Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
@zuzimaluna ahoj, idem po radu, kedze mas shop a vies porovnat. som zaciatocnicka, cca 5mesiacovpouzivam luna cup, po 2 vaginalnych porodoch. velkost cca vyhovuje, niekedy pretecie, to moze byt nesikovnym zavedenim, istim este vlozkou .... ale mam pocit, ze mi prekaza ten vrubkovany stitok na vyberanie, ked sa mi oprie o steny posvy, tak ho dost citim a dokonca mam pocit, ze mi to az drazdi. odstrihavat ho nechcem kvoli manipulacii. pri oboch porodoch natrhnuta a zosivana, tak si myslim, ze mi prekaza prave dotyk s jazvou tymi vrubkami ... ked som zbezne kukala, vacsina ich ma vrubkovany koncek na vyberanie - poradis nejaky konkretny, ktory by som mohla skusit? diky.
@ukulela ahoj, pozerala si me lunu s gulickou?
https://www.maluna.sk/znacka/me-luna/
Inac me luna je aj basic bez ukoncenia - ale to asi kvoli manipulacii ako pises nechces. Ja osobne mam Me lunu s gulickou a to som si pred tym stopku ustrihavala z Lady cupu lebo mi tiez vadila. Po porode som bola tiez dost sita. Ta gulicka mi nijako ale neprekaza.
@zuzimaluna ahoj, chcela by som sa opytat. Zacala som tento cyklus pouzivat kališek. Prvykrat sadol super, nic netlacilo, nepresakovalo...a druhy den uz zle, zle, zle. Uz mi aj pretekal trocha, ale co som mala vacsi problem, tak rano som ho nevedela vybrat. Akoby sa pocas noci vtiahol hlbsie dovnutra a ta stopka, za ktoru ho potom taham von sa preklopila dopredu. Riadne som sa natrapila, pokial som ho dostala von. Prsty samozrejme cele zababrane :( Potom to iste sa opakovalo aj pocas dna. Uz mam aj strach ho pouzit, ze zasa ho budem dolovat. Mam 1 vag. porod za sebou a 34r, velkost kaliska M z dmka. Obcas ma zavadzanie aj vyberanie zaboli. Ale.... Zeby trebalo vacsi? Dakujem za odpoved
@lucianak ahoj a aky mas kalisok? M t.o.c? Moze byt maly ak mas po porode. Zalezi aj na svaloch. Vyberanie moze byt problem lebo uz mas mozno aj stres a na to potrebujes byt len uvolnena. Chod napr do sprchy a proste si dopraj pokoj a cas. Uvolni sa, kalisok sa nema kam stratit, ked uvolnis, vyberies ho lahsie. Chytis ten grif a uz to pojde lahsie a lahsie. A pozor ta stopka, tak za nu sa nema tahat. Spodok pri nej jemne stlac aby si zrusila podtlak a vyber za spodok kaliska
@zuzimaluna ano, M t.o.c mam. Ozaj vacsi treba? Lebo ak si kontrolujem, ci sa rozvinul, tak nie je uplne okruhly ten vrch a tiez aj boky ostavaju akoby kusok zatlacene. A ja stale taham za tu stopku 😲 cize radsej to nerobit,aby sa neodtrhla? Je to fakt o zrucnosti asi, snad sa do toho raz dva dostanem.
@zuzimaluna aby som upresnila, nie je uplne rozvinuty, ale mam pocit, ze okraje doliehaju. Alebo to tak nemoze byt? 🤔
@lucianak urcite by som zatial neriesila hned vacsi. Chvilu to este s nim skus, daj tomu este aspon 3 menstruacie. Nemusi byt maly, tazko povedat, mozno nesedi tvar, tvrdost, mozno je velky ak sa nerozvinie, ale to by aj tlacil. Skus to este odsledovat a hlavne sa uvolnit pri zavadzani a vyberani. Netahat za stopku, moze sa zacat trhat. Ak by to ani po dlhsom case neslo s nim, pokojne sa potom ozvi aj na mail info@maluna.sk alebo tu do spravy a hadam najdeme ten pravy. Ale moze to byt aj ten, ktory uz mas, len to chce cvik. Tak prajem nech je skusanie uspesne
@zuzimaluna dakujem ti zatial krasne za cenne rady, vyskusam, co to da 😉
@zuzimaluna ahoj vidím , že máš prehľad, chcem kalisok začať používať, no neviem aký kúpiť.mam za sebou dva prirodzene pôrody posledný bol des , lekárka keď ma zbadal sa má pýtala kde som rodila ,lebo dole to mám strašne zjazvené, aj krcok..od vtedy mám aj problém s vlozkami akoby ma dráždili ,alergia? Neviem vložky používam rovnaké...vraj mám tu sliznicu vonku ..mám pocit sucha , potom mi to zacervena príšerne svrbí..mykozu ani nic nemám..tak mi porad..hlavne nejaky materiál , čo by bol fakt neškodný a veľkosť , mám slabé svalstvo panvového dna ..po pôrode to citim až moc...bol to zaberak nepekné spomienky ďakujem za odpoveď
@ollako ahoj, pozri na kalisky https://www.maluna.sk/menstruacne-kalisky/
vsetky su z neskodneho materialu, certifikovane, ziaden dovoz z Ciny, ktory by nebol kontrolovany. Lekarsky silikon aj TPE (Me Luna kalisky) su zdravotne nezavadne materialy. Vzhladom k slabsim svalom a zvysenej citlivosti by som volila kalisok vacsej velkosti a maksi. Pozri na kalisok Merula cup. Precitaj si o nom - je tam aj clanok https://www.maluna.sk/menstruacia/menstruacny-k...
Kludne sa potom ozvi, aky mas z neho pocit. Pripadne si pozri aj ten Me Luna soft. Ak by sa ti ten nezdal, napis alebo aj zavolaj na to cislo, co tam mam uvedene. Dakujem za prejavenu doveru.
@zuzimaluna ahoj, môžem poprosiť radu?, Chcem dcére pod stromček, mladá baba, nešportuje. Klasická menštruácia, čo by si mi prosím poradila pre takú zaciatocnicku? Ďakujem
@silesias ahoj, je este panna alebo uz je sexualne aktivna?
tu je aj clanok https://www.maluna.sk/menstruacia/panna-a-menst...
Odporucila by som ist do malych kaliskov https://www.maluna.sk/male-velkosti/
Ak je panna, tak najmensi t.o.c.S alebo Naturcup0 pripadne Me Luna S. Tie su aj farebne. Ak uz nie je, tak Gaia cup je dobry alebo ak by chcela farebny, pekne a dobre su aj Ladycupy. Moj najoblubenejsi aj co sa materialu tyka je Lily cup(ten je ale dlhsi). Pozrite na tych linkoch. Na tej stranke mam aj telefon, pokojne mi aj volajte v pripade otazok. Moja dcera inac pouziva kalisok od 12tich a skusila najskor mensi Yuuki, no lepsie jej nakoniec sadol Me Luna S.
@zuzimaluna je už sexuálne aktívna, pozerala som Lili cup one. Ja osobne mám melunu shorty aj merulu a som max spokojná. Len meluna my zazltla a nechcem aby sa to aj jej stalo.
@silesias k tomu zažltnutému kalíšku rady ako vyčistiť - skús https://www.maluna.sk/menstruacia/ako-vycistit-...
https://www.maluna.sk/menstruacia/ako-kalisok-v...
pre dcéru teda by som skúsila Lily cup one - ten nie je tak dlhý ako Lily cup A, dokonca je možné ho zväčšovať alebo zmenšovať podľa potreby. Materiál je ten istý ako Lily cup A, ktorý mám ja. Je taký zamatový. A je vhodný pre začiatočníčky, plus má veľmi praktické púzdierko. Takže by to mohol byť naozaj výborný výber.
@evaachesa https://www.atina-shop.sk/kategoria/menstruacne...
Je úplne perfektná ale rebríček mám celý odstrihnuty.
@evaachesa ja som mala klasickú melunu ako prvý krcok.stale som cítila a vypadaval mi. Skúšala som aj otočiť na ruby no nepomohlo. Potom som skúsila shorty, sadol super ale počas najsilnejších dní mi pretekal aj každú 1,5hodinu, ako najväčší tampón - takže som nevyhrala. Teraz už je rok čo mám merulu, rebríček som musela úplne odstrihnúť je oveľa tvrdšia ako shorty a to mi aj super vyhovuje. Počas najsilnejších dní vylievam max 4x za deň ( ráno, večer a 2x v priebehu dňa )
@silesias veľmi pekne ti ďakujem za super recenziu 👍😃 inak tie látkové intimky náhodou nemáš? Rozmýšľam že by som si nejaké kúpila ako poistku ku kalíšku..asi len na doma...len sa bojim že to bude hrubé a citeľné...používam tenučké intímky tak neviem či by som si na toto zvykla. Vďaka ☺️
Baby uvazujem o snugg nohavickach ku kalisku. Nemate niekto? Vraj su fakt super a baby nosia len to 🤩
@berginkan menštruačné nohavičky za seba odporúčam. Je to veľmi pohodlné a aj dobré ako poistka ku kalíšku. Vtedy stačia niektoré z tých tenších. Značiek už je dobrých na trhu veľa 🙂
@zuzimaluna mas nejake? Ja som zatial zachytila len tieto. No ja by som mozno len to nosila, niektore bsby co maju normal menstruaciu tak kalisok uplne vypustili. Dakujem pekne za odpoved poguglim si no najlepsi je zivy clovek 🙂
@berginkan ja mam skusenost s meracus, love luna a dorina. Dni ked nemam velmi silnu menstruaciu a mi vyhovuju Love luna asi najviac a Dorina zas, ked mam silnejsiu 🙂
baby pozeram, ze riadne sa zmenili dizajny kaliskov, mate niekto aj taky atypicky ako banaty alebo tu placku, co sa vola ziggy? 😀

@elizita tak to bude hroznova bobulka 🙂