Môžem mať rakovinu?
Dobrý večer dievčatá , ženy. Mám 24 rokov. Priznám sa bola som u gynekológa pred rokom a robili mi usg prsníkov a na pravom mi našli niečo , hovoril mi, že môže ísť aj že mám pred menštruáciou tak preto, Ale že mi da kontakt na doktorku a pôjdem do nemocnici že ešte raz si to pozrú a keď bude nutne výberu mi to vonku ihlou, hneď som sa zľakla nakoľko neznášam ihly a neprišla som už 😟viem že som urobila chybu že som neprišla a chcem ísť ale veľmi sa bojím. Čítala som na internete aj rôzne fóra , videla obrázky zdravých prsníkov a ako vyzerá prsník ktorý nieje zdravý, prosím poraďte mi či ste na niečom takom boli, ako to prebiehalo atd kľudne aj súkromnú správu , len potrebujem ubezpečiť a ukľudniť pripadne poradiť ďakujem
Kedze tu nikto nema gulu na vestenie (a aj keby, lekarovi by si sa nevyhla), takze sprav novy termin a chod... pozri mne teraz nasli nieco v stitnej zlaze 2*1*1cm, tiez mi obvodny vravel, ze take treba dat von... tak idem co najskor... rakovina velmi nepravdepodobna, ale nepatri to tam, takze het... a ano nejakou ihlou to asi napichnu a tepelna terapia ci co, uvidime, co povie endokrinolog... na co cakat, kym sa s toho vyvinie nieco zleho?
Ihla, neihla, sú vyšetrenia, ktoré jednoducho, chceš, nechceš musíš absolvovať ... lepšia je pravda ako takáto neistota ... môžeš a nemusíš mať rakovinu, poznám 16 ročnú slečnu s rakovinou, 25 ročná kolegyňa má rakovinu krčka maternice ... jednoducho choď, nemáš 5 rokov, aby si mala takéto "traumy" z ihiel ... sú oveľa horšie vyšetrenia.
@veroncici
@veroncici Ahoj, takych pripadov je vela a vo veeelmi vela pripadoch nejde o ziadnu rakovinu. Moze to mat 1000 inych dovodov, neboj sa.
Ale k svojmu telu musis byt zodpovedna. Aj ak to je teraz len nejaka hlupost, ak sa nevylieci, casom sa moze zhorsit a bude z toho potom problem.
A aj rakovina, zachytena v skorom stadiu, sa da pekne liecit.
Takze chod, budes to mat za sebou, a budes mat pokoj.
Tak neviem, či liečba rakoviny je príjemnejšia ako ihla... Čím skôr si to daj pozrieť.
Mozes ale nemusis.
Mohli to byt zdurene zlazy pred menzesom, netreba robit paniku ale objednat sa na mamografiu, na koniku Ti nikto nedokaze povedat Tvoju diagnozu,pretoze treba mat istotu, ze to nie je nic vazne, tieto vecI netreba odkladat na neskor
@veroncici ja som bola na biopsii dva dni dozadu, dobrovoľne a nevideli mi tam ani patologicky nález. Mala som strach z bolesti, povedala som si, že to musím vydržať a vydržala som a bolo to znesiteľné. Sestričky aj dr. boli veľmi milé, hladili ma po ruke vtedy, keď vedeli, že teraz ma to môže bolieť. Myslím, že sú oveľa horšie veci ako toto vyšetrenie, ale robím to predsa pre svoje zdravie, aby som tu bola zdravá so svojou rodinou. Bola som na Heydukovej. Stres, ktorý teraz vďaka tomu prežívaš je horší ako samotné vyšetrenie. Nečakaj a chod. Sama sa nevyliečis!
Ďakujem dievčatá ! Objednala som sa držte mi palce 👍🏻😊

@veroncici
To ci mas rakovinu, dokaze zistit len lekarske vysetrenie - takze urcite chod a posluchaj lekarku.
Si mladunka, ale napr. ja chodim do kocha a mne tam pani primarka na radiologii povedala, ze ma ako pacientku s rakovinou aj 18 rocne dievca a tiez aj zeny, co su tehotne.