icon

Môže mať lekárka pri vyšetrení v ambulancii svoje deti?

15. apr 2025

Ahojte.

Je podľa Vás v poriadku, ak má detská lekárka v ambulancii pri vyšetrení pacienta svoje vlastné (školopovinné) deti? Prípadne ich necháva vypisovať rôzne papiere- napr. na odber krvi daného pacienta a pod. ?

Ďakujem za názory.

mandzula
17. apr 2025

@maya_hi pani gynekologicka by mohla s manzelom v ordinacii kavicku popijat a popritom vysetrovat, on by jej pripadne mohol nastroje podavat.

trisha_r
17. apr 2025

No povedzme, že v jej súkromnej ambulancii tam môže mať koho chce. Jej ambulancia ,jej pravidlá. Ale zasa zdravotné informácie by mali byť gdpr, takže by si tam mala byť ty a ona a viac nikto.

koniarova
17. apr 2025

@natiblaskova tebe by to možno nevadilo. A čo ak by to vadilo tvojom deckám?

koniarova
17. apr 2025

@trisha_r nie. Nemôže mať v súkromnej ambulancii koho chce. Na to si ako prišla?

mandzula
17. apr 2025

@trisha_r aj lekaren je sukromna a nemoze sa tam motat hocikto.

tom_i
17. apr 2025

Týkalo sa to teba? Ozvala si sa? Nie? Tak sa nepýtaj tu

mandzula
17. apr 2025

@tom_i citala si diskusiu? Ak nie, skus to, zvykne to pomoct.

koniarova
17. apr 2025

@mandzula ja som normálne v nemom úžase, akí sú ľudia primitivni. Táto téma to krásne ukáže.

tom_i
17. apr 2025

@mandzula ja píšem svoj názor...ak mi niečo vadí ozvem sa hneď...

koniarova
17. apr 2025

@tom_i veď sa ozvala. Hneď. Vieš čítať?

mandzula
17. apr 2025

@tom_i aby si sa nemusela unuvat, skopirujem ti to: Veď som aj povedala- už 3x si ich pri našej návšteve musela upratať do vedľajšej miestnosti.
Príde mi to nevhodné, ani ja si svoje deti neberiem do práce. Síce mám na to priestor, ale z úcty voči ľuďom s ktorými sa v práci stretávam, to nerobím. Nepríde mi to vhodné. A teda, nie som lekárka, neskladala som sľub mlčanlivosti, ktorý by tie deti mohli porušiť. Lebo veď, môžu tam stretnúť kamaráta , na verejnosti povedať už len to, že tam bol a niečo riešil a môže vzniknúť problém...

koniarova
17. apr 2025

@mandzula to nepomôže. 😂😂😂

mandzula
17. apr 2025

@koniarova ja som este naivna a verim, ze vzdy je sanca na osvietenie.😄

koniarova
17. apr 2025

@mandzula držím palce. 😁😁👍👍

koniarova
17. apr 2025

@mandzula ja fakt nechápem. Lekár pokiaľ si to pacient neželá nesmie dať informáciu ani najbližšom príbuzným. Študenti medicíny musia mať súhlas pacienta. Dokonca lekár na vizite, ak má možnosť má konzultovať stav osamote len s daným pacientom.

koniarova
17. apr 2025

Odporúčam prečítať.

mandzula
17. apr 2025

@koniarova a tak niektorym nevysvetlis, este su z toho nadseni, ale nevadi, mozno sa spamataju, ked bude 14-rocny Janko skumavku na vaginalny vyter drzat, lebo je to sukromna gynekologicka a Janko akiste buduci uspesny gynekolog a treba ho v tom podporit, pekne sa mu prihovorit a nahlas pochvalit.

koniarova
17. apr 2025

@mandzula a veď mne je vlastne jedno. Nech im pri vyšetrení asistuje aj celá rodina lekára. 😂😂

koniarova
17. apr 2025

@mandzula a názor, že veď lekár je súkromník. Tak to už je aký level. 😂😂😂🤦

mandzula
17. apr 2025

@koniarova ono to zrejme vychadza zo socikovskeho nastavenia, ze lekar je vlastne zastupenia pana Boha na Zemi a treba sa mu klanat, aby sa, nedajboze, nenahnevkal.

koniarova
17. apr 2025

@mandzula áno. To bude zrejme tým. Alebo len ľudia jednoducho otupieviavajú. 😂

oslo1
17. apr 2025

Inak, mne na Slovensku vzdy vadila aj sestricka u lekara. Tu v UK je vzdy lekar Sam. Ked uz he tam s nim sestra, tak to ide o nieco vazne( lumbalna punkcia, bolestiva komunikacia s pacientom a podobne).

natiblaskova
17. apr 2025

@koniarova poznám si deti a skôr by to brali tak, že majú nový objekt na skúmanie 😉 a kecanie

koniarova
17. apr 2025

@natiblaskova to nemyslíš vážne. Tak tvoje decko by sa malo vyzliecť pred 13, 14 ročnými pubertakmi a jemu by to bolo jedno? No niekde je asi chyba.

natiblaskova
17. apr 2025

@maya_hi obvodak a gynekológ je rozdiel a áno boli so mnou ale čakali u sestričky 😘

natiblaskova
17. apr 2025

Jak sa do mňa obúvate, lebo som nepovedala, čo ste chceli počuť 🙈🤣

beataxxx
17. apr 2025

Ja som asi od 12 rokov chodievala mame pediatricke pomahat pravidelne do ambulancie a nikomu to nevadilo, zapisovala som vahu a podobne udaje, ked tam bola mamicka s viacerymi detmi, tak som sa s nimi hrala, mam na to pekne spomienky a urcite to nikomu nikdy neublizilo….a osobne udaje? Ci pribralo 20 alebo 25 dkg? To sa da zneuzit? Nebudme paranoidni a nevidme za vsetkym nieco zle

natiblaskova
17. apr 2025

A ľúbi sa mi, ako ste paranoidné.. 😁 Inak vďaka takému asistovaniu sa jedno dievčarozhodlo ísť na medicínu. Berte to aj z opačného pohľadu. Nie len z chorého alebo uchylneho. Ja osobne beriem aj iné názory a nie len moje a nikoho neodsudzujem za jeho názor. Sme tu všetky dospelé a bolo by pekné, keby sme sa tak chovali ☺️pekný deň.

natiblaskova
17. apr 2025

Nechcem sa s nikým hádať ženy, je to len môj subjektívny názor a netreba byť útočný ☺️

natiblaskova
17. apr 2025

@koniarova neviem ako u teba ale väčšinou sa dieťa vyzlečie do pol pása a nie do naha🙈 neber deti ani na kúpalisko lebo tam budu v plavkách... Ach boze