icon

Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti

danuella
11. júl 2013

budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.

tojuska
3. feb 2020

@mars08 ahoj, ja lunacup poizivam od roku 2014 nedam dopustit. Najskor som mala mensiu velkost, minuly rok som si kupila vacsiu, predsa len uz mam po 30-tke 🙂 tiez mam prve dni silnu ms. Podla mna vyskusaj a uvidis 🙂

innather
3. feb 2020

@mars08 na vasom mieste by som volila kalisok s vacsou kapacitou, Lunacup je z tych mensich

mars08
3. feb 2020

@innather môžem sa spýtať ktoré sú väčšie?ďakujem

zuzimaluna
3. feb 2020

@mars08 ahoj, vyborna a vacsia je napr. Merula cup - je univerzalna, vacsinou su zeny velmi spokojne s nou, dobre padne. Tu je prehlad vacsich kaliskov
https://www.maluna.sk/velke-velkosti/

p_etrisha
3. feb 2020

Baby, prosim vas. Kupila som dnes kalisok z DMka....Čiže som uplny novacik. Ale nech ho "zlozim" akokolvek, nerozvinie sa vo vnutri...Je mozne ze mam zlu velkost? Som po 2 cisarskych tak som vzala Mko...Ci len trening?

zuzimaluna
4. feb 2020

@p_etrisha ahoj
skus pozriet clanok
https://www.maluna.sk/menstruacia/sklady-menstr...
chce to trening. No je mozne aj to, ze ti jednoducho nesedi. No skus to este potrenovat.

brisilda
6. feb 2020

@p_etrisha skús ho povytiahnut (no nevytiahli ho úplne von) ....rozvinie sa a znova ho zatlac dnu s tým,že spodok stlačíš a potočiš aby vznikol podtlak .

p_etrisha
6. feb 2020

@brisilda kukla som tie moznosti skladania a skusila som inak zlozit ako sa mi povodne najviac pozdavalo a uz OK 👍

mycha_ela
8. mar 2020

Ahojte, máte niekto negatívnu skúsenosť s Merulou? Že by nesadla? Vyberala som dlho svoj 1. kalíšok a zvolila som Merulu - prvý krát sa mi podarila zaviesť a všetko super, bola som nadšená, no odvtedy už pol roka každú menštruáciu skúšam zaviesť aj 10 minút správne, no ani raz sa mi to už nepodarilo... Všetko ide mimo, nechápem :( Čo môžem robiť zle? Snažím sa nahmatať krčok, vyzerá to, že je v kalíšku, a aj tak ide všetko totálne mimo...

zuzimaluna
8. mar 2020

@mars08 ahoj, s vacsou kapacitou su Merula, Luvur, vacsi mamicup
https://www.maluna.sk/menstruacia/kalisky-podla...

marya2
9. mar 2020

Ja mám Merulu a tiež ma sklamala. Ťažko sa zavádza - je pravda, že keď sa to podarí, znesie toho celkom dosť. Ale počas najsilnesjších dní mi nedrží. Zavediem, zdá sa, že je všetko ok, no po čase začne vypadávať. Párkrát som v meste trielila smer najbližšie WC a dúfala, že ju dovtedy "nestratím". Takže na ňu nemám spoľah a mimo domu používam čoraz menej.

silesias
9. mar 2020

Merula je zložitý kalisok, ako prvú voľbu by som ju neodporúčal, skôr skúsenejším.
Ja kaliskujem cez 2,5roka. Merulu XL som dostala pod stromček ( samozrejme sama som si vybrala ), mám za sebou 2vaginalne pôrody a pevné panvové svalstvo, nízky krcok a druhý deň veľmi silnú menstruaciu. Pre mňa je merula top kalisok, nepretecie ani počas najsilnejšieho dňa, vlozim na prvý šup a som s ňou maximálne spokojná.
Čo musím napísať rebríček musím mať úplne odstrihnuty a pri zavádzaní inak skladám ako pri melune.

0silvia0
9. mar 2020

@marya2 a ktorý teraz používaš? Ja cca 5 rokov používam ladycup a odvtedy som nemenila, mne sadol odzačiatku...

innather
9. mar 2020

@p_etrisha odporucam precitat a pozriet video navod, https://www.happyred.sk/clanky-a-oznamy/ekologi...

marya2
9. mar 2020

@0silvia0 Rozne to striedam- tampony, merula, huba a na slabsie dni Meluna Shorty, ta mi vyhovuje. Ale silnejsie dni vzdy aj s vlozkou. Skusala som uz viacero kaliskov, ale nesedeli mi.

p_etrisha
9. mar 2020

@innather dakujem, uz som to zvladla minuly mesiac 👍

mamasimmi
1. apr 2020

Baby ahojte, stalo sa niekomu podobne?.. Kupila som si lunacup M včera som ho skusala (menzes mi mešká 4dni) zaviedla som ho správne, bol aj podtlak, aj sa rozvinul... A po chvíľke som ho vybrala a zistila som ze krvacam tak som si myslela ze som si tým podtlakom spustila menzes, ale dnes ráno akoby len veľmi malé spinenie... 🤷‍♀️ Je pravda ze som mala aj zhorsenu cytologiu, moze kalisok nejakým spôsobom podrazdit alebo poskodit krcok? Ďakujem za odpoveď

silesias
1. apr 2020

@mamasimmi si myslím že to je niečo podobné ako pri sexe, mne napr sex takto spúšťa menzes 😂

mamasimmi
1. apr 2020

@silesias ale ten menzes zatiaľ nikde 🤷‍♀️ skončilo to zatiaľ tým spinenim

silesias
1. apr 2020

@mamasimmi Aj to sa mi stáva neviem. Spinim pár dní už si myslím že mrcha a zas dva dni nič. Na menzes má vplyv veľa faktorov. Myslím že tým tlakom to mohlo niečo spustiť teraz sa ti zastavilo a za pár dní dostaneš normálne.

mamasimmi
1. apr 2020

@silesias no to dúfam lebo v pondelok ma čaká kolposkopia krcku tak snad som si tam tým kaliskom ešte viac niečo nedovrzala 🙄 teraz sa budem bat ho znova použiť... 😶

silesias
1. apr 2020

@mamasimmi no neviem ak ti bude ešte dva dni meškať tak ti nestihne skončiť nie?
Používaniu sa nebran ale až ti povedia že je všetko o.k

silesias
1. apr 2020

@mamasimmi ja kalisok používam hneď ako začnem špiniť aj pomenzese keď spinim ešte deň/dva nemusím používať žiadne vlozky ani slipove.

mamasimmi
1. apr 2020

@silesias ak ju vôbec dovtedy dostanem 😃

zuzimaluna
3. apr 2020

@mamasimmi ahoj, mam eshop s kaliskami a inymi alternativnymi pomockami a zeny casto pisu o svojich skusenostiach. Uz som sa teda viackrat stretla s tym, ze pri prvom pouziti kaliska zeny popisovali nieco podobne. Menstruacia bola len akymsi spinenim, skor skoncila a pod. Kazdopadne potom opat menstruovali podla cyklu a postupne sa s kaliskom zladili. Akurat ak je zhorsena cytologia, kalisok by som nepouzivala. Treba si dat najskor doporiadku ten krcok maternice, posilnit imunitu, a potom sa bez obav mozete vratit ku kalisku. U nas na blogu najdete aj zaujimave clanky o zenskom zdravi. Ak chcete, pozriete maluna.sk blog zdravie a menstruacia. Prajem skore uzdravenie a prijemne dni menstruacie s kaliskom.

daanka188
5. apr 2020

Ahojte potrebovala by som poradit-novačik ... rozhodujem sa medi tými to kaliskami YUUKI Classic a LADYCUP som po 2 klasickych porodoch mam 32r. cize predpokladam ze mi treba Lko nie som sportovec 🙂 momentalne zienka domaca na rodicaku 😀 alebo nejaku inu znacku tak max do 20€ Dakujem

zuzimaluna
5. apr 2020

@daanka188
ahoj, pozri tie co pises, potom MeLuna L alebo XL a kalisok t.o.c. To su podobne kalisky. Zalezi potom co uprednostnujes - aky material, farba, ukoncenie.
https://www.maluna.sk/menstruacne-kalisky/
na stranke je aj blog ohladne kaliskov - viac clankov ako si vybrat a rady pri pouzivani

elizita
24. máj 2020

Baby, pisete tu nizky, vysoky krcok, to ako viete? Ci mi povie na gyndoska?

elizita
24. máj 2020

@zuzimaluna dakujem, precitane, akurat si ozaj neviem predstavit nic konkretne pod pojmom " gulicka hroznoveho vina" 😃