Môže mať kontakt s kiahňami v tehotenstve následky?
Ahojte baby svokra ide zajtra k sestrinej dcére a ma kiahne môže ma nakaziť keďže som tehotná posledný mesiac , a neviem či ja som mala kiahne lebo mamka si nepameta takže mám dosť obavy, ďakujem za rady .
@selenka7 a na tvojom obrazku je zasa jasne napisane, ze osoba s pasovym oparom neprenesie pasovy opar ale ovcie kiahne a ja som predsa hovorila o opacnom scenari svokra dostane kiahne, autorka kiahne mala a moze dojst k reaktivacii virusu 🤷♀️ a v poriadku mozem sa mylit, nikoho som strasit nechcela (autorka ospravedlnujem sa) a vzdy sa slusne podakujem ak ma niekto opravi, len nechapem preco nemozeme diskutovat ako dospeli slusni ludia
@janka3179
pointa porode ti úprimne radím odsťahovať sa od svokry lebo ta skak trafil. Nie pretoze svokra ake človek nechápavo, uplne jedno ci je to vlastný rodic, súrodenec atd.
Bývať s inymi je v drvivej väčšine istý priekak a ja osobne som proti. Ako si (ne)urobím, tak mam. Ako sa s mm posekáme tak sa urobíme, bez toho aby sa do nas niekto montoval m, toboz do výchovy detí! Stačí tyzdenna návšteva nervy v kybli. A nehovorím o svokre, ani som z nej fotku nikdy nevidela.
Takže asi tak.
A aby som nebola uplne antusvokrovska - ex mal matku s ktorou som si super rozumela a takú svokrusu si vzdy priala 😂
Nechod tam!!!!!!.ja som mala v karte kiahne napisane s otaznikom ked ich mali svagrinine deti a ja som bola tehotna tak som k nim nesla doktorka neodporucala.dostala som ich neskor od vlastnej dcery o 6 rokov neskor a teda bol to horor.. v tehotenstvr je to obrovske riziko pre babetko
Nie, nenakazis sa. Jedine, ak by svokra este nikdy kiahne nemala a dostala by ich, co by sa prejavilo za cca 2 tyzdne. A neverim, ze je az taka blba, ze by liezla dcere pomoct s detmi, ak sama kiahne este nemala.
Ja som mala tiez rizikove tehotenstvo, po potrate, a normalne som sa starala o starsie dieta, ktore malo kiahne.
@diewcatqoo tak ja neviem len sa informujem , ja som schytala všetko v tehotenstve od otvárania sa, až po cukrovku , takze obavy sú , druhej syn tiež tu chodí a boli v kontakte tak čakám že čo bude
@janka3179 ale neskutočne preháňaš. Neskutočne. Nie si sama, kto tu mal rizikové tehotenstvo. Ja som mala tiež obe. Ale reálne je väčšia šanca že to chytíš niekde v obchode alebo vonku. Ešte raz! Ak svokra kiahne prekonala nemôže ich dostať ani šíriť. Keď budeš čakať druhé dieťa s takýmto nastavením, tak si to môžeš rovno hodiť, ale mnamky ti to prvé môže doniesť domov.
@lucia147852 no ľahko sa hovorí , vy ste už prišli o dieta ? Ja som sa len informovala , a je moja vec ako to vezmem ja som sa len radila , a obavy sú vždy
@janka3179 no takto,ak uz svokra kiahne mala,tak uz ich tebe neprenesie,ale kedze virus sposobujuci kiahne u z zostava v tele v spiacej forme,svokre sa moze stat,ze sa jej virus prebudi v kontakte s osobou,ktora ma prave kiahne a moze sa u nej prejavit vo forme pasoveho oparu a ten ti moze doniest, pasovy opar je infekcny a prenosny
Tak ja ti napíšem jasný príklad. Mám tri deti. Teraz už veľké. Ale keď som bola tehotná s najmladším tak som ani len netušila, že pôrodim predčasne. Synovia starší chodili do škôlky. Akonáhle sa ukázal prvý prípad kiahní tak ja som deti nechala doma. Mna zrazu pristihlo rodiť. Tak som predčasne porodila. Všetko bolo ok. Prišla som domov s malým a hele za dva dni jeden syn kiahne. Oj.....presne za 14 dní druhý syn. Najmenší čerstvý novorodenec dostal kiahne s jednou výražkou. Vraj sa to niekedy stáva. Prežili sme to všetci. Ale prišiel prvý ročník najmladšieho a v triede mali kiahne. Tak vtedy sa stalo to, že najstarší syn dostal pásový opar. Vysvetlenie od dr......stáva sa to, keďže mal kiahne ako novorodenec a jednou výražkou tak kľudne ich môže mať aj druhý krát. A aj mal. V karte máme dvakrát písané kiahne. To už mal poriadne kiahne teda. A najstarší vtedy pásový opar. Aj to sme prežili. Reálna naša skúsenosť.
@tatiana149 Ved Ok , ja som sa len pýtala , a informovala som sa i u doktorke sama povedala že keď som ich nemala je to nebezpečne
@lucia147852 ja som sa len informovala , a aj doktorka povedala že môže to preniesť , tak vy mi nepíšte láskavo že preháňam
@janka3179 chcem vidieť dr, ktorá povedala tento blud
@lucia147852 tak povedala jej to DNES pred 1:30 v noci, tak čo sa cudujes 😉.
@autorka nedavno sme riesili podobnu dilemu a kontaktovala som detsku doktorku, aby sa k tomu radsej vyjadrila ona.
Aby som ti skratila. Z toho, co mi povedala doktorka vyplyva, ze svokra moze na teba nieco preniest, ak sa stretne s tvojou neterkou. Nemusia to byt kiahne, moze to byt napriklad aj pasovy opar.
Kludne zavolaj doktorke, opytaj sa jej na to a informuj svokru o tom, co ti povedala lekarka. A mas 🙂

@janka3179 RIZIKOVÉ tehotenstvo, nie ryzikove... 🤦
Este raz... Ak svokra kiahne mala, nema ta AKO NAKAZIT!