Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?
Ahojte.
Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?
Ďakujem za názory.
No povedzme, že v jej súkromnej ambulancii tam môže mať koho chce. Jej ambulancia ,jej pravidlá. Ale zasa zdravotné informácie by mali byť gdpr, takže by si tam mala byť ty a ona a viac nikto.
@natiblaskova tebe by to možno nevadilo. A čo ak by to vadilo tvojom deckám?
Týkalo sa to teba? Ozvala si sa? Nie? Tak sa nepýtaj tu
@tom_i aby si sa nemusela unuvat, skopirujem ti to: Veď som aj povedala- už 3x si ich pri našej návšteve musela upratať do vedľajšej miestnosti.
Príde mi to nevhodné, ani ja si svoje deti neberiem do práce. Síce mám na to priestor, ale z úcty voči ľuďom s ktorými sa v práci stretávam, to nerobím. Nepríde mi to vhodné. A teda, nie som lekárka, neskladala som sľub mlčanlivosti, ktorý by tie deti mohli porušiť. Lebo veď, môžu tam stretnúť kamaráta , na verejnosti povedať už len to, že tam bol a niečo riešil a môže vzniknúť problém...
@koniarova a tak niektorym nevysvetlis, este su z toho nadseni, ale nevadi, mozno sa spamataju, ked bude 14-rocny Janko skumavku na vaginalny vyter drzat, lebo je to sukromna gynekologicka a Janko akiste buduci uspesny gynekolog a treba ho v tom podporit, pekne sa mu prihovorit a nahlas pochvalit.
Inak, mne na Slovensku vzdy vadila aj sestricka u lekara. Tu v UK je vzdy lekar Sam. Ked uz he tam s nim sestra, tak to ide o nieco vazne( lumbalna punkcia, bolestiva komunikacia s pacientom a podobne).
@koniarova poznám si deti a skôr by to brali tak, že majú nový objekt na skúmanie 😉 a kecanie
@natiblaskova to nemyslíš vážne. Tak tvoje decko by sa malo vyzliecť pred 13, 14 ročnými pubertakmi a jemu by to bolo jedno? No niekde je asi chyba.
@maya_hi obvodak a gynekológ je rozdiel a áno boli so mnou ale čakali u sestričky 😘
Jak sa do mňa obúvate, lebo som nepovedala, čo ste chceli počuť 🙈🤣
Ja som asi od 12 rokov chodievala mame pediatricke pomahat pravidelne do ambulancie a nikomu to nevadilo, zapisovala som vahu a podobne udaje, ked tam bola mamicka s viacerymi detmi, tak som sa s nimi hrala, mam na to pekne spomienky a urcite to nikomu nikdy neublizilo….a osobne udaje? Ci pribralo 20 alebo 25 dkg? To sa da zneuzit? Nebudme paranoidni a nevidme za vsetkym nieco zle
A ľúbi sa mi, ako ste paranoidné.. 😁 Inak vďaka takému asistovaniu sa jedno dievčarozhodlo ísť na medicínu. Berte to aj z opačného pohľadu. Nie len z chorého alebo uchylneho. Ja osobne beriem aj iné názory a nie len moje a nikoho neodsudzujem za jeho názor. Sme tu všetky dospelé a bolo by pekné, keby sme sa tak chovali ☺️pekný deň.
Nechcem sa s nikým hádať ženy, je to len môj subjektívny názor a netreba byť útočný ☺️
@koniarova neviem ako u teba ale väčšinou sa dieťa vyzlečie do pol pása a nie do naha🙈 neber deti ani na kúpalisko lebo tam budu v plavkách... Ach boze

@maya_hi pani gynekologicka by mohla s manzelom v ordinacii kavicku popijat a popritom vysetrovat, on by jej pripadne mohol nastroje podavat.