Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Ahojte kališnice 🙂 Kalíšok používam prvý krát. Mám Lunette 2. Neviem čo robím zle, ale preteká mi pomimo. Rozvinie sa ok. Bude mi malý? Mám 38, rodila som 2x, prirodzenou cestou, veľké 4kg deti. Ešte to s ním nevzdám, budem skúšať ďalej. Inak by to bolo bez problémov, našla som si rutinu. Na wc idem s pohárom vody. Kalíšok vyberiem, vylejem, očistím toal.papierom, opláchnem v pohári a znovu zavediem. Žiaden problém ani na verejnom wc, fľaša vody so sebou alebo taký malý skladací silikonový pohárik do kabelky a hotovo. Len neviem prečo mi to netesní 😞
@xarra a ked pretecie a vylievas, je plny? Musi sadnut na krcok, zistis to tak, ze ide obkruzit prstom.
@senta_sofia ja veru nemám plný, skôr polovica keď preteká ale áno ja pijem veľa vody 4litre denne
@silesias mne preteka len ked je plny alebo po noci ked sa postavim, jednak podtlak a jednak vacsie mnozstvo krvi. Pijem tiez vela, toto som praveze nespozorovala
N
A ten poharik potom ako umyjes? Ja mam totiz pred manipulaciou s kaliskom mimo domu respekt.
Roztvorí sa správne, keď vylievam tak je v ňom iba trochu. Kvôli plnosti to nie je. Či dolieha na krčok o tom pochybujem. Ja si ho neviem nahmatať ani (myslím krčok), tak je ďaleko. Aj gynekologay 😉 s tým má tiež trochu problém. Skúšala som kalíšok dať vysoko aj nízko, no stále preteká. Mám dojem že tam lieta úplne.
Dievčatá,prosím poraďte ,.....
Dnes som prvýkrát použila kalisok Lunette
A po pár minútach, sekundách od zavedenia pociťujem mdloby a bolesti hlavy...mali ste niektorá podobnú skúsenosť?:(
ahojte, pripajam link, tu najdete mnozstvo skusenosti od zien pouzivajucich kalisky
http://www.maluna.sk/skusenosti/
@maru21 ahoj, nemali by byt zavraty z pouzivania kaliska. Ale ak mate nejaky zly pocit a stres, ked ho tam mate, moze to byt skor tym. Alebo ak je nespravne zavedeny, ak je ho v posve bolestivo citit, ak je vybrata nespravna velkost, moze to byt tym. Mali ste niekedy podobne pocity napr. pri tampone?
@zuzimaluna pri tampone bolo všetko fajn, aj kalisok necítim, nemam z toho stres a podobne, skôr to mohlo byt spojené akurát s nízkym cukrom v krvi, uvidíme budúcu menštruáciu ci budem mat podobne závraty, po porade s gyn. Lekárkou to opäť skúsim, tiež mi vravela ze podobne závraty, pocit slabosti, bolesť hlavy by nemali byt
@zuzimaluna ďakujem za odpoveď a ochotu pomôcť
Čo myslíte, je to vhodná pomôcka aj pre mladé dievčatá -12 rokov? Či sa im to tam v pohode zmestí,predsa sú ešte "menšie" v tých partiách👧
chcela by som tie dni spríjemniť mojej dcére,tak ma napadlo,či s tým máte niekto skúsenosť u mladých dievčat
@janecka54 Skôr sa obávam, či to pre ňu nebude nepríjemné a či s ním bude vedieť manipulovať. Predsa len, aj nám skúsenejším sa občas nedarí ho roztvoriť. Raz, keď sa mi to nedarilo a opakovane som ho skúšala zaviesť, mi dokonca vystrelil z ruky. Šťastie že máme na stenách zmývateľný náter 🤣 Vyzeralo to ako po nálete upírov 😄😄😄
Prosím a aký odporúčate po 2 sekciách?
Baby je vás tu veľa, možno bude niektorá vedieť.. je v NR nejaký kamenný obchod, kde sa dá kúpiť kalíšok?

@skrecok ja si skôr myslím že je to nízkym krvnom. Tiež som si kúpila kalisok. Prvé dni bojovala a trápila sa, potom som prišla na to že mi treba ten nižší shorty. Teraz sadne krásne a bez problémov. Nič necítim. No prvý deň mávam veľmi-veľmi silnú ms a kalisok musím každú hodinu/hodinu a pol vylievať inak preteciem. Ostatné dni ms úplná pohodička.
Mne ten shorty sadol ako rit na serbel 😂 nevymenila by som ho za nič na svete 😂😂😂