Môže zápal v tele oddialiť ms?

cien97
15. feb 2019

Ahojte .... Neviem ako začať, ale asi od začiatku. Niekoľko mesiacov mi gyn. zistil že mam cystu na vaječníku. Dal mi vyvolavačku a ms prišla v 5tom dni. Asi o 2 mesiace som šla s tým lebo som mala pocit že mam opäť cystu. Chválabohu cysta to nebola avšak mi dal dalšiu a ms prišla cca 15ty deň. PO tých dvoch vyvolavackach som mala dve mesiace ms normálne každých 30 dni. No lenže tento mesiac už mi ms mešká týždeň. Mávam bolesti v podbrušku niekedy aj brucho ako je pupok, dnes ráno aj vaječníky, brucho nafúknuté aj prsniky ma bolia čož som si myslela že aj prídu. Vypila som v stredu 3/4 vína tak uvidíme. S priateľom nedá sa to povedať že sme mali sex, iba raz do mňa vsunul. Viem vyznie to fakt divné. Tehotná niesom ale či to môže ovplyvniť aj to že mi reaumatológ zisitil zápal v tele o 3 štádiá vyšší.

bobricek1979
16. feb 2019

@cien97 ahoj troška chaoticky píšeš od polky som sa stratila skús ešte raz aká bola otázka?

cien97
autor
16. feb 2019

@bobricek1979 či zápal v tele ktorý mam o 3 štádia vyšší ( norma je nejakých 5-10) ja mam 30 či môže ovplyvniť ms ?? Ako priznaky na ms mám: bolesť podbrušku,bolesť prsnikov, a aj nafúknutá som .... len neprišla. Vypila som aj 3/4 vina v stredu žeby som urýchlila to aby prišli. No nič. Ale niekoľko dni ma boli prave stehno tak či aj s týmto môže mať nejaký súvis ?? Alebo je to skôr to, že dačo nieje OK.

mogaa
16. feb 2019

Akýkoľvek zápal, choroba či stres môžu oddialiť menštruáciu alebo dokonca v ten mesiac vôbec nemusíš dostať....najskôr treba dať do poriadku zápal, potom smer gynekológ a riešiť čo ďalej.....Zrejme máš reumu alebo chronický zápal tak ten mohol spôsobovať že menzes stále meškal. Gynekológ ti môže na čas predpísať antikoncepciu - na úpravu cyklu, ale to sa pora´d s ním.....Ale ideálne najskôr doriešiť zápal, ak ide ale o chronický zápal alebo reumu, tak tam neviem či ti antikoncepcia pomôže(nie kvôli otehotneniu ale úprave cyklu)

cien97
autor
16. feb 2019

@mogaa Gyn. mi chcel dat anitikoncepciu len počkal ešte či sa to bude opakovať stále alebo nie. JE to chronicky zapal aspoň mi to povedal preto som brala aj na zapal Sulfasalazin a Dorsiflex. No bola som na reumat. na odbery či zápal ustupuje alebo nie.

mogaa
16. feb 2019

Kludne môžeš zatiaľ počkať až sa prelieči ten zápal - len tam je problém že ak je chronický tak sa bude aj horšie sa ho zbaviť , tým že je chronický sa ti môže vracať a potom je to cesta dokolečka, antikoncepcia síce cyklus upravuje ale ak budeš mať opäť zápal, tak menzes nemusíš napriek antikoncepcii dostať....jednoducho ti vynechá...rieš najskôr zápal a imunitu

bobricek1979
16. feb 2019

@cien97 no určite zápal v teke nieje oki a môže v podstate spôsobiť oddialiť mm. Skús k dr aby zustili od čoho zápal pramení

cien97
autor
16. feb 2019

Tak zápal v tele vraj som už mala veľmi dlho len mi nik nevedel zistiť. Spôsobovalo to silné bolesti hlavy, tak to viedlo k opuchu ľaveho zápästia, tak zasa bolesť píšťaly a ihlice, tak zas opuch ľaveho členka, a v práci to schytala pravá ruka, nemohla som prsty, zápästie ohnúť. Každí mi vravel že nevedia z čoho to je, že to nebudú riešiť. Už niekoľko rokov som chudokrvná kde mi obvodna dr. dávala rôzne tabletky aby sa to aspoň ustálilo. Samozrejme že nič. Tak som sla s tými bolesťami na reumat. kde mi potom vzali odbery a zisitli zápal v tele o 3 štádiá vyšší. .... Tak najlepšie je riešiť ten zápal v tele aj keď to bude dlhá cesta.

mogaa
16. feb 2019

A podporuj imunitu....či už doplnkami alebo prírodne, minimálne si nasaď na pár mesiacov probiotiká - teraz po ATB ich potrebuješ ako soľ.