Migrény po pôrode
Ahojte mamičky. Mam otázku na tie ,ktorým pôrod vyvolal migrény s aurou a následným trpnutim. Pri ďalšom tehotenstve sa Vám ta aura a trpnutie zmiernili? Alebo zhoršili? Alebo po ďalšom pôrode migrény zmizli? Ďakujem
Ja to akurat zazivam. Migreny mi zacali po porode a v dalsom tehu je to ovela horsie. Nechcem ta vibec strasit, mne dali aj lieky, ktore vsak mozem od 2 trimestra..
Mali ste ,alebo máte niektorá aj trpnutie ? Ach mam veľké obavy , mam ju síce len 2x ročne, najprv začne aura ,potom trpnutie je to hrozne a potom bolest hlavy😔😔😔😔
@mischel12 mne sa po porode zachvaty vyrazne znizili
@mischel12 ja som mavala od 12 rokov do cca 24 tie s trpnutim a aurou, zvykla mi trpnut bud nejaka cast tvare, alebo polovica tvare, ruka, rameno. Velmi ma riesili, nakolko su to znaky porazky. Ale nic sa nenaslo v podstate, neviem preco to same preslo. Odvtedy mam pokoj. Ja prisaham baby neviem co a preco, ale ked som kupila psa, tak to po 3 mes bolo prec. Nechapali ani lekari, ja uz vobec. Ja som bola dlho na speci liekoch, infuzkach. Za to zo psa sa stal dlhorocny neurologicky pacient hned v 2 rokoch veku. Bavila som sa o tom s vet neurologom, chlapek je velka kapacita nielen cez veterinu, ale aj vedu. On, ze uz to videl viac krat, ze pes vzal akoby diagnozu pana na seba. Ze nie je mozne to nejak exaktne vysvetlit, ale nebola som prva, co zahadne vyzdravela. Samozrejme kvoli tejto historii migren bol vylozene neodporucany epidural pocas porodu.

@mischel12 mne migrena zacala po 1.porode a stale ich mam. Skoro 30 rokov. Boli obdobia lepsie aj horsie. V tehotenstve nastastie bez. Pomohlo idebtifikovat spustace a vcas zabranit vzniku zachvatu.