Mŕtvy zub je citlivý na horúce

katika1811
11. mar 2021

Ahojte neviete čo znamená ak mám mrtvy zub citlivy na horúce?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
unicornlady
11. mar 2021

Mne sa to tiež stáva, že mám citlivý mŕtvy zub. Sestrička u zubára mi povedala, že to môže byť niečo ako "fantómove" bolesti (keď človeka napr.bolí amputovaná noha),
resp. že veď tie vedľajšie nervy sú v tom ďasne a to je všelijako prepletené.

katika1811
autor
11. mar 2021

@viestta keď si prejdem aj po brade pri danom zube tak akoby ma aj jemne popichovalo aj pod tým zubom.. Bol prečistí vany nedávno a je tam aj ten zapal

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alfged
11. mar 2021

@unicornlady Aj mne toto hovorila byvala zubarka, kym som si nedala zub znovu otvorit pod mikroskopom a tam nasli nevycisteny korenovy kanalik. Od vtedy pokoj. Mrtvy zub nema dovod boliet, ak boli, je pravdepodobne zle osetreny.

katika1811
autor
11. mar 2021

@alfged ono o niej3 vyslovene ze bolest len je citlivý je tam zapal uzavrela mi ho no asi si hoam znovu prečistiť

veri_lb
11. mar 2021

@katika1811 z mojej skúsenosti, hlavne nečakajte. Ja som si takto hovorila, že to prejde a namýšľam si. Skončila som s neznesiteľnými bolesťami. Museli mi robiť reendodonciu. Vraj keď nebol kanálik ošetrený a vyplnený úplne, pod ním sa môže vytvoriť akoby vačok, kt. sa zapáli.

nikol48
11. mar 2021

@katika1811 mam 3 mrtve zuby trapili ma rok a pol stale citlive uz ma to nebavilo najskor som si ich chcela dat vythnut dva sa ukludnili same od seba a teraz ma caka este ten jeden na konci mesiaca idem na mikroskop to je asi uz jedina moznost ako sa citlivosti zbavit.. Urcite si to dajte este pozriet. Mne na rtg nebolo vidno zapal nic ale stale bolel a bol citlivy.

katika1811
autor
11. mar 2021

@nikol48 ďakujem mne praveze na rtg je vidno zapal ale uz nie taký veľký ako ked mi ho otvorili ale je citlivý ešte na horúce nieje to bolest vyslivena ale cítim ho a vedľa tiež je mŕtvy zub mam rok po endodoncii a je citlivý 3krst mi ho po 45min čistili tak neviem uvidím čo povie zu arka mi na to keď si ho dám vonku..