icon

MR vyšetrenie

lajka65
22. jan 2022

Ahojte.uz 3 mesiac v kuse má bolí hlava a mávam závraty cez deň.bola som už na ORL,neurológia ,endokrinologia,CT hlavy ok ,krvné testy ok.na neurológii zistená tetania.Ked prídem za neurológia že mám staráme bolesti hlavy ,mávne rukou a vraví že CT mám v poriadku .tak čo ešte chcem .mu vravím že tá hlava má boli starsidelne odkedy som prestala kojit cca 3 mesiac,že nech dá o so mnou robia lebo takto sa žiť nedá.vsetko pripisuje tetanii.to nieje normalne ,poviem že má bolí krčna ,to isté že to je tetania,šla som za druhým neurológom,tam som dopadla tak isto .že za tým je tetania.poradte mi čo ďalej robiť ?každý boží deň v kuse má bolí hlava a mávam závraty

gemerka17
22. jan 2022

robili ti vyšetrenie na tetaniu ? Vola sa to EMG. Máš aj iné príznaky tetánie ako bolesť hlavy a závraty ?

lajka65
autor
22. jan 2022

@gemerka17 robili ,tetania potvrdená.ale to teraz všetko budú pripisovať tetaniu?nechápem vážne

lajka65
autor
22. jan 2022

@lajka65 plus ešte aj na zvracanie mi je a mám strašné tlaky do hlavy

gemerka17
22. jan 2022

@lajka65 pozri si aké má príznaky tetania. A ci ti sedí zvyšok. Sama musíš vedieť, či si v strese a ci si mala tetanicky záchvat.
Lekári radi pripisujú vec k niečomu, aby nemali starosti dalej. Trvala by som na MR mozgu a MR krčnej chrbtica. CT ma horšiu zobrazovacu schopnosť ako MR. Lekári posielaju na CT lebo je lacnejšie.

kacena4
22. jan 2022

moze yo byt z krcnej chrbtice ja mam vyskocenu platnicku a ked ma sekne c krku ide mi to do hlavy zavrate a zvracanie obvidak mi da lieky na zaludok, uvolnenie svalstva a o tyzden som lepsie

jarmila40
22. jan 2022

@lajka65 Vyskúšaj dychové cvičenia a cvičenia na krčnú chrbticu 👌

lajka65
autor
23. jan 2022

@kacena4 môj dr.povedal že hlava z krčnej chrbtice bolieť nemôže a ani závraty,že diagnózu mám tetaniu tak mám prestať .

lajka65
autor
23. jan 2022

@gemerka17 ako mám dr.povedat iná. Že chcem mr .keď mi nedá ,mám potvrdení tetaniu a že hlava aj závraty sú s toho.nevhce mi to mr dať,žijem v malom meste máme tu len dvoch neurologov a ten druhý má nevezme lebo ma plne.ja už neviem čo mám robiť.