icon

Môžu problémy s chrbticou spôsobovať zdravotné ťažkosti?

18. júl 2024

Dobrý deň.
S krčnou chrbticou mám problémy už roky rokuce, užila som si s ňou už dosť pred materskou som 6 rokov mala sedavé zamestnanie. Od februára tohto roku som začala mať extrémne problémy aj s hrudnou, je to výsledok stavu po úraze ruky kde som niekoľko mesiacov jednostranne pretazovala ruku a chrbticu plus bolestive rehabilitácie.
Odvtedy stavy infarktu, prvý krát som bola až hospitalizovana na internom kde nič nepotvrdili..
Mám neustále nevoľnosti, slabosť, únava aj po prebudeni, závraty, pocit tlaku a tepla v celej chrbtici.
Kedykoľvek počas dna na mňa príde slabosť pocit na zvracanie ale nezvraciam, sem tam mi nechutí až jesť. Brucho ma nebolieva, sono brucha ok, krvne testy ok, Kardiológ ok, interné ok, neurológia ok až na tu chrbticu vraj ju mam veľmi stuhnutu a budu tam aj blokády.
Mám tetaniu a dlhodobe bolesti chrbta mi práve spúšťajú záchvaty, búšenie srdca z toho stres úzkosť a panika.
Momentálne chodím na obstreky, akupunkturu a masáže, doma sa snažím každý deň aspoň chvíľu cvičiť jogu.

Viem si nejako pomôcť hlavne od tych nevoľnosti, únavy či treba hľadať problém niekde inde ale už neviem kde.. obvodná ma už ani nikam nepošle.

Ďakujem za prečítanie

gemerka17
18. júl 2024

Psycholog a súkromný fyzioterapeut. Bežná kombinácia problémov, ktorú tu ma každý druhý. Len každý z nich vymýšľa niečo iné a ten základ ako sa liečiť im chýba resp. si to nepripustaju a potom tu nariekaju. Treba absolvovať par sedení u psychologa a ten sa vyjadrí ci treba navštíviť aj psychiatra.

gaia14
18. júl 2024

Priklanam sa k fyzioterapii. Obstreky a masaze akorat zmiernia priznaky, dobry fyzio pomoze najst pricinu, spravne nastavenou terapiou a cvicenim pomoze odstranit blokady.

rozculena
18. júl 2024

fyzio...pouvoľňuje všetko,dá ti špeciálne cviky,pozor na krčnú,z toho sú závrate aj pocit na vracanie.On ti povie,aj aké cviky a polohy by si nemala vôbec robiť.....napr. nikdy nevyvracaj hlavu smerom dohora a neotáčaj ju pri tom,môžes upadnúť do bezvedomia...

autor
18. júl 2024

@rozculena
@gaia14
@gemerka17
S fyzioterapeutmi mám len zlé skúsenosti.. hlavne teraz za posledných pár mesiacov... ano samozrejme poviete mi skús iného ale ja už na nich nemám peniaze.. som na rodičovskej dovolenke a za posledného polroka som minula asi 500€ na fyzio kvôli inému problému.. len ťahali peniaze za vidinou že bude lepšie ale nebolo.. keď som to chcela vzdať začali ma citovo vydierať a pod. Nakoniec som si našla súkromného špičkového lekára ktorý mi jasne povedal že som k fyzio s tym problémom čo som mala chodila úplne zbytočne a zbytočne som minula peniaze.. riešenie môjho problému bola vtedy iba operacia

rozculena
18. júl 2024

tak rob čo chceš..............

mikella912
18. júl 2024

skus sm system s fyzioterapeutom a potom skupinové cvicenia sm systému mne to pomohlo, nechcem podcenovať lekarov mne tiež odporučala operaciu ale ja som sa vydala týmto smerom sm systém

stanulienkat
18. júl 2024

Ano,moze to byt z krcnej a hrudnej chrbtice. Cvic a posilnuj chrbtove svalstvo, rehabilituj.

mikella912
18. júl 2024

vyššie posielam skutočné pribehy na pozbudenie mne sm system velmi pomohol aj pomáha

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
mikella912
18. júl 2024

a čo magnetická rezonancia?

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
autor
19. júl 2024

@sisamisaaa väčšina z toho áno

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal