icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

maru21
3. júl 2018

@0silvia0 dievčata ďakujem za rady

maru21
3. júl 2018

@mirkavic dakujem za informácie ;)

marytesss
24. júl 2018

žienky, mám prvýkrát ten kalíšok, a mám problém ho dostať normálne von :D nejaké rady? finty? ďakujem :D

0silvia0
24. júl 2018

@marytesss nič nasilu neťahaj, zruš podtlak vsunutím prstu a stlačením kalicha a sám pôjde von.

marytesss
24. júl 2018

@0silvia0 skúšala som, ale ani tak nejde.... niečo očividne robím zle.

0silvia0
24. júl 2018

@marytesss tak ho nechaj viac naplniť, potom ide veľmi ľahko von. Keď je takmer prázdny, ide ťažšie.

marytesss
24. júl 2018

@0silvia0 aha, takže asi v tom to bude, ďakujem! 🙂

0silvia0
24. júl 2018

@marytesss ja zvládnem aj prázdny dať von, ale ja mám dlhoročnú prax 🙂
Ale skús na začiatok vyberať až taký plnší a získaš prax a potom ti to už pôjde. Niekedy sa aj mne ten podtlak urobí taký silnejší, niekedy slabší...

marytesss
24. júl 2018

@0silvia0 no jo, mne to drží kal kliešť :D ale že úplne :D ja to až tak dobre neviem, zatiaľ som si ho zaviedla len 3x. drží dobre, zatiaľ nepretiekol.

0silvia0
24. júl 2018

@marytesss musíš skúšať, skús najprv v spodnej časti stlačiť či nepovolí, ak nie, tak skús v hornej časti stlačiť pri tom okraji, ak tam vopcháš prsty, či nepovolí. Myslím, že na to nie je všeobecný návod, treba si nájsť ten svoj spôsob. Základom je, ako vieš, zrušiť podtlak a ten zrušíš len tak, že kalich odtiahneš od miesta kde je podtlakom drží.

zuzimaluna
1. aug 2018

ahojte, skuste si pozriet navod a tiez rady na stranke http://www.maluna.sk/menstruacia/jednoduchy-nav...

skrecok
2. aug 2018

Ahojte, mam prvy krat kalisok a som totalne sklamana. Zbytocne vyhodene peniaze su to pre mna. Je to pre mna dost tvrde velke (v.2) aj ked mam uz po 2. porode a po 35tke. 😔

hosaro
8. aug 2018

@skrecok neodporúčaš?

marytesss
8. aug 2018

@skrecok ja som si tiež myslela že sú to vyhodené peniaze. mám veľkosť 1, nerodila som a som spokojná. keď ti je 2 veľká, skús 1. 🙂

senta_sofia
8. aug 2018

@maru21 ja sa s tym kupem, akurat tiez mam velmi silnu menstruaciu, prvy den musim vylievat aj kazde dve-tri hodiny, ale uz to viem odhadnut. Ale zase v podobnom intervale by som musela menit aj tampon.

senta_sofia
8. aug 2018

@skrecok nevzdavaj to, niekedy to na prvy dojem nesadne, skus pri dalsej menstruacii, mimo menstruaciu je aj vnutro posvy take stuhnutejsie. Aky si kupovala?

silesias
8. aug 2018

@senta_sofia presne toto isté i ja. Len ja mam shorty tak vylievam každú hodinu/hodinu a pol. Ale to len jeden deň. Ostatné dni top.

senta_sofia
8. aug 2018

@silesias tak tak, ja som kupila aj merula cup, jeden z tych velkych, ale myslim, ze jeden den sa vydrzat da a dalsie dni ani neviem, ze mam menstruaciu, nemusim kvoli par kvapkam riesit intimky a potit sa v tom. Ja hovorim, ze komu nevyhovuje na prvy den, nech skusi aspon tie dalsie.

0silvia0
8. aug 2018

@skrecok skús inú značku, ja mám Lady Cup už niekoľko rokov a ja už si neviem ani predstaviť použiť tampón a vložku v týchto horúčavách už dupľom nie...

mirkavic
8. aug 2018

@0silvia0 presne tak, v týchto horúčavách mať vložku uf, ďakujem človeku čo to vymyslel 🙏

@skrecok a cítiš to vnútri alebo ťa škrabe tá úchytka? Napr. moja mama má vpadnutú maternicu t.j. má ju veľmi nízko, mala obavy či to nebude cítiť ale šli ku moru kedy mala mať menštruáciu a nevedela si to vynachváliť...ešte som sa nestretla s nikým kto by to cítil vnútri tak preto sa pýtam 🤔

0silvia0
8. aug 2018

@mirkavic no ako povedzme si pravdu... ten puch rozkladajucej sa krvi... v tomto teple ani za nic...

mirkavic
8. aug 2018

@0silvia0 veď toto...mám dosť keď si mením 😝🤢😂

putulka
8. aug 2018

@skrecok ahoj..zo zaciatku som bola aj ja na pochybách, ci to bude stat za to ...prve dva cykly som mala problem so zavadzanim, kalisok pretekal a ja som uz mala nervy riadne..dokupene som mala aj latkove intimky tak tie to istili keby cosi..ale postupne som si na kalisok zvykla a uz ho mam 2.rok, znacka Me Luna z termoplastickeho elastomeru, nemecky vyrobok... presne ako pisu baby vyssie, v tychto teplach je kalisok vykupenim..parit sa vo vlozkach tak to vobec.

skrecok
8. aug 2018

@putulka
@mirkavic
@senta_sofia Mam Lunette, kupila som za vyse 20 € v DMke...pre mna dost tvrdy a ked som horko-tazko vopchala, tak som riadne citila. Uz som bola z toho potom nervozna. Kupovala som kvoli dovolenke, lebo som nechcela byt na vlozkach a to mavam prve 3 dni silnu menzes. Tak som ostala na tamponoch, co uz.
Uz sa bojim kupit dalsie aj ked by som uz kupila mensie, co ak mi opat nesadne...

mirkavic
8. aug 2018

@skrecok a máš partnera? Ak nie, mohla si sa stiahnuť, hm neviem či sa to dá ale možno aj hej...a ak máš, tak netuším čím to je 🤔 ja som cítila len tu stopku a keď som chytila prax vo vyťahovaní, odstrihla som ju

mirkavic
8. aug 2018

@skrecok inak mám presne tento Lunette z DM

mirkavic
8. aug 2018

@skrecok a ešte ma napadlo že keď píšeš že si ho horko-ťažko vopchala mohol sa ti priskoro otvoriť a neišiel hlbšie, inak si to neviem vysvetliť...ja som zo začiatku so zavádzaním nemala absolútne žiaden problém, skôr s vyťahovaním...možno treba inú techniku skúsiť... pamätám že tam na obale ukazujú dosť zlú techniku tzv. do U...ja si ho zavadzam že len jedným prstom stlačím a vznikne mi taká ružička...môžem nájsť na YouTube ak chceš..podľa mňa to bude tým .. horko-ťažko to vôbec neide práve naopak, veľmi ľahko

mirkavic
8. aug 2018

@skrecok tak som to pozrela 😊 čas od 0:10 do 0:13

https://www.youtube.com/watch?v=waZhZm_u32s

.. prepáčte že som roztiahla koment na 4x 😳

senta_sofia
8. aug 2018

@skrecok podla mna si ho nemala dobre vlozeny, ked dosadne na krcok, necitit, ide pekne obkruzit s prstom

maru21
8. aug 2018

@senta_sofia ďakujem za informácie 🙂
Prajem všetko dobré