icon

Môže zastupujúci lekár vystaviť priepustku do práce?

dasabarova
8. jan 2025

Môže dať zastupujjci lekar 3 pecka do prace keď ma moja obvodná dovolenku ?

Strana
z3
kapanek1
8. jan 2025

Jasné.

gribka1
8. jan 2025

To je úplne jedno aký lekár.

koniarova
8. jan 2025

Môže.

koniarova
8. jan 2025

Ale neviem, či môžu byť 3 Péčka po sebe.

janinah
8. jan 2025

Nemyslím,že ti zamestnavatel bude tolerovať 3 dní P po sebe od toho istého dr.

gribka1
8. jan 2025

A prečo by nie? Nemá jedno zamestnávateľ kedy minie paragrafy?

mamina7070
8. jan 2025

vacsina zamestnavatelov netoleruje tri P cka pomsebe od toho isteho lekara
a potom vazne si k nemu chodila kazdy den ?

januska12323
8. jan 2025

Vieš čo znamená priepustka?

gribka1
8. jan 2025

Keď niekto pôjde na rehabilitácie, či infúzie, koľko lekárov mu to potvrdí?

zuzanaete
8. jan 2025

@gribka1 Lebo Pcko je oficialne iba na nevyhnutny cas na osetrenie. Potom je moznost pn, ak je to potrebne.

dasabarova
autor
8. jan 2025

@janinah ano mala som už ale od svojej obvodnej ... bola som chorá a nechcela som ísť na pn tak som mala 3 pecka na 3 dní

mamina7070
8. jan 2025

@gribka1 na rehabilitacie sa chodi ob den a ma peciatku od rehabilitacneho lekara a nie na cely den

koniarova
8. jan 2025

Aké asi môžu. Lebo zákon to nedefinuje.

mamina7070
8. jan 2025

@dasabarova ak ti to v praci akceptuju tak potom ano je jedno ci obvodna ci jej zastup

zuzanaete
8. jan 2025

@dasabarova Takze to tvoj zamestnavatel akceptuje. Teraz je otazka, ci ti zastupujuci lekar bude ochotny dat potvrdenia na 3 dni, aj ked realne k nemu pojdes iba raz. Teda predpokladam, ze chces opat takto vyriesit chorobu.

gribka1
8. jan 2025

@mamina7070 Sú aj každý deň. Nechápem tie špekulácie zamestnávateľov. Viac ako 7 aj tak nevezme.

chrobak7
8. jan 2025

@dasabarova No ale keď si chorá, tak to nie je priepustka od lekára!! To si treba zobrať PN-ku. Priepustka slúži na ošetrenie alebo vyšetrenie u lekára na nevyhnutný čas. Takže si zneužila inštitút priepustky.

gribka1
8. jan 2025

Veď nech ide každý deň, kde je problém. Takto, že len raz na tri dni by lekár ani nemal dávať, veď nemá záznam.

zuzanaete
8. jan 2025

@gribka1 Ak je clovek naozaj chory, tak je rad, ze moze lezat v posteli a nie kazdy den ist k lekarovi, aby dostal peciatku. A co by tak lekar kazdy den vysetroval.

gribka1
8. jan 2025

@zuzanaete No tak ak to lekár nemá problém dať, tak prosím. Ale naozaj je to v tomto prípade nezvyčajné.

michaela329
8. jan 2025

Poznám firmy, kde už tie papieriky s pečiatkou ani nezberaju, len si nahlasis návštevu lekára v dochádzke. A áno, po dohode so zamestnávateľom sa aj toto robí, že namiesto 7-10 dní na PN si človek vyčerpá dva tri dni LV. V škole napríklad. Len aby Ti tie P potom nechýbali.

sissy27
8. jan 2025

@chrobak7 nic nezneuzila. Kedze “p” tak ci tak hradi zamestnavatel, tak je na jeho zvazeni, ci bude akceptovat viac dni po sebe. U nas to takisto problem nie je.
@gribka1 Mozes mat aj viac “p” ako 7 - akurat, ze len tych 7 je platenych ( v tehotenstve su platene vsetky).

viestta
8. jan 2025

@gribka1 Zakonnik prace pise na dobu nevyhnute nutnu, takze zamastnavatelia nespekuluju ale drzia sa litery zakona, cesta na osetreie, cakanie na osetrenie, osetrenie a cesta spat na pracovisko je doba nevyhnutne nutna

gribka1
8. jan 2025

@sissy27 To mi je jasné, že môže, ale tak lepšie platené samozrejme.

gribka1
8. jan 2025

@viestta To ja viem, ale sú prípady keď to trvá celú pracovnú dobu, napr. trhanie zubov.

zuzanaete
8. jan 2025

@gribka1 Ani trhanie zubov netrva celu pracovnu dobu. Je mi jasne, ze po niektorom trhani clovek nie je schopny pracovat. Ale naozaj nie je povinnostou zamestnavatela akceptovat celodenne priepustky. Je ine, ak sa ide na vysetrenie do vzdialenejsieho mesta.

gribka1
8. jan 2025

@zuzanaete Ja netvrdím, že musí, sú aj takí aj takí, uznajú či neuznajú. Ja vravím, že možné to je.

koniarova
8. jan 2025

@zuzanaete keď napíše lekár na priepustku celodenné ošetrenie, zamestnávateľ to musí akceptovať. Odkiaľ máš info, že nemusí?

simca06022011
8. jan 2025

@gribka1 na rehab a pod, mu to potvrdi rehabilitacia = a zvacsa sa nechodi na cele dni.
Nepotvrduje to prakticky lekar, len tak.

koniarova
8. jan 2025

@simca06022011 na rehabilitácie sa podľa mňa dáva PN

Strana
z3