Meranie kyseliny močovej a DNA doma
Má niekto skúsenosti s kyselinou močovov a DNA.S meraním doma s kvapky krvy.Žena má problém s kolenom poškodenie artroza.Chce vylúčiť ochorenie DNA bude stačiť na to domáci test s krvy prípadne domáce testi na moč.
Jeezisjo a ja ze genetika, Dna sa prejavuje hlavne na malych klboch.
@martinmmartin Áno to som mal na misli a napísal som to dobre DNA tak neviem jak sa to správne má písať jak tu sa spomína
@martinmmartin Není je to normálne odborné takto písané na viacerých stránkach DNA choroba, Kyselina močová
@petermafo a neni jednoduchsie urobit odber krvi u vseobecneho lekara?
ale teda DNA sa bezne neprejavuje na kolene a ucinna liecba je dieta pri DNE a tu moze manzelka kludne drzat aj tak
alebo si kupte toto a mozete merat opakovane https://www.benulekaren.sk/wellion-luna-trio-me...
Ved to vezme vseobecny lekar na co sa doma trapit nejakymi pofidernymi testami
@petermafo píše sa to normálne malými písmenami, dna. Dna je ochorenie, keď sa kryštáliky kyseliny močovej usádzajú v kĺboch. ale väčšinou a zo začiatku v malých kĺboch. Kolenom to asi nezačína.
keď to napíšeš veľkým DNA, tak je to niečo úplne iné, kyselina deoxyribonukleová, to je z genetiky
@mamina7070
@mamina7070 pozerám tie testery 3v1 samozrejme viem že najlepšie je odber zo žily a do labaku.Len doba je taká že človek pri všetkom musí sám za seba aj pri zdravý.Inač by tu na fóre nikto nikdy nič nenapísal nikdo nič neriešil žiaden zdravotný problém.
@petermafo keby mala manželka dnu, určite by o tom vedela.. Ja ju mám a poviem vám, že tá bolesť pri záchvate je príšerná. Dna väčšinou začína na malých kĺboch (prvý býva väčšinou palec na nohe, potom ďalšie prsty nôh aj rúk). Ale nemusí. Mne začala hneď na členkoch a pokračovala na kolená.. Pri dnovom záchvate je bolesť neskutočná, s postihnutým kĺbom sa nedá takmer vôbec hýbať, je tam obrovský opuch. Záchvat na veľkých kĺboch trvá aj niekoľko týždňov, dokonca mesiacov..
@petermafo sak teda ak chcete kupte si ten tester a uviidte ale mne napr prinkazdom odbere kontroluju a tam primarne co pomoze je dieta ak je zvysena hodnota
mam dnu mavam problem zatial len s prstami na nohach ale je to dost velka bolest a lekari to vedia diagnostikovat rychlo akmvasa manzelka chodi aspon v ramci preventivy na odber tak by zo vedela

ochotenie dna? to je nejaka novinka?