aj je dnu tak sa neroztvori a nevytvori sa tam podltlak. Co robim zle? Mam velkost S pre zeny co nerodili, lebo som bola na sekcii. A dobre som zrobila M by som asi do seba ani nevtrepala

martina46
2. jún 2018

na me-luna eu maju 3. a 4. juna akciu 20% , treba zadat zlavovy kod BIRTHDAY2018, pre registrovanych a nie obchodnikov.
treba vyuzit 🙂

veva87
19. jún 2018

Ahojte. Kúpila som si tiez ten Shorty zo stranky ktorú sme dala @ silesias a zviedla som ho v pohode. vôbec ho necitim ale žiaľ prišiel mi az po skončení MS takze na ostro budem testovat o mesiac na dovolenke 😅. Prave kvoli nej som ho kupovala. Tabletky na oddialenie brat nechcem a tampóny sa nasiaknu vodou. Hadam kalisok bude dobrá alternativa.

silesias
19. jún 2018

@veva87 držím palce. Ja kým nemám extrémne silnu mm tak mi vydrží v pohode 12hodin, celú noc. Tiež si idem obj ešte jeden lebo chcem inu tvrdosť.

veva87
19. jún 2018

@silesias ďakujem.A dakujem aj za tip velmi si mi ulahcila hľadanie 😊

majkaaa318
19. jún 2018

ahojte... používam kalíšok Yuuki už niekoľko rokov. Som s ním spokojná a naozaj mi to zjednodušilo fungovanie počas mojich dní. Okrem prvého dňa ani neviem, že ich mám... a okrem toho využívam často kalíšok aj pri občasnom špinení, je to oveľa pohodlnejšie ako intímky. Odporúčam, naozaj to stojí za vyskúšanie ;)

maru21
3. júl 2018

Maminky,prosím poraďte,aká značka je vami osvedčená,strácam sa v tomto,vidím,že tie kupované cez zlavomaty,asi veľmi nie že? Poprosím teda radu,ktorá máte dobré skúsenosti s kaliskom,takake značky.dakujem za odpovede

mirkavic
3. júl 2018

@maru21 ja som kúpila Lunette v dm-ku a som veľmi spokojná

arthemiis
3. júl 2018

Ja na moju silnú ms to používať veru nemôžem lebo mi preteká .. mne by asi trebalo kybel a nie kalisok

maru21
3. júl 2018

@mirkavic dakujeme a môžem sa opýtať majú tam rôzne veľkosti ?

maru21
3. júl 2018

@arthemiis toho sa aj ja bojím,ale zaujíma ma to aj kvôli kúpanie ...teraz sme boli v auquaparku,kúpila som speci tampóny do vody v lekárni a teda mám pocit,že to bolo akoby som mala obyčajne lacné tampóny, preto chcem skúsiť kalisok,aj kvoli prípadnej dovolenke 🙂

zuzanka.zuzu
3. júl 2018

@maru21 no rozhodnie nie tie "no name" kalíšky za cca 7e aj s poštovným 😂 ale ja som napríklad cez zlavomat kúpila Lady Cup 😉 takže prečo nie, ak natrafíš na zľavu..

maru21
3. júl 2018

@zuzanka.zuzu dakujem 🙂

maru21
3. júl 2018

@zuzanka.zuzu môžem sa opýtať aká bola cena cez Zľavomat,ak si pamätáte ;)

zuzanka.zuzu
3. júl 2018

@maru21 netuším lebo mi ho kupoval manžel, keďže vtedy som ešte svoj vlastný účet na zlavomate nemala a on mal navyše kredity na svojom účte... takže ti to neviem ani pozrieť prihlásením sa do mojej histórie ☹ sorry

maru21
3. júl 2018

@zuzanka.zuzu vôbec nevadí ;)

0silvia0
3. júl 2018

@maru21 tak ja som kupovala tiež lady cup cez zľavomat, pozrela som vo svojom účte cenu a platila som 30 euro za 2 ks kalíškov spolu s dopravou, doprava bola 4 eurá.

mirkavic
3. júl 2018

@maru21 áno ale s istotou neviem povedať či to majú v každej dm...je veľkosť S(pre ženy pred pôrodom) a M(po pôrode)....kúpila som si M reku zdal sa mi veľký, bála som sa čo ho vôbec vopchám 😁 ale v pohode ani som ho necítila

mirkavic
3. júl 2018

@maru21 a zvykla som si hneď...je dobré vyskúšať na prvý šup ešte pred ms, keď nepôjde ľahko tak lubrikant pomôže ale ten čo mám je super za mňa...nemám vyskúšané iné a ani by som neskúšala