icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

maru21
16. nov 2018

@syssu ak náhodou nie je, ja som našla v DM drogerii a som veľmi spokojná 🙂

syssu
16. nov 2018

@maru21 ďakujem to je dosť užitočná info, dmku mám najbližšie :D

maru21
16. nov 2018

@syssu myslím ze značka sa bola lunette, prvý cyklus som si myslela ze som to kúpila zbytočne, a posledne 3 cykly...To považujem za najlepšiu kúpu v živote

xarra
17. nov 2018

@maru21 Mne Lunette šialene preteká (veľkosť 2) nech to s ním skúšam akokoľvek.

syssu
17. nov 2018

@maru21 a akú máš veľkosť? Ja som vzala 2ku, keďže mám za sebou 3 pôrody, ale trochu ho cítim.. neviem, či si treba zvyknúť alebo mi nesadol.. hmn ako ste to mali vy ostatné? (Dnes skúšam prvý deň :D )

maru21
18. nov 2018

@syssu aj ja som vzala 2, mam za sebou 2 pôrody,takze mi 1 ani nenapadla, prvý cyklus som ho dokonca musela vybrať, vadilo mi ze ho cítim, mala som aj závraty, písala som o tom vyššie, potom som sa opýtala gynekologičky, či s tým môže byť spojený závrat, mdloba, vravela ze nie, že nech kalisok, ešte nezavrhujem a skúsim opätovne, posledné 3 cykly som ho vôbec necítila, sadol perfektne, síce ešte trochu premýšľam stále nad tou veľkosťou 1 🙂

silesias
18. nov 2018

@syssu ja mám ten najväčší XL a keď mám silný deň tak mi pretečie. Ale ja mám ten shorty lebo mám nízko krcok. Necítim ho vobec

xarra
7. dec 2018

@martina46 Och, už nevedia čím by nás ešte strašili. Určite je to riziko menšie ako pri tampónoch. Neostávajú tam vlákna a krv sa nerozkladá tak rýchlo. Ak sa dodržuje hygiena a pravidelná výmena, tak by som sa nebála.

jofica
12. dec 2018

Dievcata/zeny, mam na predaj kalisok ladycup velkost S, novy nepouzity, ak by niektora mala zaujem, cena 20 alebo aj dohodou

zuzimaluna
3. feb 2019

žienky, ak mate na predaj kalisok, ktory ste odskusali a nesedi vam, mozete ho ponuknut aj v skupine kalisnice na fcb
A k vyberu velkosti vam mozno pomoze clanok
http://www.maluna.sk/menstruacia/velkosti-menst...
na stranke je viac clankov ohladne vyberu, zavadzania, starostlivosti o kalisok a pod.

janecat
8. feb 2019

Ahoj,používam kalíšok Me Luna Classic a musím povedať,že je oveľa lepší ako varianta Soft. Ten sa mi nechcel ani za nič rozvinúť a steny sa mi na ňom stále prehýbali,preto často pretiekol. Takže ak by ste sa chystali kúpiť Me Lunu,jednoznačne odporúčam variantu Classic,ľahko sa zavádza,pekne sa rozvinie a nemusím sa báť že by pretiekol.

zuzimaluna
8. feb 2019

Ono u tej Maluny treba brat do uvahy voac faktorov. Vacsine viac sedi Clasic ale su zeny, ktore sa lepsie citia so soft. Ak su svaly slabsie alebo napr pri individualnych poziadavkach....napr zena s problemami s hemoroidmi si pochvaluje soft lebo clasic ju tlacil.

lajcinko
19. feb 2019

Ahojte, asi som sa trošku unáhlila pri kúpe kalíška, kúpila som si lunacup veľ. 2 kedže som už po troch pôrodoch. Keď som ho skúšala mimo svoje dni zdal sa mi ok až na tú stopku. Počas menštruácie mi, ale riadne poklesol krčok a teraz mi je na dĺžku ako keby veľký. Lebo mi nejde celkom dnu, ak ho dám vyššie už sa nerozvinie a ani to už vyššie nejde. Druhá vec, je že keď už ho mám, tak my po čase začína vypadávať... Je to tou dĺžkou, či by som potrebovala aj širší? Ja fakt neviem. Zvažujem kúpu iného, čo by ste mi poradili?

janecat
19. feb 2019

@lajcinko
Ahoj,hovoríš,že ti pri menštruácii veľmi klesne krčok - možno práve to je dôvod prečo ti kalíšok ,,vylieza" von,nie jeho veľkosť. Možno ho práve krčok vytláča a cítiš sa nepohodlne. Na stránke http://www.kalisek.cz/nizky-delozni-cipek je toho o nízko položenom krčku viac,tiež výber spomedzi značiek kalíškov,ktoré sú priamo určené pre ženy s týmto problémikom.

maccaya
19. feb 2019

Ako vidim kupit ten spravny kalisok je uplna veda...tiez som zacala zvazovat kupu...ale je tolko tych znaciek, velkosti atd ze sa bojim ci spravne vyberiem...predsa len nieje to najlacnejsia zalezitost ked sa stane ze clovek musi kupit niekolko aby trafil spravne...

zuzimaluna
20. feb 2019

@maccaya v tom pripade kocky chodte do lacnejsieho kaliska ako napr meluna- ma vela variant. alebo ak drahsi nesadne, tak nafcb v skupine kalisnice, sa da predat. Na stranke maluna.sk najdete vela clankov

maccaya
20. feb 2019

@zuzimaluna Nasla som aj na stranke kalisek.cz vela info a aj popisane vela o kazdej znacke.

silesias
20. feb 2019

@zuzimaluna môžem poprosiť link? Lebo keď hľadám na FB kapustnice hodí ma na CZ stránku dakuje

silesias
Autor odpoveď zmazal
silesias
20. feb 2019

@zuzimaluna kalisnice oprava

zuzimaluna
21. feb 2019

@silesias maluna je aj ceska aj sloveska - ceska ma sirsi sortiment. Slovensku len rozbiehame 🙂
Ale kalisnice je len jedna skupina pre CR aj SR na facebooku. Je tam aj vela Sloveniek.

silesias
Autor odpoveď zmazal
silesias
Autor odpoveď zmazal
xarra
5. mar 2019

Nepredáva niekto MeLunu soft XL?

silesias
5. mar 2019

@zuzimaluna môžem sa opýtať? Mám nízky krcok a na melunu píšu že sa robí v rôznych tvrdostiach, no okrem mäkkého niesom schopna iny zohnať. Je šanca zohnať inú tvrdosť?

xarra
5. mar 2019

Pozývam vás do novovytvorenej skupiny: https://www.modrykonik.sk/group/11246/

xarra
5. mar 2019
zuzimaluna
5. mar 2019

@silesias ano na maluna.sk je aj classic alebo v ceskej je aj ta tvrdsia. Na nizky krcok je dobry aj kalisok merula alebo mamicup alebo Lily cup one

bibih
5. mar 2019

mozem sa opytat? uplne odveci, ale mam zakupeny kalisok, len sa nejako nemam k tomu ho pouzit. kedy viete, ze ho treba vyliat, aby nepretiekol? a potom ho vyvarate alebo ako ho udrziavate? dakujem