icon

Možná rakovina kože

1. apr 2025

Ahojte. Kozna mi nakazala vybrat znamienko, na 99% vraj bude patologicke. Vraj sa potom uvidi co dalej.
Som mlada, mam doma 10 mesacne babo, chceli sme aj druhe coskoro… co ma teraz bude cakat, co so mnou bude ? :,(

mk22
1. apr 2025

Kožná si len mysli.. Môže sa mýliť.
Znamienko sa vyberie, pošle na rozbor a uvidíš podľa výsledku.
Nerob závery. Nemáš výsledok.

zuzpar
1. apr 2025

Hlavu hore este nie je nic stratene. Chod na testy a uvidis. Kazdopadne sa treba dobre nastavit psychicky a zvladnes to 😉 Kamarat prekonal rakovinu koze dvakrat 🙂

autor
1. apr 2025

@zuzpar a ako to prebiehalo. Aka bola liecba ? :( do zily nieco, alebo ožarovanie, ?… nestaci znamienko len vybrat ?

mk22
1. apr 2025

Načo riešiš liečbu a priebeh?
Toto rieš keď budeš mat výsledky z histologie a potvrdené.
Nie teraz, keď ešte znamienko nemáš ani vybraté.
Úplne zbytočný stres, strach..

denisa0504
1. apr 2025

Môj bývalý mal tiež znamienko a zistili že rakovina kože.. znamienko vyrezali, chodil na kontroly a už je to asi 11 rokov a všetko v poriadku... Vždy to nemusí znamenať to najhoršie. Dôležité je, aby si to všimli včas a rýchlo to dali preč. Držím palce ♥️

mk22
1. apr 2025

To ako keby gynekológ pri každých zlých výsledkoch hovoril pacientkam ze asi to bude rakovina🤦
Tvoja kožná mala povedať ze znamienko pôjde von a počkáme na vysl histologie..

cukroska
1. apr 2025

Neber to absolútne tak a neboj sa.Vybrať si to rozhodne daj a nič také ti nehrozí.Ini to síce vidia tým kukátkom zistiť, ale veľa krát sa chvalabohu mýlia.Iba čo ľudí veľmi vystresujú.
Svokre to povedali, už bola s toho hotová.A ja som ju úplne chápala keďže jej mama zomrela na rakovinu kože a sama prekonala pred vyše 20 rokmi leukémiu.
Ja som ju upokojovala,že keby to bolo také vážne tak ju určite nenechajú mesiac čakať na zákrok .Ona mala také, že menilo tvar aj farbu .A nakoniec všetko dobre dopadlo a bolo to úplne v poriadku. Ja som to počula od kolegyne preto som ju ubezpečili,že to nevedia povedať presne. Kolegyninej mame to povedali tiež, dokonca ju utgentne poslali to vybrať kde ju zoberú najskôr. Kozna je povedala narovinu,že zhubné a nebola to našťastie pravda.

lenkatroj
1. apr 2025

slovo "patologicky" neznamena to, co slovo "zhubny".
Pribuznemu vybrali patologicke znamienko, ktore sa rozrastalo viac, ako je zdrave, ale nebolo zhubne. Treba pockat na vysledky.

cukroska
1. apr 2025

Bude to dobré neboj sa .Nestresuj ,nerobí to dobre ani bábu ani Tebe. Uvidíš bude to fajn. Držím palce.

lenka_da
1. apr 2025

To este nemusi byt rakovina. Mne jedno "znamienko" alebo co to bolo, vyberali az 3x, lebo bunky sa uz rozrastali pod kozou, jazva 5 cm, ale ten tretikrat uz histologia ukazala okraje ciste, nechodim ani na kontroly, nekazali mi to nijako sledovat. Drzim palce.

smajliica
1. apr 2025

Aj ak je to rakovina, väčšina ľudí je prežije a nepotrebuje žiadnu liečbu ani nič. Kľud, ver tomu že to bude v poriadku.

mamamasama
1. apr 2025

Vyberie sa to, pošle sa to, ak bude zle, pojdes na oknokomisiu, kde zhodnotia, co dalej. Mozno nic, ak sa vybralo do hlbky. Budes sledovana. Kontroly raz, dvakrat rocne. Nestresuuuuuj.

kiki68
1. apr 2025

Najprv komplet histologia a potom panika. Ked to bude horsie, tak vezmu casto okolia a do hlbky v nemocnici, toho sa nemusis ale bat. Je to taky postup, oni si to tam vyfarbia kontrastnou latkou. A potom navrhnu postup dalej. Zase nie vsetko je hned tak zle. Zatial klidek. Mne muz hovoril cely postup, totiz on mal podozrenie a je este profi prave v tomto smere. Nechci vediet co sme mali doma do vysledkov

zabka79
1. apr 2025

Moja mama nala pozitivne znamienko vyrezali chodi na onkologiu iba sledovat nic viac...je to niekolko rokov

oli18
1. apr 2025

Mojmu manzelovi vyberali znamienko pred 2 rokmi a bolo zhubne. Tak.mu znovu vybrali este vacsie okolie a znovu poslali na histologiu. Bolo ok. Potom absolvoval kadejake sona a kedze vsetko bolo ok, nema vobec chodit na kontroly. Rovnako dopadli dalsi traja znami, vsetko seniori. Jeden z nich mal na chrupavke na uchu, preto radim blizkym nosit klobuky, nie siltovky.

rarasok
2. apr 2025

Hlavne pozitívny prístup, mamina mala na tvári, všetko vybrali a chodí len ku kožnej každý mesiac na kontrolu. Inak bez liečby. Držte sa, bude to OK.

gabica77
8. júl 2025
@oli18

Mojmu manzelovi vyberali znamienko pred 2 rokmi a bolo zhubne. Tak.mu znovu vybrali este vacsie okolie a znovu poslali na histologiu. Bolo ok. Potom absolvoval kadejake sona a kedze vsetko bolo ok, nema vobec chodit na kontroly. Rovnako dopadli dalsi traja znami, vsetko seniori. Jeden z nich mal na chrupavke na uchu, preto radim blizkym nosit klobuky, nie siltovky.

@oli18 dobrý deň chcem sa opýtať mal melanóm zhubný?

gabica77
8. júl 2025

@anonym_autor ahoj môžem sa opýtať ako si dopadla ďakujem

oli18
8. júl 2025
@gabica77

@oli18 dobrý deň chcem sa opýtať mal melanóm zhubný?

@gabica77 ano. Pisem to v prispevku.