Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@celine podla mna nemas dobru techniku, tlaci sa ti von, ak sa rozvinie prilis skoro a ak ho das hlbsie neroztvori sa, lebo tam zas nema dostatok vzduchu, mne sa to tiez robilo, kym som neprisla na to, ako ho spravne nainstalovat... Ked citis, ze sa neroztvoril, prejdi prstom okolo horneho okraja (uz vovnutri), nech naberie zvonku vzduch, ono to tak lupne trochu... Zavadzaj si ho poskladany dostatocne hlboko a potom este postlacaj okraj, ak mas dost dlhe prsty.
@dazdovka keď je nízko, nepreteka, ani kvapka nevytecie, ale po chvíli sa mi pomaly posuva von a tlačí ma. Keď ho dám hlboko a podarí sa mi ho pekne roztvorit, boli ma ten podtlak, je silný. Tak ja neviem. Skúšam už 3.cyklus, ale som fakt smutná. Už som aj všetky stopky poodstrihavala a stále ho cítim a posúva sa.
Pozri na maluna.sk, su tam clanky v blogu ohladne skladov, zavadzania, skusenosti a rady.
@zuzimaluna
študujem fóra, čítam diskusie, aj kalíšek stránku mám preluskanu. Maluna.sk som ešte nepozerala ďakujem za tip
@celine Ja som si kúpila teraz merulu a je to o dosť lepšie, je určená pre nízky krčok. Ja ho mám určite menej ako 4cm. Tiež si neviem dať kalíšok hlbšie, tam už sa mi väčšinou neotvorí a ak áno preteká, lebo je mimo krčku. Mala som Lunacup, ale pre nízky krčok sú vhodné skôr tvaru U (Lunacup je V) a je pre mňa príliš dlhý aj keď ho zavediem správne a rozvinie sa krčok mi ho postupne vytláča von.
@silesias je velmi mäkká, ale ako to skúšam, tak je to stále menší problém si ju zaviesť. Len ja ju cítim v sebe, lebo je taká baculata. A asi odstrihnem z toho uška dva dieliky. Určite kúpim aj MeLuna Shorty. Dúfam, že problém bude v tom nízkom čípku, lebo inak nechápem, ako je možné, že mi to vylieza po chvíli von. Neskutočne ma to otravuje a som z toho nervózna.
@celine presne ja som mala tento problém keď som mala normálny kalisok, nechápala som prečo hcilu sedí a potom začne vyliezať. Skupinka úplne odstrániť špičku aj som ho prevrátila naruby ( počula som že to niekedy pomáha ) a ani to nepomohlo i keď bolo to lepšie. Vtedy som zistila že mi treba menší. Kúpila som melunu shorty a neverila som sadol mi ako rit na serbel 😂 no jeden deň počas dní mávam silny takže musím vylievať naozaj každú 1-1,5hodiny. Merula by mala mať väčší objem preto ju chcem vyskysat. Aj tak túto melunu mám už cez dva roky 😂 takže to chce výmenu 😂 aspoň na ten silný deň.
@celine Cítila som ju len raz, keď už som mala veľmi plný močový mechúr 😳. Možno treba trošku inak natočiť, pohľadať lepšiu polohu. Aj keď to je asi individuálne. Ten rebríček sa dá aj schovať, keďže je ohybný, ale určite ho skrátim. Len som nechcela hneď v prvom cykle. Dve uška plánujem min.možno aj celý rebríček. Skladám punch down a otváral sa pomerne dobre aj keď treba mi ešte cvik.
dievcata prikladam clanok s radami ak by sa niekomu zisiel 🙂
http://www.maluna.sk/menstruacia/10-1-rada-pre-...
ja som vyskusala vsetky a teraz mam merulu a femmycycle a jedine tie mi sedia. vsetky ostatne ma tlacili, boleli a pretekali
Baby, mám v bazáre merulu xl na predaj ak by ste chceli.
Baby, nechce sa mi to všetko čítať, sle kslíšok sa snažím používať druhý cyklus a stále mám problém s rozvinutím. Po zavedení-skladám punchdown, mi vždy zostane zvlnený, mám 34 roko, nerodila dom a cvičím, objednala som yukii ten menší, ale preteká. Je nejaký kalíšok pre debilov ako ja, čo si to nevedia zaviesť? Niečo, čo sa ľahšie rozvinie a nemusím si pri tom doblížiť.

@zuzimaluna hej nad merulou práve rozmyslam