Môže problémy s chrbticou spôsobiť úzkosť a nepokoj?
Ahojte idem za vami po radu som kľudný človek nemám úzkosti ani nič ale boli má hrudná chrbtica hneď pod krčnou a od kedy má to tam boli tak som nepokojný až sa mi žalúdok chveje vsetko riešim precitlivené či za volantom alebo v komunikácii z niekým ale keď ležím tak je to čiastočne v poriadku ale ako náhle sa postavím búši mi výrazne srdce tlak letí do hlavy a hneď taký nepokoj chvenie končatín…. Chodim do posilky včera som bol bolel má ten chrbát až má pichalo v krku a taká že extra úzkosť cely čas rýchly pulz a aj extrasystoly som mal v kuse až kým som z fitka neodišiel dokáže toto chrbtica robiť ? Ak by sa tu našiel niekto kto má ale sa stretol s takýmto problémom dakujemmm a pekne požehnane sviatky všetkým prajem
tak na zaciatku pises ze nemas uzkosti a v strede ze mas extra uzkost... moze to byt hoco bud mas problem s chrbticou a zo stresu sa ti zhorsuje psychika, alebo to je psychikou ktora ti vraza do chrbtice. ak sa necitis komfortne v posilke daj si pauzu necvic silove cvicenia skus masage
búšenie srdca môže vyvolať aj chrbtica,a z toho máš potom úzkosti....
Magnezium doplnit, aj 3x denne. Takto zacina tetania.
Riesila by som to s fyzio.
@kacena4 myslel som to tak že nemavam úzkosti som vyrovnaný človek ale od kedy ten chrbát mavam tak mi toto začalo ináč nemavam úzkosti ani tento celodenný nepokoj neviem čím to je a cvicim lebo z chrbticou mám problémy a fyzio povedal že ju mám spevniť lebo mám 205 výšku a chudý jak patik🤣 @anonym0001 kedysik som musel chodiť na infúzie ku neurologovi lebo som mal silnú tetaniu že vraj a nemal som potvrdenu v tedy si pamätám že Daaka guajakuran magnezium v tom bolo a 6 tabletiek magnezia za deň ale aj tak to podľa mna až tak nepomáhalo
Tetania kľudne, ale mrkni aj tu:
https://www.masaznaterapia.sk/l/bolesti-chrbtic...
Vyhľadaj kvalitného fyzio🙂 Tiež to sem tam mávam len pri zhoršení problémov s chrbticou…
Čo iné okrem toho pomáha na tu tetaniu akože okrem magnezia ? Lebo to je strašný diskomfort idem na aute a ja neviem či sú to panické ataky čo som čítal ale nikdy som sa s tým nestretol normálne sa mi srdce rozbúši musím na kývať ruky trpnu a nikdy som to nemal. Strašne nepríjemne to je
Môže to byť zablokovaniu hrudnou chrbticou. Ak by si mal panické ataky, to už asi lieky. Ale tetania, to už je len príznak. Daj si skontrolovať tú hrudnú chrbticu.
Dám to kuknúť ale hovorím tie ataky to samé ide to proste ja som to nemal a zrazu začalo to posledný týždeň. Ono ten nepokoj ide ide ide a na večer ako keby to vybuchne aj srdce hopká a naraz to skoro úplne utíchne a zrazu unava
chrbtica,vyčerpanie,psychika.......
@rozculena všimol som si to aj na tebe mavam 55-60 pri lezani teraz 75-80 ukazujú hodinky takze je to take ale na večer keď už je telo unavene tak to utíchne. Z extrasystolami som sa už v živote stretol ale dlhu dobu som ich už nemal a teraz zas.. strach s nich nemám len sú nepríjemne. Ak by to bola tetania viete mi daake magnezium odporučiť ? Užívam magnezium dlhodobo už cez rok a mal som už hocijaké ale teraz jem bud magne b6 alebo magnosolv keď mám zly deň tak hodím to. A ešte sa opytam náhodou neviete či sa môže dva krát za deň ten magnosolv lebo on tak trosku to ukľudní som si všimol len nie dosť
a nepreháňa ťa z toho?
Ja by som sa držala príbalového letáku
Nie dve vrecká magnosolv si nedávaj inak, keď si seknuty načo chodíš do posilky?daj si pár dní kľud a môžeš si kúpiť guajacuran aj ukľudní aj uvoľní svaly
Nie niesom seknuty len má boli chrbát neviem či platnička vysunutá alebo niečo pod krčnou guajakuran mám ale nedávam si to nemal som to ešte ani raz a ešte mám neurol ale to som užíval kedysik na tu tetaniu a nechcem to jesť lebo že to škodí ale viem že to v byte mám
Ano chrbtica dokaze riadne zamávať... Poznám to dokonale a kombinácia tetania a zablokovana krčná je niekedy fakt brutál.... Aj to búšenie a tŕpnutie rúk môže byť od chrbtice. Ja to tak mám... Určite dobrý fyzio mne veľmi pomohol.
Magnezium pomaha na 100%. Ano, zo zaciatku aj ja som brala aj ja 6 denne, aj kazdu hodinu, ked to na mna islo. Potom znizovat davky a dlhodobo brat aspon 1 denne. Ja beriem dodnes 1x denne a uz sa mi to nikdy nevratilo. Ani ked vynecham na tyzden-dva.
Mne kardiolog vravel,ze chrbtica robi presne to,co si popisal. A bol to jeden z tych lepsich odbornikov.
Daj si magnosolv 1 vrecko staci a urcite si daj 2x denne guajacuran, určite chod za neurologom, u sukromnych ani vymenny nemusis mat, najlepsie keby ta pozrel a poslal na MR hrudnej chrbtice.
Mne ju vtedy dva roky spustila histaminova intolerancia to mi tiež zistili a dosť fun že píšu na internete že to má jedno percento populácie tuto intoleranciu ale vidim každú chvíľu tu o tom témy no a v tedy to začalo tetanicke záchvaty úzkosti atd ale už som myslel že mi to zmizlo a zas magnezko užívam dlhodobo béčko tiež som začal a dal som si jedno do guajakuran a uvidíme potom si dám ešte jedno neviem ako to je z dávkovaním
samozrejme že môže, blokovaná chrbtica dokáže spustiť panickú poruchu.. je to spôsobené tým, že keď sa vám privrú nervy v chrbtici, tak sa váš nervový systém nemôže dostať do stavu kľudu a relaxácie, pretože tie nervy sú utlacene, tým pádom máte stále aktivovaný iba sympatikus.. a kedze ste zrazu nonstop v režime bojuj alebo uteč, extrémne sa zvýši kortizol a už je to začarovaný kruh.. sama som si tým prešla
Vitamin D Skus davat, tak ze prve dva dni si tak kludne 5 tabletiek 2000mq, potom uz len jednu denne a kup si milgamu alebo nieco tomu podobne. To to pomoze
@radulkova Veď aj ja si myslim že to je 100% chrbtica lebo ja už som si prešiel od chrbtice hocičím aj mesiac sa mi zle dýcha keď má chytí ten chrbát. Horšie že teraz ani neni ku komu ísť na masaz musím počkať aspoň medzi sviatkami skúsim zavolať či sa daco volne nenájde. Ak nie chrbtica tak jedine ta tetania potom už. @betulinka1 ďakujem vám krásne za rady zajtra sa na to pozriem a vyskúšam 😊
Áno, toto sa mi robí od júla kvôli hrudnej chrbtici.. triašky, búšenie srdca, strach zo smrti.. hrôza! Najlepšie keď príde taky stav, to predýchať a hovoriť si “JE TO LEN V HLAVE” a po pár sekundách to odznie.. davaj si magnezko, a mne veľmi pomohli aj tinktúry na stres, spánok..
Ako sa stravuješ? Búšenie srdca, úzkosti ... nespôsobuje chrbtica, ale strava.
@vierka5678 dnes som dal dva krát guajacuran a trochu lepšie uvidíme o pár dni ale davam to aj ja na chrbát
@vakatko podľa histaminovej stravy sa stravujem už dlhu dobu
Skús L glutamín, spevní črevnú výstelku a bráni histamínu, kyselinám... presiaknuť z čreva do krvi, čo spôsobuje stratu minerálov a vitamínov zo svalov, kostí ...
Jedz viac potraviny podporujúce trávenie, bránia tvorbe histamínu v tele bylinkové čaje ...
@vakatko pozriem ten glutamin ďakujem a pijem väčšinou len mätový čaj ten píše že môžem tak ten už dlhu dobu pijem keď si náhodou idem dať caj
Kúpeľ s Epsomskou soľou ti pomôže + šport s nižšou fyzickou záťažou, ak trpíš nedostatkom magnézia.

No ja neviem, ale myslím, že si daj pauzu od posilky. Ak tak fyzioterapeut, masáž, alebo cvič cviky na chrbát.