icon

Môžu mi dať pri operácii bez súhlasu cudziu krv?

15. jún 2023

Prosím vás, nemáte skúsenosti?. Pri operácii, môžu mi bez súhlasu dať cudziu krv do tela?

Strana
z4
stanulienkat
15. jún 2023

🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️Zoperuj sa sama a mas po probleme.

sajmonka_1216
15. jún 2023

myslíš, že sa ťa budú pýtať, ak od toho bude závisieť či prežiješ alebo nie?
či ako si to predstavuješ? že ti dajú katalóg ľudí s fotkami a ty si vyberieš od koho chceš a od koho nie ked už budeš polomŕtva?

matullienka
15. jún 2023

Ak nechceš transfúziu povedz im to pred plánovanou operáciou a uvidíš čo ti povedia. Tak je operácia a operácia. Pri laparoskopickej operácii je asi veľmi málo pravdepodobné, že by trebalo transfúziu krvi. Ak sa jedná naopak o veľký chirurgický zákrok tak sa riziko transfúzie zvyšuje.

pokinka
15. jún 2023

Áno, môžu a dajú. Ide im o tvoj život

autor
15. jún 2023

@sajmonka_1216
Áno,aj výšku,aj vahu,aj pohlavie...🤔

danica2711
15. jún 2023

čo ti vadí na tom, že ti pomocou cudzej krvi zachránia život? Náboženstvo/sektárstvo alebo proste len nejaký iracionálny strach?

autor
15. jún 2023

@matullienka ďakujem za normálnu odpoveď 🙂

laurita285
15. jún 2023

Mňa by veľmi zaujímalo, že s akým strachom ide človek na operáciu, keď podpíše že nechce dostať transfúziu.
Však tam je šanca, že sa už nepreberie ten človek omnoho väčšia než keď transfúziu dostane 😀

PS: Dá sa ju vopred odmietnuť a nedajú ti ju, nechajú ťa skapnúť.

autor
15. jún 2023

@danica2711 napr.keď je niekto očkovany proti covidu by mi mohlo vadiť 🤔🙂

vikusjk
15. jún 2023

@sajmonka_1216 skor si myslim, ze autorka je jehovistka, oni odmietaju transplantaciu

januska12323
15. jún 2023

Odmietnuť môžeš, oni môžu odmietnuť operovať za takých podmienok.

lienka_anulienka
15. jún 2023

... vážne? Mňa už nič neprekvapí... nechaj tak aspoň viac zvýši očkovaným 🙈🙈

sense
15. jún 2023

@laurita285 napr jehovisti odmietaju

heln
15. jún 2023

a ked darca krvi chlasta prvu ligu, sexuje s kadekym (chodi darovat krv prave preto ze vysetria pohlavne choroby) a ine veci, to ti nevadi? vadi ti iba ockovanie proti covidu?

laurita285
15. jún 2023

@heln radšej byť mŕtvy ako s protilátkami proti neexistujúcemu kovidu! ble! 😀 😀

zuza265
15. jún 2023

Vsak sa tvrdilo, ze od ockovanych darovanu krv vylievaju a neberu🤷🏼‍♀️ to su tie iste zdroje ako boli proti ockovaniu 🙈 nie je sa coho bat😂

autor
15. jún 2023

Waw... aká múdrosť zo všetkých ide..😯kdesi som čítala, že si môže pacient darovať krv sám pred plánovanou operáciou,tak či niekto nema skúsenosť.ziadna sektarka niesom.
Nie také blbé otazky tu ľudia davaju oproti tej mojej🤔

autor
15. jún 2023

@laurita285 👍🏾

nepic
15. jún 2023

@autor
Áno pred plánovanou operáciou sa to tak dá,že chodíš darovať a tá tvoja krv sa potom aj použije.

autor
15. jún 2023

@heln všetko by mi vadilo..preto som dala takú otázku 🤔🙂

autor
15. jún 2023

@nepic ďakujem.opytam sa na to lekára, keď pojdem na kontrolu

autor
15. jún 2023

@vikusjk niesom žiadna jehovistka,ale som o niečo múdrejšia.doteraz som o tom nevedela, že odmietaju jehovisti krv🙂

sissy27
15. jún 2023

ak nemáš dostatočné zásoby na autotransfúziu, tak áno, v prípade potreby ti dajú krv cudzieho človeka. Autotransfúzia má ale tiež nejaké limity. Krv darcov je podrobne vyšetrovaná, takže riziko nakazenia sa niečím sa blíži k nule. A teda očkovanie proti covidu? prosím ťa, nebuď smiešna... v prípade potreby transfúzie si v takých sračkách, že toto je naozaj ten najmenší problém. Odmietnuť transfúziu neviem či sa vyslovene dá (pred operáciou), keďže by potom lekárov mohol niekto ťahať po súdoch za zanedbanie starostlivosti a to si nikto na triko nevezme.

3009
15. jún 2023

Však nechoď na žiadnu operáciu a čakaj doma kým sa ti polepší alebo nepolepší...

zuzanka.zuzu
Odpoveď bola odstránená
autor
15. jún 2023

@zuzanka.zuzu tvoje vyjadrovanie hovorí za tvoju inteligenciu👍🏾

mb2021
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
15. jún 2023

autorka - aká otázka, taká odpoveď. Myslím, že priemerne inteligentný človek sa toto nepotrebuje pýtať

autor
15. jún 2023

@sissy27 našla sa predsa normalne komunikujuca osoba🙏😘
Operáciu zatiaľ termín nemam,len mi odporučili, už je to na mne.Len tak rozmýšľam, či by som si potom nevyčítala,keby som v budúcnosti mala nejaké zdravotné problémy..jeden odstránia a ďalší príde -uz by som si to s tým spájala ako sa poznám..a zásadne som bola proti očkovaniu

kvetinka75
15. jún 2023

autorka aha tak dodatočne si dopísala dôvod. Neviem či si môžeš vybrať či chceš krv od očkovaného alebo nie. Skôr by som potom zistila za akých podmienok si môžeš ty darovať tú krv v prípad epotreby

Strana
z4