Menštruačný kalíšok - vaše skúsenosti
budem rada ak pridáte svoje skúsenosti s menštruačným kalíškom. ja ho používam už 3 roky, som velmi spokojná avšak po 2 porode mi akosi 2 hy den preteka tak ze musim pouzit aj slipovu vlozku a na noc normalnu. ostatne dni je to v pohode.
Tie "každé 2 hod." musím vylievať len prvý deň, ale aj to len asi 3 krát za sebou. Potom už stačí ozaj len ráno, obed večer, prípadne len ráno a večer.
Ahoj, prosím o radu. Chcem kúpiť kalíšok. Aký máte názor na LUNO. Na niektorú ste sa sťažovali že je príliš mäkká. Ktorá to bola?, aby som takú nekupovala. Ďakujem.
@mejjus noo dobra otazka aj mna by to zaujímala ako to vlastne je :D
@cristal777 ak je to luno..to by som urco nekupovala.
ak je to Luna cup tak je ok
@dugyna Ďakujem penke za radu. Objednala som teda Lunacup a mali aj v akcii za 18eur. 😉
@muffinka8 @@trulka999 problem je ze ak sa zle rozvyja moze pocas cyklu kalisok tiez uvolnit podtlak..napr pri chodzi alebo pri plavani...pri chodzi sa nemusi stat nic ale moze uvolnit trosku krvi-cize pretiet...problem pri kupani je ze nasaje dnu vodu. da sa o vsak vyskusat tak ze si zavedies kalisok mimo menzes a ides na kupko a uvidies ked prides domov ci je v nom voda..pripadne vo vani..aj ked tam sa neda plavat cize nemusi to byt uplne ise
@cristal777 tak super. a kde si kupila za 18? ja som ho za 15,50bez akcie +posta mam ciry
http://www.menstruacnykalisokluna.sk/menstruacn...
Tu. Joooooj 😒
@cristal777 http://www.ekomarket.sk/najdene-produkty/lunacup/
tak zrus ak sa este da ci si platila?
@cristal777 ako maju len cire ale sak ak ti nejde o farbu tak pohoda..
@dugyna za 3 roky som s ním prežila beh, sánkovačku, bazén, dovolenku pri mori ... podtlak sa mi uvolní iba vtedy ak do kalíška príde naraz veľa tekutiny (alebo väčší kúsok sliznice) a naplní sa akoby hneď. Ale vtedy to proste aj cítim, že sa uvolnil podtlak.
Ja mám MeLuna soft tak sa niekedy nerozvinie na prvý šup ako iné, ale proste praxou som prišla na to čo a ako a za pár sekúnd je všetko tak ako má.
A veľa robí stres. Ak sa človek ponáhľa alebo je už dopredu v strese z toho, že to bude dlho trvať, tak to aj bude 😀 U mňa platilo len to, že to chce prax.
@dugyna už som zaplatila. No nevadí. Farbu sa dá vybrať, ale cena je jednotná.
nemám čas všetko čítať.....mám tri otázky
veľkosť je len S a M?
cena 12 € je dobrá, alebo sa dá aj lacnejšie?
@janake my nemáme čas odpovedať 😝
ale aby som nebola hnusná 😀 😀 každá značka má iné veľkosti, niektorá len 2 a iná 4. Líšia sa aj tvrdosťou a cena tiež závisí od značky.
Táto vec ti musí proste sadnúť a tak na to treba čas, hľadať na nete, pozerať stránky jednotlivých kalíškov, videá, informácie od výrobcu a potom sa rozhodnúť. Upozorňujem, že prvý kalíšok ti nemusí sadnúť, možno až druhá alebo tretia značka ti bude vyhovovať. A tiež k tomu treba dávku trpezlivosti naučiť sa s tým manipulovať.
Takže ak nemáš čas ani do toho nechoď.
....baby viete my povedat, ktory je maksi LUNO Cup alebo LilCup .... dakujem
dievcence, ktory kalisok z ekomarketu? Cim dlhsie vas citam, tym som viac zmatena 😕
ja som mala tusim luno cup alebo tak nejak, za 12e zo zlavozdroja. bol obrovsky a pretekal... za malo penazi nemoze byt vela muziky. tak som si kupila poriadny cez kalisek.cz, tam vam poradia. maju tam aj clanky o kaliskoch, skusenosti s nimi... a asi najvacsi vyber. ten druhy kalisok co som si kupila cez kalisek.cz mam odskusany len pri 1 menzese ale nepretiekol ani raz. aj v noci som ho mala
ahojte som po pôrode 5 mesiacov, a chcem vyskúšať kališok, pretože zisťujem že opakované mikozy mam pravdepodobne z vložiek. Trošku sa obávam pretože tampony nemám v obľube, vadia mi a stále ich cítim, no čo som si vás čítala tak som prišla na to že mám dosť nízko krčok, neviem či následkom pôrodu alebo som to mala vždy 😀 takže asi by som potrebovala najak krátky kalíšok, trošku so sa však stratila v značkách ktoré spomínate, ktorý mi teda odporúčate?
@lenushka058 ahoj, skus pozriet meluna shorty na tej ceskej stranke kalisek.cz
este jedna otazka - mam casto zapal mocovych ciest. myslite, ze ten kalisok to nezhorsi? nemate nejake skusenosti, pls pls? dakujem!
Ahoj 🙂 ja mám Ladycup veľkosť s a som zatial veľmi spokojná 🙂 Chcela by som si teraz dokúpiť aj Yuuki...ale nechce sa mi zase čakať kým to príde z internetu :/ kedže ideme na dovolenku a chcela by som mať pri sebe aspoň dva na výmenu keď nebude možnosť niekde vydezinfikovať ten druhý...Viete mi prosím poradiť kde sa dajú v Košiciach zohnať tieto kalíšky? 🙂 Najlepšie ak by tam mali aj tieto Yuuki 🙂 Ďakujem veľmi pekne 🙂
ahojte chcela by som sa spýtať neviem presne ktorý si mám objednať ale kedže niesom ešte po pôrode a mám len 18 tak by pre mňa ból asi najvhodnejší Yuuki soft ??? neviem presne či je teraz pre mna vhodnejší tvrdší alebo mäkší ?
to len ja s nim mam problem? ...po nejakom case pouzivania ako keby ma zvnutra tlacil..neskor ma zacalo vsetko boliet..ked som ho vymenila za tampon okamzite som pocitila ulavu...
JE toto pravda že sa môžu používať obudve veľkosti ?? to akoze kazda mi bude dobra a nebude mi to pretekať??? našla som toto na nete "Menstruační kalíšky můžete zakoupit v sadě "menší velikost + větší velikost". Zakoupením kalíšků v sadě ušetříte a můžete používat menší kalíšek v době slabší menstruacě a větší ve dnech silnější menstruace. Nebo si sadu objednejte dohromady s kamarádkou." ak to je takto tak je potom jedno aku velkost si objednam nie?? kedže mam len 18 som dost chuda mam malu panvu v podstate a neni som ani po porode.....

@zuzanat veľa žien si to mysli ze ma silnu menstruaciu.a potom ked ma kalisok je prekvapena.ak napr žena musí vylievat kalisok každé 2 h z dôvodu naplnenia..( a nemá Sko🙂 ) tak 😀 tu urcite mi je ok ale zdravotne