Môže ísť o skrytý zápal zuba?
19. feb 2024
Dobrý deň chcem sa spýtať nemá náhodou niekto skúsenosť že mal zapal zuba ale neukazovalo ho na rtg ? Už som bola asi 3x na rtg vraj tam zapal nieje ....zub je totiž robený na korunku a je tam aj výplň koreňa
Predošlá
Strana
z2
@mae75
@tinka_1807 ďakujem Vám,naozaj🙏🙏🙏takze resekciu ste mali 2x na tom istom mieste ano?
@mae75 áno, dvakrát na Tom istom mieste. Ale oni to individuálne posudzujú a záleží to aj od veku pacienta a dĺžky koreňa a aj od zuba. Ja keby že to nie je predná dvojka, tak ju toľko nezachranujem, ale keďže je to predný zub, tak preto sa snažím čo najdlhšie ho udržať. Plus prvýkrát som mala 16 rokov keď som mala prvýkrát zákrok, druhýkrát v 28 rokoch. Momentálne je to poliecene a čisté.
Predošlá
Strana
z2

@mae75 Lieči sa to buď výmenou vložky v zube cez zub , to znamená nová koreňová výplň, alebo operačné - tzv. Resekcia korenoveho hrotu. Štandardne najskôr vyčistia korienky a dajú don liečivú vložku následne prídete za nejaký čas a tá cysta by sa mala zmenšovať. Mne ale toto nepomohlo a potom som bola na Tom mini operačnom zákroku. Vykonáva sa v lokálnej anestéze a trvá cca 30-40 minút. Neboli to, len je to nepríjemne. Bolesti ešte tak 2 dní mierna a opuch môže byť tiež cca 5-7 dní. Ale dá sa to v pohode prežiť. Ja už som bola dvakrát.
Po zákroku do pol roka bolo všetko krásne vyliečene aj vnutri podľa snímky, dokonca mi tam dorastla kosť, ktorú cysta zničila.
@tinka_1807 ďakujem Vám,naozaj🙏🙏🙏takze resekciu ste mali 2x na tom istom mieste ano?