Môže sa Fibroadenóm zmeniť na zhubný nádor?
Ahojte mám hrčku v pravom prsníku už 2 roky bola som aj na biopsii ktorá potvrdila že je to len nezhubný nádor vraj sa to nemusí viberat že potom bi sa vytvárali ďalšie hrcki ,zaujímajú ma skúsenosti s touto hrckou vlastne či sa to nemôže zvrhnúť na zhubný nádor.
@dharmasanata mne vyberali cca 4cm pri bradavke, tvar sa mi nezmenil, a jazva tenucka, ani si ju nikto nevsimne, fakt dobre mi to spravili. Mna operovali v BB v mamacentre
@dharmasanata ja vonkajšiu jazvu nemám vôbec, mne robilintez okolo bradavky. Mám len vnútornú jazvu, a ta nie je vôbec vidieť. Je však pravda, že toti bolo posledné, čo má trápilo
Ďakujem za odpovede, zvažujem že si dám tiež vybrať myslím že to rastie aj sem tam bolí teraz som mala v Tom prsníku aj veľký zápal som po mamaplastike a kus aj tak vidím na prsníku že sa akoby menil na Tom mieste keď dvihnem ruku tak to vidím. Len sa mi zle hojja rany tak to celé zvažujem. Vybavovali ste si to cez gynekológa?
@dharmasanata rovno tam, kde mamiperovali. Mna ten prsník začal veľmi bolieť. Vtedajsimprimar to odporúčal vybrať, napriek negatívnej biopsii. Nerozmyslala som nad tým, ci bude/nebude jazva. Spoliehala som sa na to, že o tom vie oveľa viac ako ja. Urobila by som to znova takto
@dharmasanata neviem síce koľko a akých operácii máš za sebou, ale tu nebudeš mať veľké rany, teda usudzujem podľa seba. Ja som štyri týždne po operácii a pomaličky nieje nič vidieť.
Operovali ma vo FNsP v BB, bola som spokojná. Ale chvália aj Mamacentrum v BB.
@palicka mala si negatívnu biopsiu? Fuuu. Tak si tiež bola v neistote čo bude😔
ja som sa dnes dozvedela, že mi narástol výraznejšie za 3roky , má 2,9*0,9, poslali ma na biopsiu, lebo od januára tiež málo podrástol, bolieva ma aj rameno, aj chrbát a úplne sa panikárim, že to bude zhubné...
ja to mám označené ako hypoechogééna ohraničená ložiasková area s kalcifikátmi a minimálnou vaskolarizáciou
bvraj biopsia len pre istotu, lebo to narástlo, dr sa to nezdá patologické, ale aj tak mám stres, pred 20rokmi mi niečo podobné vyberali, lebo to rástlo...
máte to podobne niektorá?
@amelie2017 Zdravim, a ne upozorňovali vás na to že pri operácii sa môžu poškodiť mliečne žľazy? Ja mám 21 rokov a tiež mám nezhubný nádor v prsníku okamžite som si ho chcela dať vybrať ale doktori má stále upozorňujú že kvôly tomu že som ešte nekojila sa mi pri operácii môžu poškodiť mliečne žľazy.
Fakt neviem čo mám robiť stále to isté a každé 3 mesiace chodím na USG
@rozali123 mne nic take nikto nepovedal. Operovali ma este na vyske, a teraz v pohode som kojila syna 2,5 roka. Ziadny vplyv operacie na kojenie som si nevsimla
@rozali123 nie, nic mi nespominali. Mam 2 deti, mlieko pri oboch, pri mladsom dokonca hyperlaktaciu.
@rozali123 mne tiež nič na toto nepovedali. Takisto ma operovali ešte počas VŠ, takže dve tehotenstvá boli až po operácii a kojila som 14 a 22 mesiacov.
Ďalšie dve operácie som mala v r.2019 a 2023. Teraz naposledy som čakala na výsledky vyše mesiaca, už som bola totálne v strese. Potom mi dr. vysvetlila, že robili širokospektrálny rozbor vzorky kvôli opakovanej recidíve. Na šťastie nezhubné, ale dr. mi povedala, že ono sa to niekedy stáva, že keď raz do toho pichnú, už sa to bude opakovať stále. Tak ťažko povedať. V septembri idem znovu na kontrolu.
@iwuskaaa
@asemrakova
@pipistrel13
@iwuskaaa
@palicka
@asemrakova
@iwuskaaa dievčata napište mi ako vlastne prebieha operacia 🙏🙏 dnes som bola na kontrole a fibro musi isť von ma , ma už 5cm, strašne sa bojím operacie a čo bude potom , hojenie atd..kolko ste boli na pn ??
@maminatimka nebola som pn vobec, v podprsenke som ani nevedela, ze mi nieco vyberali... po cca 7-10dnoch (nepamatam presne), som prisla na kontorolu a vybavene.
Vacsinou mi hovorili ze tak tyzden byvaju zeny PN, ale ono je ot aj podla toho ako sa budes citit. Mna nic nebolelo, z anestezy ja nemavam vobec nic (velmi dobre sa vtedy vyspim :DD ), jedine modrina sa mi riadna urobila, kedze podla chirurga nemali mi davat flexiparin predtym. S ranou som si nic nerobila, nechytala, neriesila, ak bolo treba max som to prelepila, jazvu mam minimalnu, ked na to neupozornim ani mi ju nevidno
Cize to sa oyptaj, ak ti budu davat, ci je to nutne. Ja osm mala 4x3x2cm podla spravy z patologie potom.
@simca06022011 ja mam 5cm ☹ a ako prebieha operacia? Predoperčne? Pri operacii si uplne nahá a maš aj hadičku v ustach? Prepač za take otazky ale ja som ešte nikdy nebola operovana, mne tam asi bude zle alebo vysoky krvny tlak od strachu ☹
@maminatimka ako neviem na co sa trapis tym ako prebieha operacia, neries. Predoperacne ti spravi bud prakticky lekar alebo internista este rped tym ako tam pojdes, pred operaciou dostanes presne instrukcie od sestriciek, davaju aj naladovu tabletku niekedy od stresu, na nic extra sa ty vobec pripravovat nemusis. Prides na operacku, alebo ta tam odvezu, ako kde, a tam sa vylecies, dostanes bud len papireove gatky alebo aj nic, myslim, ze tam som konkretne isla v gatkach a plachte, potom mi ju aj tak zobrala sestricka prec. Na stole ty uz nic nevies, lebo lahnes si, a co budes vnimat je max, ze tam je sestra ktora ta dosikuje, anesteziolog,lahnes, par krat sa nadychnes a spis...a zobudis sa az na izbe.
@maminatimka ja som este chodila na vysoku a vo stvrtok operacia, v piatok ma pustili, a v pondelok som isla do skoly. Po operacii som nemala nejake bolesti, uplne bez problemov, jazvu mi skoro vobec nevidiet (jasne ze ja si ju vidim, ale je tenucka a pekna)...
Bola som na predoperacne na internom, urobili ekg, krvny obraz...anesteziolog ma vysetril tesne pred operaciou, nebola som zvlast uz anesteziologa, ale moze sa stat, ze ta poslu k anesteziologovi este. Pred operaciou mi dali nejaku infuzku, naladovku, vyzliekla som sa do naha a dali mi take jednorazove gatky a plast...lahla som si, dali mi anestezu parkrat som sa nadychla a dalej uz neviem...ked som sa zobudila tak v pohode, mala som infuzku od bolesti po operacii. Rano este skontrolovali, prelepili a potom bola kontrola. Tiez som sa bala, ale takto spatne to hodnotim dobre a som rada, ze je ten velky prec. Drzim place nech to dobre dopadne, to zvladnes 🙂
@kavicka12 ja mam niekolko FA plus cysty v oboch prsnikoch, som uz asi 10.rokov sledovana v prsnikovej ambulancii v onko ustave, chodim kazdy rok na sono, 2 ci 3x mi robili punkciu, absolvovala som aj MR prsnikov niekolkokrat....zatial nic nerezali a nevyberali, lebo nic sa vyrazne nemeni, nehorsi a nerastie
@maminatimka neboj sa, nemysli negatívne 😊.
Ja som bola operovaná 3x. Všetky tri razy úplne v pohode. V pondelok som nastúpila do nemocnice, v utorok ma operovali, v stredu domov.
Na príjem som prišla ráno, už som mala hotové predoperačné vyšetrenia. Išla som ešte na pokec s anestéziológom.
Ráno pred operáciou sprcha, potom prišla sestrička, dala mi tabletku na ukľudnenie, obalila nohy do obväzov 😁. Potom som išla so sanitárom na operačku. Tam ma pripravili, napichli infúziu, dali náladovku. Už ma potom brali rovno na operačku. Keďže som mala náladovku, bolo mu všetko jedno, veľmi som debatovala so všetkými, čo boli okolo mňa 😂. A potom si viac nepamätám, prebrala som sa na izbe. Viem, že som sestričke povedala "dobré ránko, ako sladko som sa vyspala"😂😂😂.
Takže úplná pohoda, neboj sa, všetko dobre dopadne 😊.
Bolesti som nemala vôbec, rany sa rýchlo zahojili.
Ak niečo, pýtaj sa😊
@sapetka ake sa daju uzivat doplnky na cysty??
@maminatimka ja som to mala pred 20rokmi,velmi si nespominam,ale je to normalna operacia,bolesti som nemala ziadne po operacii,zostala mi jazva,ale nic hrozne.
Ahojte, viaceré tu máte po operácii. Ja som 4 deň po operácii už som doma. Ranu mám prelepenú na kontrolu mám ísť až 16.5., čo je o týždeň a pol. Len dnes keď som si pozrela prsník tak ho mam cely farebný, proste sama modrina všetkých farieb, včera ešte taký nebol. Aj je opuchnuty. Aj na ruke na strane operovaneho prsníka mám modriny. Je to normálne, mali ste to aj vy? A ešte otázka dali vám po operácii pichať fraxiparin, mne dali domov ešte 10 injekcií. Ďakujem za každú odpoveď

@dharmasanata tvar sa nezmenil. Jazvičky len maličké ostali😊