icon

Môžu to byť ploštice?

nikka2610
5. dec 2013

Poraďte mi prosím,už pár dní sa mi objavujú stále nové vyrážky,najmä v okolí členkov.na začiatku ich mal zopár aj partner,ale nové pribúdajú uz len mne.a to počas spánku alebo keď uspavam malého cez obed...len v posteli.malý nemá chvalabohu žiadne.upratujem pravidelne aj posteľ som vyčistila.všetko máme nové,bývame v podnájme.prezeram posteľ pred spaním aj po,ale nikde nič.su veľa na jednom mieste.čo to môže byť,a ako to nájdem? :/ ďakujem

Môžu to byť ploštice?Môžu to byť ploštice?
majulka0509
13. nov 2016

Potrebujem radu, moja mala ma ako keby stipance na bruchu a chrbate, boli sme u doktorky a ta skonstatovala, ze je postipana od lienky. Lenze dcerka to ma uz tyzden. Uz sa zamyslam, ci to nie su nahodou plostice, alebo blchy 😞Hladala som, ale zatial bez vysledku.Spime v jednej posteli a ja som nemala ani jeden stipanec. A mimochodom tie "stipance" ju vobec nesvrbia. Je to mozne?

januska1994
14. dec 2016

Vedeli by ste mi povedat od čoho som postipana? Nič som nenašla a stupňuje sa to mam to už pod bruchom, na bokoch, stehná a členky.

martina1993210
20. dec 2016

Aj môj malý ma štípance nemá chybu veľa ale má dva na krku a try na nohách jeden na ruke a to spime spolu no ja postipana nie som a maly hej. Môže to byť plostics?

luciferkax
20. dec 2016

@januska1994 môžu to byť aj ploštice....

lindulak
19. jan 2017

baby ja som si 2 x doniesla blchu domov a to som nemala ani psa. prvýkrát som ju týždeň "lovila" a nepodarilo sa mi ju nájsť. štípala len mňa, už ma išlo poraziť. a tak som si požičala psa od sestry, dala nastriekať veterinárovi takou pipetkou na blchy a pobudol u nás týždeň. a po pár dňoch ako prišiel, bol pokoj. predsa len uprednostnila blcha psa a zdochla 🙂 musela to byť asi psia. vetoš povedal, že na niektorých ľudí idú aj psie blchy.

msportssk
24. jan 2017

Myslim, ze by to mohli byt plostice. Keby sa Vam to potvrdilo mozem Vam odporucit firmu www.nicenieplostic.sk

brucewillis08
16. feb 2017

My sme mali doma podobné štípance od ploštice, poriadne som povysávala a dezinfikovala, ale nepomohlo. Vyprala som všetko prádlo v octe, čo sa mi nakoniec vypomstilo, pretože som vybielila dosť prádla ale paradoxne toto nám na chvíľu pomohlo, na druhý deň žiadne štípance od ploštice nepribudli, ale o týždeň bolo evidentné že to nie je úplne preč, tak som zavolala firmu, http://www.profideratizacia.sk/plostice-stipance/ až na druhý krát sa im podarilo všetko vyhnať, od vtedy máme pokoj.

ivett55
16. feb 2017

@brucewillis08 co vas to vyslo?

brucewillis08
17. feb 2017

Celý byt stál niečo okolo 120 EUR, druhý krát si pán nič nepýtal.

brucewillis08
20. apr 2017

Podľa mňa sú to ploštice, resp. podľa foto to tak vyzerá. Nemusia byť len v posteli, zdržujú sa aj v zasuvkách a podobne. Tu sa o nich dozvieš viac http://www.profideratizacia.sk/plostice-stipance/
Potom odporúčam postrieka celý byt, nie len jednu izbu.

tosomja
30. apr 2017

Ahojte, prosím poraďte, už som zúfalá. Za posledné tri týždne, s prestávkami asi 4dňovymi...máme ja s dcérkou štípance. Bola som s ňou na kožnom. Vraj od blchy, alebo ploštice. Prevrátila som celý byt hore nohami. Nikde žiadna stopa ... Až na tieto dva chrobáky, či čo to je. Asi 3 mm. A prikladám aj naše štípance.

pillipilli
30. apr 2017

@tosomja ahoj plostice skus pohladat na madraci a nemate nahodou nejakeho psa alebo macku? Lebo psie blchy tiez stipu .

natalysb
1. máj 2017

@tosomja mna prednedavnom dokusali. Ale vuzeralo to kus inak. Ako od komora a roziahle nie na jedn mieste a svrbelo to masaker. Az do krvi

lienka182
1. máj 2017

@tosomja a taketo doma nenachadzate? Tie cierne chrobaky vyzeraju ako dospely jedinec kozojeda... https://www.google.sk/search?q=kozojed&client=m...
Tie larvy vyzliekaju kozu niekolkokrat skuste take pohladat ci nenajdete...

perzefona
9. júl 2017

Baby myslite ze to mozu byt? Sme treti den na dovolenke... deti takto dostipane... starsia dcera este horsie....ale teda mna aj muza to obchadza.... akoze novy hotel novy nabytok... krasne biele matrace.. tak neviem fakt.... akoze zabijem tu aj kazdykrat pred spanim niekolko komarov..... cele krvave... na posteli nie su ziadne hnede bodky... ale uplne znechutena som pri tej predstave :(

monolulik
1. aug 2017

@dvojickychalani Chcem obnovit temu a opytat sa na to, či ste přišli,že či sposobuje tie akoby zihlavove Štípance. Vdaka

star2017
12. nov 2017

Ahojte nasla som tieto dve na stene. Ten vacsi chrobak ma 2mm, ten mensi ma 1mm. Su to nebodaj mlade plostice? Prosim poradte kto pozna. Jeden stvorcek ma 5mm.

luciferkax
13. nov 2017

@star2017 plostica nema twke dlhe tykadla ani nie ie farebna

star2017
8. dec 2017

Ahojte. Pribudaju mi taketo stipance. My, ani DDD firma sme nic doma nenasli. Som zufala. Pripomina to niekomu nieco?
Uzivam Medrol, tak asi preto nemam silnejsiu alergicku reakciu.

star2017
8. dec 2017

Tie ranky si kruzkujem aby som vedela, ci pribudaju....su totiz dost male

star2017
8. dec 2017

Este jedna foto. Vsetky ranky su mensie.
Pribudaju ked som v posteli, alebo pod oblecenim zvacsa ked sa moc nehybem.

luciferkax
8. dec 2017

@star2017 skor blska mi to pride..staci jwdna mála obycajna

katka253111
25. apr 2018

@dollynkaa a kolko vyjde taky postrek?

katka253111
27. apr 2018

@tosomja co to nakoniec bolo? A ako ste to vyriesili?

dollynkaa
4. máj 2018

@katka253111 okolp 130e v bratislave

19962008
13. júl 2019

Ahojte, prosím vás pomôžte mi, niečo ma pred dvoma týždňami postipalo, a stále na nohe pribúdajú nové.. Zaujímavé je to ze už len na jednej... V krvi mi nenašli nič, postel som už asi 5 krát pozerala, vymieňala prádlo... Ma niekto skúsenosti? Niektoré Maju aj taky zvláštny tvar, ako keby čiara cez.. Je to signál oslabenej imunity alebo nejaký hmyz? :(

19962008
13. júl 2019

@nikka2610 dobrý deň čo to nakoniec bolo a ako ste sa toho zbavili??? Mam podobný problém a neviem co to je

kandrea
18. nov 2019

@19962008
Prosim vas zistili ste co to bolo?

19962008
5. dec 2019

@kandrea mne doteraz nezistili čo to bolo, začalo sa mi to rozrastať stále vyššie na nohy po2mesiacoch trápenia som dostala antibiotiká na 2tyzdne a prestalo sa to robiť, liečila som sa na boreliozu ale nevedia povedať čo má ustipalo.. zostali mi len fľaky škaredé na nohách...