Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?
Ahojte.
Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?
Ďakujem za názory.
Fuuuh, autorka, tak toto je ako sci-fi, že 12ročné a 14ročné dieťa (deti) pani doktorky sú s ňou v ordinácii počas vyšetrovania pacientov. A to dokonca opakovane. Keďže píšeš, že si to tam zažila tak 3krát... Takéto deti už fakt môžu byť bez problémov samé doma, veď predsa aj ŠKD funguje len pre deti na 1.stupni.
A ak ich z nejakého dôvodu pani doktorka doma nechať nechce, tak určite bez debaty vo vedľajšej miestnosti. Nie tam, kde ona ordinuje.
Takto to určite o.k. nie je.
Ja pracujem so studentkou osetrovatelstva. Vzdy na zaciatku, ked ku nam pride na staz, tak jej podpisujem, ze rozumie tomu, ze bude VZDY potrebovat informovany suhlas pacienta, aby mohla byt pritomna na mojej navsteve a takties bude potrebovat informovany suhlas, aby sa mohla pacienta dotknut.
Po anglicky, nepytame sa na agreement, pytame si consent.
Tie, co tu obhajujete, ze nemala dat kam chore deti, a co ja viem co. To nikoho nezaujima.
Mame raz prava pacienta, ona podpisovala pracovnu mlcanlivost.
Raz tam mate zakony, tak ich treba respektovat.
Teraz sa tu budeme jeden druheho opluvat, lebo kazdy raz niekedy porusil/obisiel zakon. Tak vdaka tomu tam mate pri koryte mafianov, ktori vam rozkradnu cele slovensko.
Ja normalne neverim, ked tu citam niektore odpovede. Ja len ked chcem poslat profesionalny referral, tak potrebujem informovany suhlas pacienta, a to sa bavime o profesionalnej komunikacii medzi zdravotnickymi pracovnikmi.
A nie, ze mi tam bude pubertak razit ziadanky a smiat sa na menach. To je tiez take slovenske. V UK som uz cez 20 rokov, velmi sa tu respektuje vela veci a v zivote by som sa nedovolila niekomu z mena smiat.
Tak isto, ked idem k pacientovi a sprava sa neslusne, tak ho stopnem a poviem mu, ze Your behaviour is unacceptable. Vzdy sa kazdy spamata.
Neviem, preco sa na slovensku neucite, ze NIE je NIE, ze treba respektovat slobodne rozhodnutie cloveka, ze treba respektovat hranice (boundaries) a integritu cloveka.
@koniarova ja som nepostrehla, kde sa píše o tom ze sa mala pacientka vyzliekať? Nepostrehla som o aké vyšetrenie išlo.
Neverím ze sa pacientka mala vyzliekať. Bud išlo o obvodného lekára kde chodili ľudia s chrípkou alebo nejaká očná, pripadne imuno...
To je zásadný rozdiel či má v ambulancii dieťa gynekologicka alebo očná lekárka 😄
@simona20201309 ja som pochopila, že to bola detská lekárka a ona bola na vyšetrení so svojimi deťmi. A jej deckam to bolo nepríjemné. Či? Možno sa aj mýlim. V nadpise píše, že detská.
@koniarova tak áno len skolopovinne je od 6 do 16r.... tak aj to je určite rozdiel.
Veľa záleží okolností.
@simona20201309 Áno, detská lekárka. V podstate je jedno, aký vek majú deti a je jedno, aký lekár by to bol. Myslím si, že úcta k pacientovi a zachovanie jeho súkromia sa vekom nedelí, ani nenásobí, mala by byť rovnaká....
@melanta čiže si rovno hľadala aj novú pediatricku😏
@melanta Prepac,ale svoje osobne udaje si zverila cudzim ludom na poste,urade vsade kde Ta vyzvu aby si predlozila doklad......dobrovolne si dala svoje udaje a svoje sukromie do mobilu neznamym firmam,ktore donca vidia kde sa pohybujes,lebo vsetky aplikacie chcu aj gps suradnice. Vymenila si dobrovolne svoje sukromie a sukromie svojej rodiny za vlastne pohodlie..........a nielen Ty ale my vsetci..... Ak ta doktorka nema kde dat svoje deti a vezme si ich k sebe aby nemusela zatvorit ambulanciu,tak je to jej vec.....nieje to stastne riesenie,ale asi ich nemala kde nechat. Alebo mihla zatvorit na 2-3 tyzdne.........ale to by zas bolo pindanie ze co si dovoluje.....
Záleží od situácie. Z hľadiska zákona to NIE JE v poriadku. Z ľudského hľadiska - radšej nech ordinuje s deťmi ako vôbec.
A čo sa týka konkrétne - ak by jej tam ticho sedelo 6 ročné dieťa a niekde bokom by si kreslilo - nevadilo by mi to.
Ale autorka píše o 12 a 14 ročných, a to už mi príde viac ako divné. Také deti už môžu byť doma sami.
A asi by som sa nechcela ja či moje prípadné deti vyzliekať pred puberťákmi alebo aby mi vypĺňali nejaké údaje ! Alebo aby počuli o zdravotných problémoch napr svojho spolužiaka.
Proste v tomto konkrétnom prípade čo popisuje autorka by mi to už vadilo a žiadala by som, aby danú ordináciu opustili
Pripravuje ich na rolu lekárov
@melanta inak už roky sledujem tvoje komentáre k rôznym príspevkom a so všetkou úctou, nechcela by som s tebou mať nič spoločné
@martin96321 chapes, ze osobny udaj je aj zdravotny stav? Ten zrejme na osobnych dokladoch nemas, nikomu ho teda nepredkladas.
@mandzula Ja chapem co tym myslis. Len nepredpokladam,ze si deti studuju zdravotne karty. Nemyslim,ze by tomu vobec rozumeli.....Ale nemala by im to davat vobec. Uz ked musia byt pri nej
@martin96321 studovat nemusia, staci, ze su pritomne pri vysetreni a pocuvaju.
@mandzula ok,tak inak. Je to jej ordinacia. Nikoho tam nenuti ist. Zrejme ju aj potesi ak si niekto vezme kartu a pojde inam . Komu sa to nepaci,nech tam nechodi.
@martin96321 Ideme takto pristupovať ku každému pacientovi, zákazníkovi, človeku? V štýle “ak sa Ti nepáči, môžeš ísť?”
V podstate je to bezny slovensky postup. Pisal som normalne slusne,ale na kazde riesenie sa najde problem. Ani by mi nenapadlo vypisovat taku volovinu,ze lekarka mala dieta v ambulancii......je to jej dieta a asi vie preco ho ma pri sebe. Takze ak to dotycnej strasne prekaza,ma moznost volby lekara
@martin96321 Rovnako, ako aj Vy máte možnosť voľby nezapájať sa 👐
@martin96321 uz nevies, aku hlupost vypotit, tak vytahujes demagogiu.
Bolo by mi to u zadku, či tam má nejaké dieťa, ak vybaví, čo potrebujem. Možno sa to nemá, neviem, neriešim. Mám iné starosti. Vadilo by mi to, ak by tam tie jej deti boli choré, pochopiteľne. Ak to vadilo, mali ste povedať, že si to neprajete, či môže deti poslať na chodbu počas vyšetrenia. Vlastne, celkovo ste sa na to mali pýtať jej, nie teraz tu....
Presne tak. Rovnako mozte nereagovat na nieco, co je vam proti srsti
@mandzula Hlupost je riesit kazdu jednu pi.....
@martin96321 tak neries, pokojne mozes temy, kde sa riesia p..., preskocit.
@mandzula 👌🙂
Mne osobne by to absolútne nevadilo..
@natiblaskova čiže aj gynekologička nabudúce?😁🙈

Absolútne netolerovateľné. Ozvala by som sa rovnako. Všetky ktoré tu obhajujete túto situáciu, máte puberťákov? Nechali by ste svoju 12,13 či viac ročnú dcéru vyzliekať sa pred 12, 14 ročnými bubišmi? No to asi ťažko.