icon

Moja skúsenosť s laparoskopiou žlčníka

nini_ja
Včera o 14:19

Ahojte, velmi som sa bala operacie zlcnika, ktoru som absolvovala pred 5 dnami (7.1.2026) a preto by som rada posunula svoju skusenost vsetkym, ktorych to caka resp. sa tomu vyhybaju.
Samozrejme, neviem povedat ako to bude dalej, ci sa nieco vyskytne alebo budem mat komplikacie, napisem len moju skusenost. Operovali ma na Antolskej v Bratislave. Osobne som o problemoch s mojim zlcnikom netusila, mala som 1 zachvat v oktobri a na urgente zistli kamen skoro 3cm velky. Odvtedy ani dovtedy ziaden problem. Ale kedze rada cestujem, chcela som radsej podstupit operaciu aj ked mam panicky strach z lekarov a chorob, atd...
Bola som na chirurgickej ambulancii, kde mi pan doktor hned dal termin (asi o 2 mesiace - nechcela som pred Vianocami, moznost bola). Bola naplanovana jednodnova chirurgia. Potrebne su predoperacne u internistu resp. vseobecnebo (moja ba v soku,kolko toho chceli - aj Hiv, sifylis, zltacky) a anesteziologicke (da sa urobit hned vo vedlajsich dverach ako je ordinacia chirurga).
Kedze islo o jednodnovku, mala som prist rano o 6.30 do nemocnice a o 7.15 zakrok. Nastal komunikacny sum a ja som prisla neskor, zakrok aj tak vykonali o 10.00.
Vsetko mi vzdy hovorili, co sa bude diat a co mi davaju. Zobrali ma z izby na salu (po svojich som isla normalne), tam mi opat povedali co a ako. Viac neviem, prebrala som sa na pooperacke. Po narkoze mi nebolo abosolutne nic, previezli ma do izby a o 15.00 som uz chodila po oddeleni. Nehovorim, ze to bude mat tak každý, men bolo dobre.

anonym_3d79d4
Včera o 14:23

@nini_ja dakujeme za oznam, veľa zdravia

nini_ja
autor
Včera o 14:25

@nini_ja
POKRACOVANIE TU:
Dostala som infuziu, nemala som ani dren (taku flasticku na odtok krvi a zlce). Kamen mi dali do suflika v izbe - vdaka, nechcem ho 🙂
Ja som po narkoze vobec nemohla zaspat, takze som sa priam nudila na tej izbe. Vecer nas este pozreli pocas vizity a rano o 8.00 som uz sedela v aute domov. Bolesti som pocitovala akoby svalovka - cakala som teda ovela horsie nieco. Chodila som aj doma v pohode. Len zmena polohy ma mierne bolela. Domov mi dali fraxiparin, ze si mam pichat a aj to som so svojou povahou zvladla/ zvladam. Cely personal od sanitarky po primara - klobuk dole, taky mily pristup a zaujem som nezazila. A nebola to platena operacia...
Tymto prispevkom chcem len povedat, aby ste sa nebali a nenechavajte zlcnik zajst daleko... Verim, ze moja pozitivna skusenost aj zostane, lebo dnes mam mierne problemy so stolicou a krce v podbrusku, asi kvoli tym plynom co sa uvolnuju. Rada odpoviem, ak mate otazky, pripadne dajte svoje skusenosti po operacii...co ma moze este prekvapit.

anonym_4a462b
Včera o 14:28
@nini_ja

@nini_ja
POKRACOVANIE TU:
Dostala som infuziu, nemala som ani dren (taku flasticku na odtok krvi a zlce). Kamen mi dali do suflika v izbe - vdaka, nechcem ho 🙂
Ja som po narkoze vobec nemohla zaspat, takze som sa priam nudila na tej izbe. Vecer nas este pozreli pocas vizity a rano o 8.00 som uz sedela v aute domov. Bolesti som pocitovala akoby svalovka - cakala som teda ovela horsie nieco. Chodila som aj doma v pohode. Len zmena polohy ma mierne bolela. Domov mi dali fraxiparin, ze si mam pichat a aj to som so svojou povahou zvladla/ zvladam. Cely personal od sanitarky po primara - klobuk dole, taky mily pristup a zaujem som nezazila. A nebola to platena operacia...
Tymto prispevkom chcem len povedat, aby ste sa nebali a nenechavajte zlcnik zajst daleko... Verim, ze moja pozitivna skusenost aj zostane, lebo dnes mam mierne problemy so stolicou a krce v podbrusku, asi kvoli tym plynom co sa uvolnuju. Rada odpoviem, ak mate otazky, pripadne dajte svoje skusenosti po operacii...co ma moze este prekvapit.

@nini_ja díky za oznam. Mám to už za sebou pár rokov, hoci len v Michalovciach. Ale tiež bez komplikácií. Aj keď rezali, nie laparoskopický.

nini_ja
autor
Včera o 14:34
@anonym_4a462b

@nini_ja díky za oznam. Mám to už za sebou pár rokov, hoci len v Michalovciach. Ale tiež bez komplikácií. Aj keď rezali, nie laparoskopický.

@anonym_4a462b nechcela som tym prispevkom nejak to tu spamovat, ale na zaklade skusenosti mojej, ze som guglila odusu si vravim, mozno pomoze 🙂
Som od Michaloviec a len kvoli praci som sa dala v Ba...inak by som sa pokojne aj v Mi 🙂
Tiez prajem vela zdravia

simsalabim
Včera o 15:08
@nini_ja

@anonym_4a462b nechcela som tym prispevkom nejak to tu spamovat, ale na zaklade skusenosti mojej, ze som guglila odusu si vravim, mozno pomoze 🙂
Som od Michaloviec a len kvoli praci som sa dala v Ba...inak by som sa pokojne aj v Mi 🙂
Tiez prajem vela zdravia

@nini_ja ja som rada, ze si napisala. Tiez by som mala ist na operaciu a mozno na Antolsku. Len to stale odkladam. Mam kamen cca 2.5cm velky, uz roky, bez problemov zatial. Mala som aj termin op, pred covidom, len som akurat ochorela. Vtedy bol pobyt v nemocke min 4 dni. Tak teraz to robia ako jednodnovku? Ci ti dali na vyber? Kolko si bola PN?

nini_ja
autor
Včera o 15:15
@simsalabim

@nini_ja ja som rada, ze si napisala. Tiez by som mala ist na operaciu a mozno na Antolsku. Len to stale odkladam. Mam kamen cca 2.5cm velky, uz roky, bez problemov zatial. Mala som aj termin op, pred covidom, len som akurat ochorela. Vtedy bol pobyt v nemocke min 4 dni. Tak teraz to robia ako jednodnovku? Ci ti dali na vyber? Kolko si bola PN?

@simsalabim ano, ako jednodnovku...nebola som ani 24h v nemocnici. Nepytali sa, ci chcem inak. Pn mi dal obvodak 2 tyzdne, ja som az tak nechcela, ale vravel, ze je to stale len zasah do tela, tak radsej.

anonym_6c3d65
Včera o 15:23
@nini_ja

@simsalabim ano, ako jednodnovku...nebola som ani 24h v nemocnici. Nepytali sa, ci chcem inak. Pn mi dal obvodak 2 tyzdne, ja som az tak nechcela, ale vravel, ze je to stale len zasah do tela, tak radsej.

@nini_ja Ahoj, prajem skoré zotavenie. Ja idem na operáciu začiatkom februára, v Košiciach v Novej nemocnici, tiež laparoskopicky. Prekvapuje ma však, že tak rýchlo ťa prepustili, v súkromných nemocniciach to tak býva, Antolská v BA patrí pod koho? Ja mám nástup 2.2. ( pondelok), operáciu 3.2. a keď bude všetko ok, prepustiť by ma mali 5.2.

nini_ja
autor
Včera o 15:27
@anonym_6c3d65

@nini_ja Ahoj, prajem skoré zotavenie. Ja idem na operáciu začiatkom februára, v Košiciach v Novej nemocnici, tiež laparoskopicky. Prekvapuje ma však, že tak rýchlo ťa prepustili, v súkromných nemocniciach to tak býva, Antolská v BA patrí pod koho? Ja mám nástup 2.2. ( pondelok), operáciu 3.2. a keď bude všetko ok, prepustiť by ma mali 5.2.

@anonym_6c3d65 to je statna nemocnica. Neplatila som teda ani cent. Uz pri planovani operacie mi lekar pobedal, ze to urobime ako jednodnovku. Rano nalacno pridem, hned zoperuju a na druhy den domov. Tak aj, chvalabohu, bolo 🙂.
Lebo tam po laparo ozaj nemas co robit...clovek sa asi povacsine citi dobre.

anonym_6c3d65
Včera o 15:31
@nini_ja

@anonym_6c3d65 to je statna nemocnica. Neplatila som teda ani cent. Uz pri planovani operacie mi lekar pobedal, ze to urobime ako jednodnovku. Rano nalacno pridem, hned zoperuju a na druhy den domov. Tak aj, chvalabohu, bolo 🙂.
Lebo tam po laparo ozaj nemas co robit...clovek sa asi povacsine citi dobre.

@nini_ja No, ono môj známy - lekár mi vravel, že sú možné kompilácie, preto by mali pacient ostávať na pozorovanie. Pred rokom som bola vyberať oblickovy kameň, niekde to tiež robia ako jednodnovku, mňa prepúšťali na 4.den

nini_ja
autor
Včera o 16:00
@anonym_6c3d65

@nini_ja No, ono môj známy - lekár mi vravel, že sú možné kompilácie, preto by mali pacient ostávať na pozorovanie. Pred rokom som bola vyberať oblickovy kameň, niekde to tiež robia ako jednodnovku, mňa prepúšťali na 4.den

@anonym_6c3d65 je to mozne...za mna, chvalabohu, neboli komplikacie. Ale operater prisiel za mnou 3x pocas dna, co som tam bola, takze to asi aj zvazil v dany moment, ze mozem.

anonym_24b385
Včera o 16:09
@nini_ja

@anonym_6c3d65 je to mozne...za mna, chvalabohu, neboli komplikacie. Ale operater prisiel za mnou 3x pocas dna, co som tam bola, takze to asi aj zvazil v dany moment, ze mozem.

@nini_ja to som rada, že si napísala, mne je zle celý december a že vraj žlčník, ale mala by som ísť na gastro ešte. Inak tiež už mi dávajú termín na operáciu a som z toho na nervy. Mám dieťa autistu a je na mne závislá veľmi. Síce už druhačka ale spi stále so mnou. Tak to bude tragédia, lebo som z KE a teda tam robia tie 4 dni. 🥴strach mám neskutočný. 😰

nini_ja
autor
Včera o 16:11
@anonym_24b385

@nini_ja to som rada, že si napísala, mne je zle celý december a že vraj žlčník, ale mala by som ísť na gastro ešte. Inak tiež už mi dávajú termín na operáciu a som z toho na nervy. Mám dieťa autistu a je na mne závislá veľmi. Síce už druhačka ale spi stále so mnou. Tak to bude tragédia, lebo som z KE a teda tam robia tie 4 dni. 🥴strach mám neskutočný. 😰

@anonym_24b385 uplne ti rozumiem. Tiez som mala strach pred...ale skus sa opytat, ci by ta skor nepustili...mozno to vyjde 🙂

manzanillaa
Včera o 16:18
@nini_ja

Tiez prajem vela zdravia

@nini_ja ďakujem za info,tiež mam strach z nemocníc,krvy ,chorôb,ihiel, tvoj príspevok je pre mňa ukludnujuci a pozitívny 😊👍

billy_jean
Včera o 17:04

Žlčník je von od roku 2015, ale ja som tam bola 4 dni, i keď som bola laparokospicky.

taktotedanie
Včera o 17:37

@nini_ja tie vysetrenia su uplne bezne pred OP
Aj lekar a personal sa musi chranit , neviem co sa kto cudoval

nini_ja
autor
Včera o 19:38
@taktotedanie

@nini_ja tie vysetrenia su uplne bezne pred OP
Aj lekar a personal sa musi chranit , neviem co sa kto cudoval

@taktotedanie tak ja som si predoperacne robila mimo Ba a divila sa lekarka, ze na zlcnik take "poziadavky" este nemala. Ale, samozrejme, ja som rada, ze som mala komplet vysetrenia.

nini_ja
autor
Včera o 19:39
@manzanillaa

@nini_ja ďakujem za info,tiež mam strach z nemocníc,krvy ,chorôb,ihiel, tvoj príspevok je pre mňa ukludnujuci a pozitívny 😊👍

@manzanillaa to sa tesim, nieco take som potrebovala aj ja pred operaciou, nejaky realny pohlad 🙂

frantisska
Včera o 20:00

Wau. Ja som bola v Žiline v auguste. Kameňov som mala plno, problémy žiadne. Ale ja som takmer 24h ležala na jiske a vôbec som sa nenudila ... spala som tam skoro celý čas po tej narkoze. A ten dren dali dole až na ďalší deň...to bola asi najhoršia časť toho celého. A vidím, že ide to aj bez toho.

taktotedanie
Včera o 23:22
@nini_ja

@taktotedanie tak ja som si predoperacne robila mimo Ba a divila sa lekarka, ze na zlcnik take "poziadavky" este nemala. Ale, samozrejme, ja som rada, ze som mala komplet vysetrenia.

@nini_ja to je jedno kde, ci bratislava ci martin ci topolcany alebo bardejov ci kosice
Bezne sa toto berie pri prijme a takisto pred operaciou