icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

innather
1. aug 2019

zavolala by som lekarke a opytala sa, radsej

majka2601
1. aug 2019

@lubaska21 bol plný. Kúsoček chýbal ale som ešte neskúsena, podľa mňa (teda určite ved som videla) som trosku pri vyberaní vyliala. Ach jaj :( mne už sa to dlhšie nepozdávalo :(

kalerabka99
7. aug 2019

Prosím vás, prečo sa mi kalisok vnútri neroztvori? Máte nejaké triky? Ďakujem

innather
7. aug 2019

@kalerabka99 skuste nim pootocit, mal by sa roztvorit

zuzimaluna
12. aug 2019

@kalerabka99 keď sa mi kalíšok nechce rozvinúť, skuste ho zaviest zložený, potom povytiahnut, aby sa doň dostalo viac vzduchu a v takto rozvinutom stave ho znovu zaviest. Je možné s ním točiť a "zašróbovať" dovnútra.
pripadne skuste iny sklad kaliska
http://www.maluna.sk/menstruacia/sklady-menstru...

janaakt
13. aug 2019

Ahojte skusene kaliskarky 🙂 mam jednu otazocku. Teraz na dovolenke ked to na mna prislo, napadlo mi, ze je cas skusit kalisok. Prve zavedenie bolo kadejake, trosicku pretekalo, ale dalsie uz boli super. Len zakazdym, mi kalisok vosiel dost hlboko, ze som mala problem ho najst a potom vybrat. Moze to byt velkostou? Kupila som si mensi, hoci mam 30r ale nerodila som este a povedala som si, ze na prvykrat radsej mensi. Je pravda, ze som popritom robila kadeco, plavala, skakala do vody, no hoci bol zavedeny na zaciatku, stale potom sklzol dost hlboko. Moze to byt tym, ze je mi maly? Alebo mate nejake ine napady co vylepsit?

zuzimaluna
13. aug 2019

@janaakt Ahoj, keby bol maly, pretekal by. Moze byt, ze by lepsie u teba sedel kalisok, ktory je dlhsi. No ak nepreteka, nepotrebujes vacsi priemer. Aj ked mas 30r. Zalezi viac na stave svalov panvoveho dna ako na veku a porodoch. Ale ak ti nevadi, ze je hlbsie, tak to nie je vobec problem. Problem je, ked je to opacne a ked maju zeny nizko krcok a kalisok je vytlacany alebo to zeny boli pretoze im tlaci na krcok. Skus sa pri vyberani len viac uvolnit, strcit dnu prst, nahmatat kalisok a jemne stlacit, aby si zrusila podtlak. Potom by mal ist v pohode von aj ked je hlbsie. Ale ak to vadi, len napis prosim aky mas presne kalisok.

janaakt
13. aug 2019

Kalisok mam Intimina compact...jediny, ktory bol v chorvatskej DM 🙂 Je pravda, ze to uvolnenie podtlaku mi neslo, lebo fakt sa uvolnil az na konci 🙂 ale som rada, ze velkost je ok, potrebujem este to vyberanie. Hoci viac som sa bala zavadzania, nakoniec sa vyberanie ukazalo ako vacsi "problem" 😂 kazdopadne, uz po mojej troj dnovej skusenosti, mozem povedat, ze je to super vec 🙂

nostres
13. aug 2019

Baby mam prvy kalisok, dalia cup a zavadzala som si ho uz 3x a stale je strasne nizko, este aj ten chvostik mi trci, skusala som pootocit, ale klze mi to, podtlak urobi, kazdu chvilu mam dostat MS tak zatial neviem, ci preteka alebo co, ale ani sa mi pekne nerozvinie... Nejake rady, pripadne skúsenosti? A este otázka neurobime si sukromnu skupinu? ”

nostres
13. aug 2019

Bola som si ho vybrat a znova zaviest, zavinula som ho na sposob 7 a ked som ho vybrala, vsimla som si, ze predmenstruacny hlien mam iba v kalisku a inak zvonku bol cisty... Tak asi drzi dobre, len tem chvostik mi vadi a nieje dobre rozvinuty...

1ivanka1
14. aug 2019

@zuzimaluna ahoj,vidim ze sa v tom vyznas..
Aku velkost a znacku by si mi odporucila?
Mam 34,ms nemam silnu, normalnu vlozku potrebujem asi len 2-3dni,inak staci intimka..
Mam za sebou 2 vaginalne porody..
Dakujem krasne za radu

zuzimaluna
14. aug 2019

@nostres ten kalisok nepoznam ale pozrela som obrazky a vypada dlhsi. Ak mas nizsie krcek maternice, vytlaca ho to von. Skus oddstrihnut stopku, no ta je kratka, tak neviem ci to pomoze. Ak nie, budes musiet pozriet kratsi kalisok. V pripade, ze je krcek pocas menstruacie nizsie, da sa to riesit jedine kaliskom vhodnym pre nizky krcek. skus pozriet
http://www.maluna.sk/pre-nizky-krcok/
Kalisok, ktory by ti ostal nevyhdzuj, da sa ponuknut vna predaj vo fcb skupine kalisnice.

zuzimaluna
14. aug 2019

@1ivanka1 ahoj, treba brat do uvahy viac kriterii, mne najviac vyhovuje kalisok Lily cup mensi hoci som tiez uz rodila a najmensi Meluna s gulickou. Ale dnes by som si vybrala mozno naturcup (ten sa mne paci). Ja vela cvicim, mam svaly pevne, tak potrebujem maly kalisok. Cize zalezi aj od pohybu. A potom ci chces priehladny alebo farebny, silikon alebo termoplasticky elastomer, ake zakoncenie, pripadne krajinu povodu.
Pozri kalisky
http://www.maluna.sk/menstruacne-kalisky/
ak ta nejaky oslovi a budes mat otazky, napis, skusim pomoct s vyberom.

nostres
14. aug 2019

@zuzimaluna dakujem za odpoved, skusim este pocas ms a ked tak si objednam iny, celkom sa mi to zatial paci... Som netusila ze na fb je taka skupina idem kuk, treba do nej pozvanku? A tu na MK niesi v tej sukromke? Posielala som ziadost a zatial nic.

zuzimaluna
14. aug 2019

@nostres ani neviem, asi tu nie som v takej skupine 🙂. Ta skupina na fcb tam posles ziadost, mali by ti ju v priebehu dna schvalit. Ale kamaratka, co to ma, je tento tyzden na dovolenke, tak moze chvilku trvat. Je to skupina kde su zeny z CR i SR.

nostres
15. aug 2019

@zuzimaluna aprosim ta, ja som chcela sa na toto pytat az v sukromke, ale stale tam niesom, ked ides na veľkú potrebu a potlacis, nevychádza ti kalisok von? A este ci moze byt ten spodok pokrceny, ci musi byt pekne vystrety ako ked je vonku? Teraz som si ho uz dala, konecne prisla MS, tak uz testujem naostro... Som zvedava.. A zda sa mi ze teraz uz je hlbsie.....

nostres
15. aug 2019

A este som chcela ze nemala by som ho citit absolutne, alebo mozem "" vedieť" ze to tam mam?

janaakt
15. aug 2019

Stolica aj mna velmi zaujimala, az kym to na mna neprialo pocas toho ako som mala kalisok. Bol to zvlastny pocit, ale mne sa vobec neposunul. A ten pocit pri stolici bol mozno sposobeny aj tym, ze som sa snazila "nieco" dostat von a "nieco" nechat dnu 😂

zuzimaluna
15. aug 2019

@nostres no ideal je skusat proste pri MS, pretoze vtedy je tam vsetko trochu ine. Je dobre ak ho mas hlbsie, teda netrci. Vtedy ti nebude vobec pri stolici prekazat. Ak by ti tam ale vtedy vadil, tak ho predtym vyber, vyprazdni sa, daj sprchu a vrat ho. Ak si na verejnych, ideal pouzit vlhcene obrusky napr.
A citit by si ho nemala. Ak kalisok spravne sedi, ani o nom nevies. Urcite nesmie byt pritomna bolest ci tlak. Skusaj este, prve dva cykly su o zziti sa 🙂

slavuska237
24. aug 2019

Ahojte dievčatá. Ja som z toho jeleň. Chcem začať s kališkom ale nemôžem si dovoliť ,,skúšať,, ktorý mi sadne. Mám 25 a 3 vaginálne pôrody za sebou. Po poslednom mám dosť silnú menštruáciu.
Pripadám si hlúpa keď čítam o vašich krčkoch a všemožných značkách a veľ. Nerátala som s tým,že to bude taká veda vybrať. Viete mi niečo poradiť? Ďakujem ♥️

zuzimaluna
24. aug 2019

@slavuska237 ahoj. Ked to citam, napada ma kalisok Merula. Ten je najuniverzalnejsi. Pozri si clanok o nom http://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-ka...

marya2
25. aug 2019

Ja som skúšala Merulu, ale mne sa tak posunula, že mi pri stolici normálne skoro vypadla, neviem, ako je to možné, s iným kalíškom sa mi to nestalo nikdy.

michaela329
25. aug 2019

@marya2 coby nie, ja si vtedy vzdy vytiahnem, vysuvaju sa mi. A je mi to prijemnejsie ist na velku bez toho, aj tampony som "vytlacala" 🙄

zuzanaam
25. aug 2019

@zuzimaluna k tej merule, je výborná pri silnej menštruácii, potvrdzujem, len keby ju skúšam ako prvú asi ma odradí. 9 rokov som mala lady cup, zavádzanie a vyberanie bez problémov, len občas trochu pretekal. Merula mi pretiekla len raz, ked sa preplnila, ale zavádzanie je teda boj a to ju už mám 3 mesiace, stále sa mi nedarí prísť ako na to. Keď ju zložím podľa návodu, vôbec sa nerozvinie, ani trochu, musím ju zavádzať v podstate rozloženú a nejak spučenú aby sa zmestila. Potom vtláčať, vyťahovať, štelovať, no katastrofa. Zaujímalo by ma, ako to majú druhé majiteľky tejto značky. inak je fajn, príjemná, mäkká a ten rebríček sa mi páči viac ako stopka.

slavuska237
25. aug 2019

@zuzimaluna mňa odrádza ten tvar 🙏 v našej DM majú lunnete viete mi k ním niečo povedať?

michaela329
25. aug 2019

@slavuska237 ono práve merula je taká univerzálna, mne nepreteká aj keď sa úplne nerozvinula, s yukim-tvar sko lennete, dom mala aj ten problém, že s mojím vydokým krčkom sa mi stávalo, že zabehol hlbšie a to bol zazitok ho za tu smyklavu stopku vytahovat 🙄 Merula ma ten rebrik co je super na vytiahnutie. Necakaj, ze vsetko bude hned idealne, ja som 6 mesiacov nesla prist na to ako spravne vsetko urobit, lrbo kazda sme ina. Ale nevzdavaj to, fakt sa to oplati.

zuzimaluna
25. aug 2019

@slavuska237 tak potom by som este pozrela mamicup. Lunette je tiez dobry kalisok

zuzimaluna
25. aug 2019

@slavuska237 tiez je o lunette clanok na stranke maluna.sk. je to kvalitny kalisok.

zuzimaluna
25. aug 2019

@zuzanaam to zavadzanie a rozvinutie moze byt narocnejsie prave kvoli tonu, ze maksia. Ale to je zvyk a tam ide len o to najst si svoj sposob, ktory sadne. Tiez som pouzivala ladycup a vyhovoval mi. Potom som cvicila a potrebovala som mensi kalisok, tak som skusila melunu. Tiez mi sadla. Teraz mam lilycup a som velmi spokojna. Je velmi prijemny a aj dobre sedi.

zuzimaluna
25. aug 2019

@marya2 moze sa posuvat lebo je maksia. Vybrala by som ju pred velkou potrebou teda, ak s nou nie je iny problem.