Meranie glukózy s Accu-Chek® Active
Prosím vás,skúšam si merať prvýkrát. Viete mi povedať,kde je problém,keď mi už 2 merania ukazuje tento symbol? Dakujem

@heidy222 ďakujem 😊
@heidy222 prosím ta a vieš mi povedať za cca akú dobu stupne cukor v krvi,keď si dám hroznový cukor?
alebo, neviem, ale nemas ten pruzok naopak? ja dam cisty pruzok do glukomera, on sa zapne, pichnem prst, dam kvapku na koniec pruzku a potom to meria
aha uz vidim, ze ty davas na ten stvorcek krv
toto som nasla na letaciku ku tomuto glukomeru s vysvetlenim e2
• Je možné, že vaša hodnota glykémie je
veľmi nízka.
Ak to ako sa cítite, zodpovedá veľmi
nízkym hodnotám glykémie, riaďte sa
okamžite príslušnými pokynmi svojho
lekára. Meranie glykémie zopakujte s
novým testovacím prúžkom.
• Vytiahli ste testovací prúžok z glukomera,
aby ste naň naniesli krv a nezasunuli ste
ho späť v priebehu 20 sekúnd.
• Testovacím prúžkom sa počas merania
pohlo alebo bol počas merania ohnutý.
• Na testovací prúžok ste naniesli príliš
málo krvi alebo kontrolného roztoku.
• Pred nanesením druhej kvapky krvi alebo
kontrolného roztoku ste nechali uplynúť
veľa času.
Meranie glykémie alebo kontrolný test
zopakujte s novým testovacím prúžkom.
@mojeprvebabatko 15 min
@heidy222 včera si mi super poradila. Môžem sa ťa ešte niečo spýtať.ja som si glukomer kúpila dobrovoľne,lebo si myslím,že mi klesá cukor a mám hypoglykémiu..ale tak nie som doktor neviem,ale mám typické príznaky. Zn nicoho veľký hlad,ostane mi zle, čudné,zmätene,trás,keď nejem ccca 2-3 h. Ráno som si merala, mala som to dobre 4,6. Dnes som veľa nezjedla.jeden banán a o cca pol 10 jedno osie hniezdo .merala som si pred cca 10 min (cca 2 h po Tom koláči) a mala som 3,6. Čo si o Tom myslíš?
To býva často geneticky podmienené, nie je to choroba a treba proste jesť komplexné cukry napr. Ovsené vločky, celozrnny chlieb atď a nie iba jednoduche cukry ako napr koláče, lebo po nich ide rýchlo hodnota cukru hore ale aj potom dole

Malo krvi