icon

Môže lekár zistiť cukrovku na preventívnej prehliadke?

23. okt 2025

Ahojte
Chcela by som sa s vami poradiť , či na preventívnej prehliadke zistí lekár, že mám cukrovku ?
Pri bežných odberoch, čo sprevádzajú preventívku
Na poslednej /9.2025/, som mala zhoršené pečeňové testy
Neliečim sa na nič a pravidelne neberiem žiadne lieky
Mám dlhšie , povedala by som roky problém so acetonovym zápachom z úst /nie je to zo žalúdka, bola som na gastro, nemám žiadne alergie potravinové ani nič podobné, zubár pravidelne bez kazov, ďasná zdravé/
Plus mám strašne ale strašne zapáchajúci moč, musela som nohavičky vyhodiť , ako nasiakli zápachom
Gynekologické problémy nemávam a ani nemám.
Nie je to z výroku, je to vyslovene z moču smrad acetonovy, amoniakovy taký hnus
Začala som nosiť intimky kvôli tomu
Piť pijem veľa, nakoľko aj pravidelne behám a posilňujem
Začínam byť mierne na nervy
Cukrovkári viete mi prosím poradiť?
Mám ísť do lekárne na nejaký domáci test?
Alebo by mi to proste vyšlo z krvi a moču na tej preventívke

Ďakujem za rady

anonym_25fc81
23. okt 2025

na preventívke by cukor vyskočil.
mala si problém prebrať s lekárom. možno by zobral moč na rozšírené testy .

autor
23. okt 2025
@anonym_25fc81

na preventívke by cukor vyskočil.
mala si problém prebrať s lekárom. možno by zobral moč na rozšírené testy .

@anonym_25fc81 vŕtalo mi to v hlave, či to má spojitosť tie pečeňové testy..
Preberiem so sestričkou a následne lekárkou
Len som chcela vedieť , či by to vyskočilo pri odberoch

anonym_e67111
23. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_25fc81 vŕtalo mi to v hlave, či to má spojitosť tie pečeňové testy..
Preberiem so sestričkou a následne lekárkou
Len som chcela vedieť , či by to vyskočilo pri odberoch

@anonym_autor ano to by hned videli aj v krvi aj v moci
a v lekarni si vies kupit pruzky na kontrolu mocu alebo aj glukomer a pruzky

autor
23. okt 2025
@anonym_e67111

@anonym_autor ano to by hned videli aj v krvi aj v moci
a v lekarni si vies kupit pruzky na kontrolu mocu alebo aj glukomer a pruzky

@anonym_e67111 ďakujem ti 👍

koniarova
23. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_e67111 ďakujem ti 👍

@anonym_autor videli by to. Cukrovka to nebude. Ale spomeň to dr.

autor
23. okt 2025
@koniarova

@anonym_autor videli by to. Cukrovka to nebude. Ale spomeň to dr.

@koniarova ďakujem 🥳

katulienkax
23. okt 2025

Cukor je základ to robia vždy aj na preventivke aj keď mi brali na pohotovosti moc, krv

alickapusinka
24. okt 2025

No ja mám cukrovku a acetonoví zápach z úst je tiež prejav.Dalej smäd časte močenie.A čím skôr sa začneš liečiť tým to bude pre teba lepšie.Ináč môžeš mať následky mna to dohnalo až s cukrom 33 do nemocncie na JIS.Mne najprv dali lieky potom videli že dobre tak mi vysadila a stav sa opakoval v horšom ťažkom rozmere ktore ma stalo takmer život. Teraz mal lieky vyhla som sa inzulínu ale ja mám ine problémy ešte preto beriem viac liekov.Odvtedy mám dobre.Chodim na pravidelne kontroly.Ano mne to zistili nahodne pri preventívke.

autor
24. okt 2025
@alickapusinka

No ja mám cukrovku a acetonoví zápach z úst je tiež prejav.Dalej smäd časte močenie.A čím skôr sa začneš liečiť tým to bude pre teba lepšie.Ináč môžeš mať následky mna to dohnalo až s cukrom 33 do nemocncie na JIS.Mne najprv dali lieky potom videli že dobre tak mi vysadila a stav sa opakoval v horšom ťažkom rozmere ktore ma stalo takmer život. Teraz mal lieky vyhla som sa inzulínu ale ja mám ine problémy ešte preto beriem viac liekov.Odvtedy mám dobre.Chodim na pravidelne kontroly.Ano mne to zistili nahodne pri preventívke.

@alickapusinka len keď som bola na tej preventívke, mala som výsledky v norme. Všetky
Okrem pečeňových testov, tam ten nejaký marker vyšiel hodnotou vyššie

alickapusinka
24. okt 2025
@anonym_autor

@alickapusinka len keď som bola na tej preventívke, mala som výsledky v norme. Všetky
Okrem pečeňových testov, tam ten nejaký marker vyšiel hodnotou vyššie

@anonym_autor mne ani hned neukazovalao že má cukrovku tiež len mierne zvyšene tak za týždeň som bola na opakovanom krvnom odbere a tam som mala trošku vyšie a prišlo mi veľmi zle tak už som tušila tak ma poslal na diabetologiu tam mi urobili poriadne podrobne krvne testy a ukazalo mi že mám cukrovku 2 typu.

autor
24. okt 2025
@alickapusinka

@anonym_autor mne ani hned neukazovalao že má cukrovku tiež len mierne zvyšene tak za týždeň som bola na opakovanom krvnom odbere a tam som mala trošku vyšie a prišlo mi veľmi zle tak už som tušila tak ma poslal na diabetologiu tam mi urobili poriadne podrobne krvne testy a ukazalo mi že mám cukrovku 2 typu.

@alickapusinka pôjdem k lekárke v týždni a preberiem to s ňou určite , ďakujem ti za skúsenosť

alickapusinka
24. okt 2025
@anonym_autor

@alickapusinka pôjdem k lekárke v týždni a preberiem to s ňou určite , ďakujem ti za skúsenosť

@anonym_autor nemaš začo.

anonym_058e90
24. okt 2025

podla mna ti unika moč, moč tak smrdi casom