Môže mi lekár bezdôvodne zrušiť PN?
Môže mi lekár bezdôvodne zrušiť PN? Sestrička od lekára mi zavolala, že mali komisiu a musia mi zrušiť PN. Deň predtým som ukončila procedúry, ktoré mi vôbec nepomohli. Mám 33 rokov a niekedy také bolesti v nohe, že plačem. Pochodila som odborníkov a doteraz mi nikto na nič neprišiel a neurčil diagnózu. Hlavne, že mám vždy väčšie bolesti, teraz už ma boli aj ruka aj noha. Zajtra tam mám ísť, tak neviem, či to nejak ešte riešiť.
@misuliks pozri, podpisujes papier keď odchádzaš od lekára... Tak si to precitaj. Ak ti nedala obstrky a v papieroch je tak sa treba obrátiť tam. A moja skúsenosť s ortopedom a neurológom je taka, ze "bolesti mame všetci a hotovo"..
Ni eje možné,aby ti nedala obstreky a napísala do sprrávy,že dala....neurologička ťa mala poslať na MR,to je prvá vec pri tvojich ťažkostiach.Oboch lekarov by som zmenuíla,ale treza to nebude jednoduche.
počkaj bud ti dala obstreky (to su injekcie) alebo ta poslala na rehabku .. nemoze oboje naraz ... a obstreky sa davaju na viac krat vacsinou ... a nechapem preco si to obvodakovi nepovedala ze ti nedali obstreky ... a este by som to aj reklamovala v zdravotnej poistovni cez appku ak je to pravda
@loginexistuje prečo nemôže naraz?ja som to tak mala.
@loginexistuje
@janinah
@simca06022011 lekarovi som povedala, ze ziadne obstreky som nedostala. S neurologickou sme sa dohodli, ze ak by bolesti boli neznesitelne, tak sa jej ozvem ohľadom obstrekov. A bolesti sú stale horsie. No situacia je teraz taka aka je. Ja som kvôli nim obmedzovania, tak preco by to mali nechat tak?
@loginexistuje a obstreky mi napisala neurologicka a na rehabilitaciu ma poslala ortopedicka.
každopádne bez MR je to celé také tvrdenie proti tvrdeniu-pacient udáva bolesti, revízny že simuluje resp. preháňa,lebo nemáte objektívny dôkaz čierne na bielom ako tá chrbtica vyzerá vnútri,čo tam kde tlačí,možno si kandidát na operáciu...
ale PN sa budú prehodnocovať,veľa ľudí ich zneužíva,začne sa u potrebných profesii zdravotníci,policajti.....
@janinah a ani odbery... Reumatolog robí diagnostiku aj podľa nich
@simca06022011 liečim sa na podobný problém skoro rok,bez PN.....žiadne odbery mi nik nerobil,lebo mám MR a podla toho sa vie,o čo ide....
Ešte doplním-rehabilitacie si skončila kedy? potom mala nasledovať čím skôr kontrola,že nepomohli a teda treba to riešiť dalej,ak si kontrolu odkladala,tak z pohladu revizneho lekára je to tak,že rehabky pomohli a vec vybavená...a ak ti nik nepredpisoval lieky v poslednej dobe,tak zrejme ti ich už netreba..zas oni tiež nespadli z jahody.....
@misuliks inak co ti chce obstrekovat? Keď ta nemá z diagnostikovanu? Ved mne aj keď malo dat iba injekciu do achilovky najskôr som mala rtg, potom mri a až potom sa na to dali... Ak ide robiť obstrek, musi vedieť kam, čo a prečo bude dávať... A situácia je aká je ale pacientov vyšetruju, ak sú vážny. Ja viem, že je to pri deťoch ťažké, ale skúsila by som par krat pohotovosť. Lebo tam sú iný lekári m, ak ta hospitalizuju aj ta vyšetria.
@simca06022011 obstrek sa bežne dáva do miesta bolesti,nepotrebuje žiadne vyšetrenia k tomu...
@simca06022011 teda vyšetrí len pohmatom kde ako bolí príp. tie polohy určite si zhodnotí ako pacient sa môže či nemôže pozhýňať
@janinah ja sa liečim skoro 10 rokov a na základe odberov to reumatologicka zdiagnostikovala, mala som aj mrko ale podla neho by som mala iba zmeny na chrbtici (napr neurologicka to vôbec neriešila predtým, lebo chrbát boli každého) . Ale z čoho v 30tke by nezistili. A nevysvetlil by to ani bolesti všetkých kĺbov atď... Nie zo srandy tie odbery robia.
Ja by som si nedala len tak od ocka, bez diagnozy, pichať nič.. Ale kto chce môže ☺️
@misuliks skus brat astaxanthin, ja som mala take bolesti klbov, ze dovi, ortoped rok uplne bezradny, tiez rehabky nezabrali
... zacala som brat protizapalove latky ako astaxantin,kurkumu,potom aj kolagen a ustne kys.hyaluronovu (pomaha s klbovou tekutinou). Ulava po cca 3 tyzdnoch
@misuliks ono záleží čo neurologička napísala do správy ak tam napísala že si obstreky odmietla, tak nie je o čom....prepáč, ale si doma 4-mesiac a bez diagnózy....ak by ťa to tak bolelo ako tvrdíš, tak nerozmýšlaš či si obstreky dať alebo nie, ale si ich dáš hneď ako to neurologička navrhne....jednoducho by si to vyskúšala......nemôžu ťa nechať doma rok len preto že tvrdíš že máš bolesti ale pritom nemáš žiadnu diagnózu.....teraz je situácia taká ako je, veľa ľudí chce PN bezdôvodne(netvrdím že to je aj tvoj prípad), ľudia tlačia na lekárov aby im vypísali PN lebo je to finančne lepšie ako OČR alebo 60% od zamestnávateľa ktorý má zavretú prevádzku, preto sa to len viač kontroluje a revízny lekári dlhšie trvajúce PN-ky rušia.....určite nezrušia PN ak je tam liečba, ale ty žiadnu liečbu nemáš.....
@mogaa Ako nemám liečbu? Beriem lieky, po ktorých sa ma účinok prejaviť až o 3 mesiace. Minulý týždeň mi skončili procedúry. Neurologička mi o obstrekoch len rozprávala, pričom sama povedala, že by mi ich v mojom veku neodporučila. Preto sme sa zhodli na tom, že ak mi nepomôžu lieky, tak skúsime obstreky.
@misuliks sú to len lieky od bolesti? lebo ak nemáš stanovenú diagnózu tak neviem aké iné lieky ti mohla doktorka napísať mimo liekov od bolesti alebo kĺbovej výživy....choď k lekárke a povedz jej že máš chodiť ešte od neurologičky na obstreky(môže si to telefonicky u nej overiť), takže teoreticky po tú dobu by ťa mohla nechať ešte na PN...Ale ak o ukončení PN rozhodol revízny lekár, tak ona je malý pán .....revízny lekár kontroluje mimo iného u lekárov prebieahajúce PN a má právomoc ich zrušiť, prípadne na nich stanoviť zmeny napr.zrušenie vychádzok.......je to akási kontrola lekárov aby nevypisovali PN v neodôvodnených prípadoch......u teba to zrušili preto že tam nemáš stanovenú presnú diagnózu, ale len nejakú všeobecnú a ak tam nie je jasný nález napr.z MR tak dlhhodobo na takej PN byť nemôžeš.....
@misuliks obstreky sa bezne davaju ... samozrejme su to kortikoidy ale ak ma niekto problem ze sa nevystre tak ich daju ... mne vzdy davala ortopedicka .. a ono sa aj vravi bud chodis k ortopedovi alebo neurologovi a nie sucasne
asi si nemala az take bolesti ked ti hned nedali ... ono to byva tak ze ak je este ako tak stav daju rehabky .... a nie obstrek ak uz daju obstrek (tak vacsinou sa chodi na viac krat) potom rehabky najskôr mesiac od posledného obstreku (aj dlhsie)
ak je uz uplne zle tak na infuzku na centralny prijem polezis stecu jedna dve a ides domov ...
inak kup si aj milgamma n to je volnopredajne pekne to zregeneruje a hlavne co mam ja odpozorovane treba menej stresu ... a este sa da kupit aj taky konsky kolagen na klby aj to je vyborne ..

@misuliks zmeň životný štýl, stravovanie, doplň magnézium, vápnik, zinok na začiatok. Mávala som podobne bolesti a teda pn som nebola nikdy. Mala som obyčajnu tetaniu. Treba samozrejme všetky vyšetrenia aby sa vylúčili iné choroby ale toto na PN naozaj nie je. Sú omnoho horšie veci pre ktoré sú ľudia pn.