icon

Možnosti liečby hormonálnej nerovnováhy

5. máj 2025

Ahojte už dlho rozmýšľam dať sa vyšetriť na hormóny nakoľko cítim ze nie je všetko v poriadku. Lenže rozmýšľam ako to riešia. Predpisu priamo hormóny alebo vitamíny a látky ktoré podporujú ich prirodzenú tvorbu? Ďakujem

stela567
5. máj 2025

Zoberú krv. A neverím, že to budú nejako riešiť. Jedine co si myslím ze ponuknu sú chemické hormóny.

cukroska
5. máj 2025

Mne krv nikdy nebrali a doktor mi vždy tvrdil,že hormonálna nerovnováha (začali mi vynechávať krámy) a neskôr už extrémne silné .A brala som viac krát hormóny .Aj lieky aj injekcie.

janetinka27
5. máj 2025

Ahoj, ktore hormony mas na mysli, "gynekologicke"?
Ak mas dobreho gyn, zameria sa na tvoj cyklus a bude ho sledovat, odsleduje dobu rastu folikulu, pripadnu ovulaciu, funkciu zlteho telieska
V com pocitujes, ze nie je u teba v poriadku? Mas dlhe cykly alebo nepravidelne atd?

autor
5. máj 2025
@janetinka27

Ahoj, ktore hormony mas na mysli, "gynekologicke"?
Ak mas dobreho gyn, zameria sa na tvoj cyklus a bude ho sledovat, odsleduje dobu rastu folikulu, pripadnu ovulaciu, funkciu zlteho telieska
V com pocitujes, ze nie je u teba v poriadku? Mas dlhe cykly alebo nepravidelne atd?

@janetinka27 resp skoro riadne. Lenže nie je to prechod ani nič podobné ona maternica by sa čistiť mala ale nechce sa jej. Tohto roku boli cykly také ze január 3 dní február 1 deň marec apríl nič. V máji silné 4 dni. Dnes skončili. V marci aj apríli som bola na čistenie maternice lebo sa zapálila dôsledkom toho ze to tkanivo ktoré malo odísť s menštruáciou neodišlo ale ostalo dnu. Mala som nehorázne bolesti a kŕče preto som skončila na pohotovosti kde to konečne riešili. Lebo moja gyn nič. Ďalší postup? Nič 🤦‍♀️🤷‍♀️ nepovedala z čoho a prečo, tak jedine niečo s hormónmi nebude v pohode. Doteraz bol cyklus ako hodinky presný od kedy prišiel prvýkrát v 10 rokoch. Po pôrodoch sa znova hneď dal dokopy presne všetko.. A toho roku toto. Zrazu.. Iné ťažkosti nemám.

janetinka27
5. máj 2025

A co znamena to cistenie a marci a aprili, kyretaz?
Sliznica bola vysoka? Ovulacia prebieha? Treba hned zmenit gyn, co najskor, lebo prehlasenie chvilu trva