Môžem užívať lieky na alergiu inak ako mi kázala doktorka?
Ahojte. Môžem lieky na alergiu užívať aj častejšie, ako mi povedala dr.?
@dzulli1980 ani keď mám alergickú reakciu? mám alergiu na pele
Samozrejme, že nie ... to nie sú lentilky.
Môžeš, ja som alergik a napr odporúčané 2 streky mi nestačia, dávam si 3
@bilberryday
@pribinak to sú dosť odvazne rady, keď nemáte ani šajnu aké lieky berie a v akých davkach
Záleží na tom, čo užívaš samozrejme. Hovoríme o tabletkách či o spreji? Ak máš len sprej a nezaberá ti, tak je možné doplniť aj tabletky alebo naopak.
No na druhej strane sa tiež netvárme, že lieky na alergiu sú cukríky ... to, že Ty si dávaš namiesto 2 strekov 3 a nič to s Tebou nerobí, neznamená, že by to bolo rovnaké u autorky ... aj vyššie dávky liekov na alergiu dokážu organizmus nezvratne poškodiť ... lekár je na to, aby určil dávkovanie.
@pribinak
@bilberryday Si naštuduj.
@bilberryday zostavas pri niečom maximálne nezodpovednom. Aby napr. matka čo sa doma nudi, nemá príslušné vzdelanie radila niekomu nech dávkuje lieky inak ako určí lekár je dno. Každý liek môže ublížiť.
@bilberryday keby sme autorka napísala konkrétny liek a dávkovanie a poradis na základe svojej skúsenosti OK. Ale vieš prd a radis
@dzulli1980 ešte raz, ja neprikazujem, aby niečo take urobila. Je to na jej zvážení.
Nechápem, načo lekári a farmaceuti študujú toľko rokov také ťažké vysoké školy, keď tu je toľko odborníčiek, ktore všetko vedia. Žiadne lieky niesú cukríky. A to, že si vy upravujete davkovanie ako Vam vyhovuje neznamená, že je to tak správne. Autorka nikde nepíše, aké lieky užíva.
Autorka, keď ti lieky neúčinkujú zavolaj doktorke. Buď ti upravů dávkovanie alebo zmení liečbu.
Existuje skupina zdravotnici na MK ak budete mat nabuduce problem, zdravotnici su tam nie tu
Ja som odpovedala ako farm.laborant. A presne tak, je tu skupina, kde dostaneš odpoved od odborníkov a nie laikov. Ja by som si napríklad ako laik nikdy nedovolila radiť v otázkach práva, stavebnictva, elektriky atď. Keď chcem prerobiť byt volám stavebnikov a nie pravnikov. Keď som chorá idem k lekárovi a nie do potravín...

Nie ... pokiaľ Ti tie, čo máš, zaberajú slabo, treba ísť za alergologičkou a vymeniť ich za silnejšie.