icon

Môžem ísť k psychiatrovi aj bez zákonného zástupcu?

1245anna
9. apr 2018

Dobrý deň, chcela som sa opýtať či môžem ísť k psychiatrovy aj bez zákonného zástupcu, a či sa u niečo platí, ak by ste mi vedeli odpovedať bola by som veľmi vďačná

deti95060810
9. apr 2018

u psych. sa neplatí, platí sa potom za lieky... Bez zákonného zástupcu ísť nemôžeš....máš menej ako 18r. ?

bialica
9. apr 2018

navyše bude potrebný odporúčací (výmenný) lístok od obvodného lekára, v tvojom prípade asi detského

stanulienkat
9. apr 2018

@bialica nebude potrebny VL

deti95060810
9. apr 2018

k psych, netreba výmenný lístok...

1245anna
autor
9. apr 2018

Mám 15 rokov , tekže bez zákonného zástupcu sa nikam nedostanem?

alexandraalexandrova
9. apr 2018

@deti95060810 si si istá že nemôže? lebo ja som mala známu, čo otehotnela v 16-tich a u gynekológa bola sama. Zobral ju bez problémov. Je psychiater v niečom iný?

monkacik13
9. apr 2018

@1245anna a nechces sa o svojom probleme porozpravat s rodicmi alebo niekym dospelym z rodiny? Mozno by ti stacilo aj sedenie u psychologa alebo terapia, mozno nie je hned nutne navsteva psychiatra...taktiez existuju rozne linky pomoci kde su odbornici kt.by ta vedeli aspon nasmerovat....ale rozhodne k tomu potrebujes zakonneho zastupcu kedze mas len 15. Velmi Ti drzim palce aby sa tvoj problem vyriesil 😊

bialica
9. apr 2018

@stanulienkat máš pravdu, to k psychológovi je potrebný

1245anna
autor
9. apr 2018

Snažila som sa ale taha sa už takmer 2 roky , rodičia sa nezaujímaju a človek ktoremu som sa zverovala a pomáhal mi pred nedávnom zomrel, a myslím že ak sa čim skôr nedostanem k psychiatrovy ... Ublížim buď sebe alebo ľudom okolo mna , skušala som aj školskú psychologičku ale tej šlo len oto aby zarobila a veci ktoré som jej povedala sa veľmi rychlo rozniesli po škole a viac to uškodilo ako pomohlo

1245anna
autor
9. apr 2018

Ale velmi ďakujem za podporu ❤

bublina_
9. apr 2018

Prosím nesposkytujte zavádzajúce informácie, k psychológovi ani k psychiatrovi žiadny lístok netreba. To, či ťa vezme aj bez zák. zástupcu je na dobrej vôli lekára lebo oficiálne by nemal, ale tak robieva sa to.

monkacik13
9. apr 2018

@1245anna chapem ta a verim ze sa citis velmi zle...ale pozitivne na tom je, ze si svoj zly psych.stav uvedomujes a chces s tym nieco urobit. A nemas ani napr nejaku ucitelku v skole ktorej veris a ta by sa mohla s vasimi porozpravat a vysvetlit im situaciu? Ale opat ti radim nie len ako mama ale aj buduca psychologicka, ze v prvom rade by si sa mala porozpravat s rodicmi. Musia tvoj zdravotny stav riesit....ak mas zaujem napis mi sukromnu spravu a mozno spolu na nieco prideme 😉

mirola
9. apr 2018

@1245anna skus v skole zajst za skolskym psychologom, ten je viazany etickym kodexom pokial nie je “dovod” navstevy obrozujuci tvoj zivot, alebo zivot inych musi o vsetkom mlcat, no moze ta po tvojej ziadosti (aj bez ak je to nutne) poslat dalej k psychiatrovi pripadne inam, zalezi od charaktere problemu. Citam, ze si ju uz navstivila a nemalo to dobry dopad. Teda ak ani to mozes zavolat na linku detskej istoty, ja som tam praxovala su tam v praxi psychologovia a aj psychiatri, veduci smeny je vsak uz “dospely” psycholog z praxe.. jemu mozes povedat oni budu dalej konat. A ak si z BA tu poznam par centier, ktore mozes navstivit aj sama.

iwesska
9. apr 2018

@bublina_ K psychologovi vymenny listok treba,takze neposkytuj zavadzajuce info😉

wokokoza
9. apr 2018

Najprv sa chodí k psychológovi a až potom k psychiatrovi a bez rodiča tam nemôžeš ísť pokiaľ nemáš aspoň 18

ccaro
9. apr 2018

Skus pozriet aj stranku ligy pre dusevne zdravie.

bublina_
9. apr 2018

@iwesska zaujimave teda ze som ho nikdy nepotrebovala, ci uz za seba alebo so synom ked som sla 🤔

telusikk
9. apr 2018

Porozprávaj sa o tom s rodičmi

iwesska
9. apr 2018

@bublina_ Pretoze chodievas zrejme k sukromnemu. Ak si sedenia platis,je to jedno. Cez poistovnu ta bez listka ziaden nevezme. Poistovna preplaca 20 sedeni a pri zmene psychologa musis dokonca okrem noveho vymenneho listka zistit,na kolko sedeni mas este narok. U detskeho to bolo rovnake,bez listka nas nechcela vziat. Psychiater vymenny nepotrebuje.

cecilia68
9. apr 2018

@telusikk Rodičia sa nezaujímajú

cecilia68
9. apr 2018

@1245anna A nemáš, okrem rodičov teda, niekoho...napríklad starká, teta....kto by ťa vypočul a vzal ťa tam?

bublina_
9. apr 2018

@iwesska nie, chodievala som k statnym a nikdy som nic neplatila. mam takuto skusenost s 3 roznymi psychologmi, tak som mala pocit ze to tak skratka je. ale naschval som sa snazila googlit k tejto teme, a niekde citam ze treba VL, niekde ze nie.. tak netusim od coho to zavisi. len pre istotu, mam na mysli psychologov, nie psychoterapeutov

iwesska
9. apr 2018

@bublina_ To je jedno,lebo psycholog robi psychoterapie. Aktualne podla zakona listok byt musi.Kedysi bolo,ze nemusi,potom zase,ze musi. Ja mam cerstvu skusenost z min.roka.

maxi2
12. apr 2018

@1245anna keď nevyskušaš tak nebudeš vedieť choď ku svojej detskej doktorke povedz jej čo je vo veci. A mala by ti pomôcť. Ja som chodila sama ku doktorke ešte ako malé dieťa a s bratom a doktorka bola v pohode. Mama s nami nechodila po doktoroch len keď brať išiel na operáciu. A určite skús aj ligu za duševné zdravie