Môžu lekári účtovať pokutu za zmeškaný termín?
Dneska som sedela v taxíku a viezol ma pán mohol mať okolo 60tky dali sme sa do rečí a zrazu na mňa s týmto prišiel že zabudol na termín na vyšetrenie cukru a jeho žena volala do tej ordinácie s tým že sestrička povedala že bol vyradený. Následne jeho žena na ňu nabliakala a potom teda dali termín na dnes. Prišiel tam a platil pokutu 10€ a to mu povedala že môže byť rád že iba 10 že mu mala dať 15€. Moja otázka znie komu všetkému sa to stalo a či je to vôbec povolené. Normálne nad tým neviem prestať myslieť to ako aj gynekológ, zubár, pediater,očný, nosno-krčný, kardiológ vám môže len tak z fleku dať pokutu za to že ste neprišli v termíne?
@zmrzlinka2021 no ved ja píšem, že sa stále musí preobjednat, lebo potrebuje vyšetrenie, ale bez objednania ho nevezme a on nevie vyskočiť z kamiónu a ísť na vyšetrenie a zase pokračovať v jazde. Proste systém je postavený tak, že jeden objednáva a druhy ruší termín.
@gulicka277 * 60 ročný pán čo robí 12tky na taxíku pretože nie je v dôchodkovom veku si asi nebude pamätať všetky termíny u koho keď má plnú hlavu *
Ani mladší si nepamätajú, na to slúži telefón a aplikácia kalendár kde si nastaví pripomienku.
Ak odmieta používať telefón tak nech si to zapíše do papierového kalendára a nech žena nabliaka naňho že má ísť na vyšetrenie.
Minule som čakal na taxikára, tiež pán v preddôchodkovom veku videl som ako prichádza taxík (nebol som si istý či to je on) a odbočil do inej ulice a tam čakal, po pár minútach sa otočil a prišiel na správnu adresu.
Potom sa ho pýtam akú navigáciu používa na adresy, že žiadnu on také nepotrebuje všetko už má v hlave.
@maranco 😀
@kavasmliekom lenže toto je vec toho ako si to zariadi v práci. Proste mám termín, idem a bodka. Veď to musí v predstihu oznámiť aj šéfovi. Objednávanie je super vec. Alebo nech skúsi súkromné kliniky
@michaela329 aj u nás jeden Zubar 50€. Ale nie že zabudnes, stačí, že len meskas 2 minúty a platíš.
@gulicka277 ano je to u niekoho bezne
Poznam dokonca zubara u ktoreho ked clovek meska tak kazda minuta meskania 5€ lebo jemu uteka zarobok
@gulicka277 myslím, že ťa pokuta nebola vysoká a jednoducho si treba dať pripomienku do telefónu,ja to tak robím, deň dva dopredu
@michaela329 akurát že keď tam prídeš dva dni po sebe tak ozaj tam sú 1-2 ľudia
@alickapusinka mňa by asi piclo keby prídem a povie mi že mi dáva 40€ pokutu za to že meškám
@kittykat22 super to sa oplatí 😂
@maranco no aspoň vidíš ako to s tými starými ľuďmi je.. Mne o toto vôbec nešlo ale mňa by teda 15€ mrzelo hlavne ak má pán problém s cukrom a ďalšie iné problémy a v lekárni nechá 50€ za lieky a ešte 15€ u doktora a to čo možno zarobí nejaký človek v nejakej fabrike za deň je fuč.. Neviem koľko cca má na deň taxikár
@aurora33 no a toto by som ja nemohla. Odkedy sa mi narodilo dieťa ku všetkým svojím lekárom meškám ale ja som mladá zubár, gynekológ a obvodný to sú väčšinou takí u ktorých meškám aj 15 minút
@taktotedanie presne ako som odpovedala túto paní
@aurora33
@gulicka277 no tak u toho zubára by si sa nedoplatila.
@minenkak však u niekoho 15€ hore dole ale ako vravím taxikár pred dôchodkom v lekárni za lieky nechá 50€ a ešte ďalších 15€ pokuta a to je vo fabrike denný zarobok
@aurora33 ešte dobre to nie je môj zubár...
@gulicka277 tak keď nemá 15€ na pokutu tak si ma termín u lekára zrušiť alebo naň láskavo prísť. Ten lekár tam tiež nie je pre srandu králikov.
@deniseee hrôza čo sa tu deje
@gulicka277 Ja to chápem, ale ten doktor má termíny a tento bol obsadený a nik nepriel ,ako naučiť ľudí nezabúdať .Ja mám teraz v priebehu troch mesiacov asi dvadsať termínov,jednoducho si to musím zorganizovať a tak isto aj iný.Si predstáv , že máš svoje kaderníctvo,máš zákaznícku ktorá nepríde a ty tam nikoho tu hodinu nemáš,bola by si spokojná?
@gulicka277 ja chodím niekoľkokrát za týždeň. Jednoducho ak má pán problém si poznačiť svoj termín do kalendára, je to len a len jeho hlúposť.
@gulicka277 známu v Anglicku zubár už ani nepustil cez dvere keď sa pomýlila a prišla neskôr ako mala, hneď ju aj jej deti vyhodil.
A áno, aj môj zubár aj logopedička dávajú pokutu keď neprídeme (u logopedičky vždy platím jeden termín vopred a keď zabudnem prísť, tak peniaze prepadnú).
Príde mi to úplne logické, keďže ten lekár tam bol a namiesto toho, aby vykonal úkon a zarobil, tak musel sedieť v prázdnej ambulancii keďže pacient neprišiel. Predstav si ze každý deň dvaja - traja zabudnú v tejto uponáhľanej dobe. Teba by to bavilo takto plytvať časom a termínmi, na ktoré by radi prišli iní ľudia?
@gulicka277 ani náš nie je, ale viem, že to tak robí. Na druhej strane, to že máš dieťa by nemala byt výhovorka na to, aby si meškala k lekárom. Tak chod z domu skôr. Si dospela.
@zmrzlinka2021 toto je komunikácia ty vieš v akej životnej situácii sa taký človek nachádza? Že si dokážeš povedať že 10€ je cena za pizzu? Aha ja nikoho nesúdim som vďačná že k tej cukrarke nechodím a mám doktorom s ľudským prístupom a nedávajú mi platiť pokutu ale zoberú ďalšieho v poradí 🤷🏻♀️ a keď prídem môžem ísť ja
@gulicka277 cukrárka je pani čo pečie koláče len tak mimochodom 😉
@janai1 viem viem hádam mi to odpustíte
Je to spravne. A rozhodne nie je spravne vrieskat na sestricku. A mimochodom taxikar ma automaticky poplatok za cakanie.

@gulicka277 existuje take nieco ako kalendar/diar... netreba si pamata.. ja si tiez vsetkych xy terminov vsade nepamatam.. mame napisane a vidime... ak to 60ročný pár manželov neovlada, tak smola...