icon

Môže vyskočená platnička spôsobiť problémy s vyprázdňovaním?

laskonka80
12. jan 2025

Prosím máte osobnú skúsenosť že akútne vyskocena platnička môže spôsobiť problém- nevedieť sa vyprázdniť ani vymočiť?

martinmmartin
12. jan 2025

Skus, kym sedis na wc, vylozit si nohy na nejaky stupienok, samlik , knihy hocico aby si mala kolena o nieco vyssie . Nasimulujes tak prirodzenu polohu pre vyprazdnovanie (cupenie) a svaly brucha mozu zaberat (pri obycajnom sedeni nezaberaju a spoliehas sa iba na prristaltiku criev co nemusi stacit)

laskonka80
autor
12. jan 2025

@martinmmartin ďakujem ❤️, mala si niečo podobné?

zuzubb007
12. jan 2025

Ak platnička spôsobuje problémy s močením a stolicou už je veľmi zle, vtedy nasleduje operačný zákrok

cathycathy
12. jan 2025

@laskonka80 odporúčam ísť okamžite na urgentný príjem.

laskonka80
autor
12. jan 2025

@cathycathy ďakujem, to sme spravili.

laskonka80
autor
12. jan 2025

@zuzubb007 dúfam a verím že sa to podarí infuziami

kiki68
12. jan 2025

Ak mas toto je to na operaciu, nez to pretlaci miechu a uz to dokopy nedas to odumrete tkanivo

hederamonstera
12. jan 2025

Okamzite na urgent

muchotrafka298
12. jan 2025

Tento stav je na okamzitu operaciu, toto nespravia ziadne infuzie.

katkaseiner
12. jan 2025

ja som myslela (tak som to pochopila) ze ba operaciu je to vtedy keď clovek nevie ovladat curanie a stolicu v tom zmysle ze to ide same aj ked clovek este nedosiel na wc, nie ze neide stolica... tiez mam aktualne problem s platnickou, hoci na diagnozu este stale cakam

muchotrafka298
12. jan 2025

@katkaseiner ano to mas pravdu, lebo ked neudrzis moc a stolicu je operacia okamzite. Ale problem je tiez vtedy, ked to neide ako pise autorka prispevku. Toto su uz tazke stavy.

laskonka80
autor
12. jan 2025

@muchotrafka298 ďakujem

katkaseiner
12. jan 2025

@muchotrafka298 ďakujem za vysvetlenie, dufam ze bude autorka ok, toto je tak smutne ze taketo zazivaju uz mlady 😔

muchotrafka298
12. jan 2025

@katkaseiner tohoto sa boji kazdy platnickar, to mi ver. Bohuzial dnesnym zivotnym stylom sa toto deje aj mladsim ludom, nie je to uz zalezitost 50+ ako kedysi.

kiki68
12. jan 2025

@katkaseiner No ked sa nevies vymocit, tak to odpali oblicky, toto su nebezpecne stavy, nakolko vylucovanie je dolezite.

katkaseiner
12. jan 2025

@muchotrafka298 ano to zial vidim aj na sebe...nikdy som neregistrovala tieto problémy ani pen v okolí, a vo veku 43 ked sa rozhliadnem, normálne som prekvapena kolko ludi si tym preslo .. to je ten nas pohodlny sedavy zivot

oslo1
12. jan 2025

Vygoogli si quada eqiuna. Uz davno si mala mat operaciu za sebou.

muchotrafka298
12. jan 2025

@katkaseiner a hlavne, pokial mas 10+ tak nie kazdy sa v detstve alebo mladosti za socializmu venoval sportom. O nejakych kompenzacnych cviceniach ani nehovorim. A to, ze treba posilnovat svalovy korzet, pracovat na silnom core, to sme o tom ani nechyrovali, ked sme mali 20.

katkaseiner
12. jan 2025
muchotrafka298
12. jan 2025

@katkaseiner ja mam sama extruziu v driekovej casti, mam obmedzeny rozsah pohybu, natrvalo poskodene nervy ,ale snazim sa cvicit tak, ako potrebujem a vladzem. Ziadne silove treningy, behy, kardio, dvihanie tazkych vah, na toto ja mozem zabudnut. A viem, ze je to len moja chyba, ze som len tak nahodile cvicila cele roky, lebo mi nic nebolo. Ale zas, pochopila som sice neskoro, ale aj to lepsie ako nikdy.

katkaseiner
15. jan 2025

@muchotrafka298 no mne uz konečne dosli vysledky, hernia sa mi zhorsila a zda sa ze nejaký stavec je tiez poskodeny ..som zvedava co vymysli doki o 2 tyzdne 🥴

muchotrafka298
15. jan 2025

@katkaseiner fuha, drzim palce.