icon

Môže kolonoskopia vylúčiť rakovinu hrubého čreva?

tinka_9
25. aug 2024

Pekný deň. Moje leto bolo veľmi psychicky náročné,k tomu mi začali zdravot.problémy. Divný tlak v bruchu raz na jednej potom druhej strane,úzka ceruzkovitá stolica,hnačka,alebo stále len troška zo mňa vyšlo,pocit nevyprázdnenia a bolesť v oblasti konečníka. Samozrejme som prečítala,že mám všetky príznaky rakoviny. Odvtedy neviem ani jesť,na nič iné nemyslím,idem zošalieť. V stredu idem na kolono,strašne sa bojím,čo mi lekár oznámi. Mali ste niekto také príznaky a nebola to nakoniec rakovina?Ďakujem

tinka_9
autor
25. aug 2024

@mamina7070 ale tak najskor stolica ceruzkovita potom sa zmenila ze uz len po troske stale zo mna vyslo alebo hnacka plus bolest citim na konecniku nechut do jedla no vsetko proste...

ivik4
25. aug 2024

Ty normalne chces pocut ze mas rakovinu 🙄. Uz sa fakt spravas ako male dieta, uvedom si ze je xy vaznych aj menej vaznych chorob ktore ludia maju aj s ovela drastickejsimi priznakmi a rakovinu hned nemaju.

tinka_9
autor
25. aug 2024

@ivik4 hej musim sa nejak postavit na nohy a prestat premyslat len je to tazke no...co ja som stale bola silna toto ma nejak polozilo🙈

ivik4
25. aug 2024

Nemas diagnozu a polozilo Ta to. Ja a mne podobne chori by sme si mali potom uz hroby kopat

tatiana149
25. aug 2024

@tinka_9 po kolonoskopii budeš pokojnejšia. Určite to budú brať aj vzorky. Tak počkáš si pár dní, ja trebárs tri týždne na výsledky. Budeš pokojnejšia, keď budeš vedieť na čom si. Či už dobre správy, alebo zle. Držím palce aby boli dobre. Potom daj vedieť. Ja to viem pochopiť, tiež som bola úplne mimo, keď sa mi to blížilo. Ale zas čo neviem pochopiť, je doba, dlhá doba, čo už dávno si mohla vedieť na čom si.

tatiana149
25. aug 2024

@tinka_9 inak môžeš si ešte skúsiť doma urobiť test na okultne krvácanie zo stolice. Kúpiš v lekárni. Možno keď si ho urobíš a vyjde ti ok, tak ľahšie sa ti pôjde na kolono. Treba skúsiť.

drahusa333
25. aug 2024

Klud, mozes mat vnutorny hemoroid a zvysne priznaky moze sposobovat stres....ja som mala minuly rok hemoroid a donutilo ma to ist na rektoskopiu a nasli na moje pocudovanie hemoroid 😉 a odrazu ked opadol ten stres celkom sa to upravilo

neson123
25. aug 2024

@tatiana149 ja sa helica tiez nemozem zbavit dlhodobo uz, potom preto aj tie traviace tazkosti mam ale obavam sa a preto si dam radsej skontrolovat aj kolono

tatiana149
25. aug 2024

@neson123 ja tiež tak. Dlhodobo. Fakt mne nepomohlo ani trojkombinacia antibiotík, ani stvorkombinacia, ešte tak mastycha mi pomáha

neson123
25. aug 2024

@tatiana149 Mastichu som neskusal, ono je potrebne nejest sladke atd co podporuje helica, ale samozrejme ze clovek si da raz za cas sladke.

tatiana149
25. aug 2024

@neson123 ja práveže vôbec sladké nejem. Ja skôr káva

neson123
25. aug 2024

@tatiana149 ja tiez nie tak preto neviem co ho podporuje ked ho nevedia ani ATB znicit

simca115
26. aug 2024

@tinka_9 Ja som mala zas také že babka zomrela na rakovinu hrubého čreva a zrazu stále pri utierani krv na papieri a bolesť pri vyprazdnovani. No tak som si kúpila masť na hemoroidy a začala piť psyllium a je to oveľa oveľa lepšie 😊 hlavne neprepadat panike

mira0611
26. aug 2024

@tinka_9 drzim palce 🙂

tinka_9
autor
26. aug 2024

@drahusa333 hemeroidy to niesu podla mna...lebo ja nemam krv v stolici viditelnu a ani ked sa utieram...ale zvonku konecnik citim..

drahusa333
26. aug 2024

@tinka_9 ja som nikdy nekrvacala, a mam hemoroidy v tak blbom mieste vnutri ze ich sakra citim ked sa podrazdia

tinka_9
autor
26. aug 2024

@drahusa333 a aku stolicu si pri nich mala?

drahusa333
26. aug 2024

@tinka_9 taku ze ma to donutilo ist k lekarovi comu som sa rojy vyhybala 😉
Neidem sa tu porovnavat, vacsinu priznakov rakoviny hrubeho creva som mala roky, a zistili mi intoleranciu na laktozu, a vraj stres to robi ze mi byva zle, a cim viac to sledujes tym horsie to je...roky som nesmela mlieko vobec ako mi byvalo zle a potom dosli problemy v spodnej casti creva a to som uz bola psychicky uplne v prdely a isla som na gastro lebo take bolesti, pichanie, svrbenie som nikdy nezazila a z toho stresu cloveku ani nechuti, aj schudne ....a nenasli nic smrtelne, podla dr len obycajne hemoroid ani nie extra velky, bezne tam ludia pridu asi az ked to extra krvacava alebo je to uz v stadiu ze s tym nevedia existovat....detralex dlhodobo 2tbl rano a dovi

tinka_9
autor
26. aug 2024

@drahusa333 ja som mala najskôr pocit divný na črevách také jak tlaky a začala som mať úzku ceruzkovitú stolicu,tak to prešlo na hnačku v malých množstvách a teraz ma bolí konečník.

tinka_9
autor
26. aug 2024

@tatiana149 mala si aj úzku ceruzkovitú stolicu?

tatiana149
26. aug 2024

@tinka_9 na začiatku ano. Ale zrazu to prešlo až na stolicu raz za týždeň. Čo absolútne nikdy som to nemala. Ale mám to tri roky už, že idem na wc len raz za týždeň.

tatiana149
26. aug 2024

@tatiana149 mne to vychadza vždy v pondelok. Preto keď mám odbery stolice tak si to musím zariadiť tak aby som sa vošla do toho pondelka. Som sledovaná na gastre každý mesiac

tinka_9
autor
26. aug 2024

@tatiana149 mne to prešlo do hnačky aj dvakrát denne ale sa nevyprázdnim celá,len jak po troške...no mam ju normalne hnedu nie ciernu

drahusa333
26. aug 2024

@tinka_9 a mavas hnacky? Kazdy den kolko krat? A nesuvisi to s jedlom? Vysetrenie na intolerancie, histaminovu, laktozovu mas urobene?

tinka_9
autor
27. aug 2024

@drahusa333 nemám ale podľa mňa to z toho nič nebude ja ani nepijem mlieko,ani nejem tak mliečne...toto je skôr také divné no,ze zrazu ceruzkovita stolica odvtedy hnacka alebo len po troske zo mna vyjde jak keby mi to crevo proste nepustilo dalej...aj konecnik citim neviem no...zajtra mam kolonoskopiu takze sa strasne obavam diagnozy😰🙏

drahusa333
27. aug 2024

@tinka_9 velmi drzim palce, moze byt byt x inych veci, skus mysliet pozitivne, verim to to bude ok

tinka_9
autor
27. aug 2024

@drahusa333 dufam,ďakujem🙏

tinka_9
autor
28. aug 2024

@tinka_9 SOM ZDRAVÁ🥳🥳🥳🥳🥳❤️❤️❤️

eternity24
28. aug 2024

@tinka_9 ináč, keď sa ti ťažko vyprázdňuje, skus keď sedis na wc si dať pod nohy stolček. Pri vyprazdnovani by mali byt kolena vyššie ako bedra… A veľmi sa s tebou teším.

tinka_9
autor
28. aug 2024

@eternity24 ďakujem❤️