icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

silesias
5. mar 2019

@zuzimaluna hej nad merulou práve rozmyslam

silesias
5. mar 2019

@bibih keď nemám silnú ms vylievam každých 12hidin alebo keď cítim vaječníky vylejem a je dobre 😂 prvý mesiac treba skúšať. Každá to máme inak. A áno po každej ms vyvarim.

celine
3. apr 2019

@lajcinko ahoj mam úplne ten istý problém. Kalíšok sa mi tlači po čase von a zavadzia mi. Keď ho dám hlbšie, neroztvori sa a ak áno, bolí ma to a mám z neho kŕče a núti ma na cikanie. Mam 4 rôzne kalisky a robia mi to všetky. Ako si to vyriešila? Ja už začínam byť zúfalá.

dazdovka
3. apr 2019

@celine podla mna nemas dobru techniku, tlaci sa ti von, ak sa rozvinie prilis skoro a ak ho das hlbsie neroztvori sa, lebo tam zas nema dostatok vzduchu, mne sa to tiez robilo, kym som neprisla na to, ako ho spravne nainstalovat... Ked citis, ze sa neroztvoril, prejdi prstom okolo horneho okraja (uz vovnutri), nech naberie zvonku vzduch, ono to tak lupne trochu... Zavadzaj si ho poskladany dostatocne hlboko a potom este postlacaj okraj, ak mas dost dlhe prsty.

celine
3. apr 2019

@dazdovka keď je nízko, nepreteka, ani kvapka nevytecie, ale po chvíli sa mi pomaly posuva von a tlačí ma. Keď ho dám hlboko a podarí sa mi ho pekne roztvorit, boli ma ten podtlak, je silný. Tak ja neviem. Skúšam už 3.cyklus, ale som fakt smutná. Už som aj všetky stopky poodstrihavala a stále ho cítim a posúva sa.

zuzimaluna
3. apr 2019

Pozri na maluna.sk, su tam clanky v blogu ohladne skladov, zavadzania, skusenosti a rady.

silesias
3. apr 2019

@celine presne ja som to takto mala a potom som zistila že mám nízky krcok. Kúpila som si ten kratší shoty. A keď mám ms tak vložím tak že sa mi rozvinie okolo krčka to znamená že časť krčka je v kalisku. V najsilnejší deň pretečie inak s ním nemám problém ani necítim vôbec

celine
3. apr 2019

@zuzimaluna
študujem fóra, čítam diskusie, aj kalíšek stránku mám preluskanu. Maluna.sk som ešte nepozerala ďakujem za tip

celine
3. apr 2019

@silesias tiež ťa to bolelo hlbšie? Presne to mi napadlo, že asi budem potrebovať nejaký na nižší krcok. Ktorý máš presne? MeLuna shorty?

lajcinko
3. apr 2019

@celine Ja som si kúpila teraz merulu a je to o dosť lepšie, je určená pre nízky krčok. Ja ho mám určite menej ako 4cm. Tiež si neviem dať kalíšok hlbšie, tam už sa mi väčšinou neotvorí a ak áno preteká, lebo je mimo krčku. Mala som Lunacup, ale pre nízky krčok sú vhodné skôr tvaru U (Lunacup je V) a je pre mňa príliš dlhý aj keď ho zavediem správne a rozvinie sa krčok mi ho postupne vytláča von.

celine
4. apr 2019

@lajcinko necítiš tú merulu, keď je taká baculata. Přiznám sa, že jeden z kaliskov ktoré mam, je práve merula, ale ešte som ju poriadne nevyskusala, lebo je veľmi mäkká a učím sa zavádzať si ju, aby sa pekne otvorila.skracovala si na něj tie uška?

silesias
4. apr 2019

@celine áno mám melunu shorty

silesias
4. apr 2019

@lajcinko tiež si ju chcem kúpiť lebo ma vacsi objem ako meluna len ma trošku odráža ťa mäkkosť

celine
4. apr 2019

@silesias je velmi mäkká, ale ako to skúšam, tak je to stále menší problém si ju zaviesť. Len ja ju cítim v sebe, lebo je taká baculata. A asi odstrihnem z toho uška dva dieliky. Určite kúpim aj MeLuna Shorty. Dúfam, že problém bude v tom nízkom čípku, lebo inak nechápem, ako je možné, že mi to vylieza po chvíli von. Neskutočne ma to otravuje a som z toho nervózna.

silesias
4. apr 2019

@celine presne ja som mala tento problém keď som mala normálny kalisok, nechápala som prečo hcilu sedí a potom začne vyliezať. Skupinka úplne odstrániť špičku aj som ho prevrátila naruby ( počula som že to niekedy pomáha ) a ani to nepomohlo i keď bolo to lepšie. Vtedy som zistila že mi treba menší. Kúpila som melunu shorty a neverila som sadol mi ako rit na serbel 😂 no jeden deň počas dní mávam silny takže musím vylievať naozaj každú 1-1,5hodiny. Merula by mala mať väčší objem preto ju chcem vyskysat. Aj tak túto melunu mám už cez dva roky 😂 takže to chce výmenu 😂 aspoň na ten silný deň.

lajcinko
6. apr 2019

@celine Cítila som ju len raz, keď už som mala veľmi plný močový mechúr 😳. Možno treba trošku inak natočiť, pohľadať lepšiu polohu. Aj keď to je asi individuálne. Ten rebríček sa dá aj schovať, keďže je ohybný, ale určite ho skrátim. Len som nechcela hneď v prvom cykle. Dve uška plánujem min.možno aj celý rebríček. Skladám punch down a otváral sa pomerne dobre aj keď treba mi ešte cvik.

celine
7. apr 2019

@lajcinko áno, odporúča sa punch down skladanie, lepšie sa roztvori, tým skladom smerom nadol tak jedine sa mi pekne otvorí a neskruca sa kade tade . Další cyklus to poskusam poriadne. Počas krvácania som ju ešte nemala, takže to neviem zhodnotit, či mi ozaj nebude pretekať.

celine
7. apr 2019

@silesias do shorty vkládám poslednú nádej 😂snáď to bude ok. Vraj aj mami cup je pre nízky krcok. S tým nemáš skúsenosť?

silesias
7. apr 2019

@celine nie. Ja som prvy mala normálny a s ním problém, cítila som ho a vyliezol von. Vsadila som na melunu shorty a super len už to chce zmenu a hlavne väčší objem.
Držím palce snáď ti sadne ako mne.

marya2
7. apr 2019

@silesias Mohla by si potom dať vedieť, či Ti tá Merula sadla? Ja mám tiež ten Shorty, sedí dobre, ale preteká mi, takže ho prvú polovicu cyklu nepoužívam.

silesias
7. apr 2019

@marya2 no mne tiež preteká. Prvý deň vylievam každú 1-1,5hodiny

celine
8. apr 2019

@silesias keby ho stačilo len častejšie vylievať tak by som bola šťastná. Dúfam že Shorty nebude vyliezat,toho sa bojím.

silesias
8. apr 2019

@celine tiež som sa bála aby som nemala na kalisok až príliš nízko krcok. Skúsila si kalisok otočiť na ruby? To by malo trošku pomôcť

celine
8. apr 2019

@silesias to som veru nikdy neskusala

silesias
8. apr 2019

@celine vyskúšaj mne trochu pomohlo, keď som mala ešte kladicku veľkosť ksliska. To som našla na CZ fórach baby to robili.

celine
8. apr 2019

@silesias urcite vyskusam, dakujem za tip.

zuzimaluna
10. apr 2019

dievcata prikladam clanok s radami ak by sa niekomu zisiel 🙂
http://www.maluna.sk/menstruacia/10-1-rada-pre-...

berginkan
10. apr 2019

ja som vyskusala vsetky a teraz mam merulu a femmycycle a jedine tie mi sedia. vsetky ostatne ma tlacili, boleli a pretekali

desertroses
18. apr 2019

Baby, mám v bazáre merulu xl na predaj ak by ste chceli.

michaela329
17. jún 2019

Baby, nechce sa mi to všetko čítať, sle kslíšok sa snažím používať druhý cyklus a stále mám problém s rozvinutím. Po zavedení-skladám punchdown, mi vždy zostane zvlnený, mám 34 roko, nerodila dom a cvičím, objednala som yukii ten menší, ale preteká. Je nejaký kalíšok pre debilov ako ja, čo si to nevedia zaviesť? Niečo, čo sa ľahšie rozvinie a nemusím si pri tom doblížiť.