icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

monik_du
27. máj 2020

@marianella keď je to ešte v takom skorom štádiu antibiotiká infekciu zničia😉
Po antibiotikách treba pokračovať v posilovaní imunit

marianella
27. máj 2020

@monik_du ďakujem za povzbudenie. Myslíš, že 3 týždne ant budú určite postačujúce?

liv1
27. máj 2020

@marianella ahoj pridaj sa do skupiny na FB ktoru som tu pridavala je tam pbrovske mnozstvo ludi ktori ti vyborne poradia.

liv1
27. máj 2020

@marianella ja by som potiahla atb dlhsie na 100% ale naozaj, ta skupina je vyborna. Neboj sa, preliecite bude dobre

marianella
27. máj 2020

@liv1 dúfam, že doktorka s tym nebude mať problém, nechať jej dlhšie ant. Ak myslíš českú skupinu na FB, tak som v nej odvčera. Akurát to tam je skôr o dospelých ako o detickach, ale super veľa sa tam človek dozvie 🙂

liv1
27. máj 2020

@marianella tuto. Nespocetne vela krat tam uz riesili deti

marianella
27. máj 2020

@liv1 ďakujem, skúsim vyhľadať 🙂

monik_du
28. máj 2020

@marianella v skorom stadiu ano,potom sa daju urobit testy pred douzivanim,ak by boli IgM vysoke tak sa to moze este predlzit,ale myslim si ze budu len IgG,ale daj jrj urobit aj Elisa aj Westernblot test,ak by lekar namietal ako samoplatca😉

sasheek
29. máj 2020

@h0sher prosím, dá sa s tebou kontaktovať telefonickz resp emailom? Mám dieťa s boreliozou

marianella
30. máj 2020

@monik_du objednala nás na test na 5.6.Nieje to priskoro?

veja2208
30. máj 2020

@h0sher dobry den mozem sa spytat, vy ste lekar?

marianella
Autor odpoveď zmazal
monik_du
30. máj 2020

@marianella IgM je mozne detekovat 2-4 tyzdne od zaciatku infekcie, ziadajte si ale Western blot

h0sher
2. jún 2020

Pytajte sa,som aktívny,vzdy som vsetkym cez sukromnu odpovedal
Ale nechodia mi notifikacie na tagovanie emailom

dadus_ka
10. jún 2020

@lesik ahoj prosím ako si na tom s liecbou? Momentalne mam rovnaké problemy. Tremor, zimnica, nespavosť, nechutenstvo, tazke prehltanie, zasklby, studene koncatiny a ine. Zacalo mi to pri liecbe atb na plucne chlamydie a uz to trva dlho aj po liečbe. Posielaju ma akurat za psychiatrom ale ja nedokazem fungovat normalne.

dadus_ka
10. jún 2020

@h0sher ahoj mozem ti napisat sukromnu správu?

sirema
12. jún 2020

Ahojte, moja dcéra mala kliešťa keď mala 1 a pol roka, a prišli sme na to, že sa jedná o boreliózu až po 3,5 roku 😕 lieči sa už od februára u dr. Durovskej - povedali mi, že deti sa zvyknú vyliečiť za pol roka, len sa obávam, či má len nechlacholia a nebude sa to do nekonečna predlžovať 😕 a mala imunitu v katastrofálnom stave, všetky tie časti imunity, ktoré sa vyšetrujú keď dáte otestovať CD-57 boli na hrane a samotná CD- 57 bola už úplne naspodu, resp. norma je od 2-77 a ona mala len 1 😕 to je borelióza schopná takto zdecimivat imunitu?

isabellaa
12. jún 2020

@sirema v pohode ti ju vzala? Lebi viem, že Durovska deti neberie.
A akú má dcérka liečbu?

sirema
12. jún 2020

@isabellaa áno, vzala chvalabohu, aj keď hovorila, že berie väčšinou len deti ľudí, ktorí sa tiež liečia, lebo vedia o čom to celé je..má Klaritromycin a Amoxicilin a entizolove pulzy každých 20 dní

isabellaa
12. jún 2020

@sirema tak to máš dobré, nás nevzala:(
A ako dlho bude brať atb.
A čo sú to entizolove pulzy?

sirema
12. jún 2020

@isabellaa nevzala? My sme boli len teraz vo februári, tak možno berie len od určitého času. To berie 5 dní vtedy 3x denne Entizol, z toho bývajú aj dosť zle stavy ževraj, tak uvidíme ako to bude ďalej dcéra znášať - a vaše dieťatko ste ako liečili keď vás ona nevzala?

isabellaa
12. jún 2020

@sirema my sme boli v zahraničí, na SK nikto nechce liečiť deti a bežne na infektologii nestojí za reč:(
A ATB jej dala na akú dlhú dobu?

sirema
12. jún 2020

@isabellaa zatiaľ predbežne na pol roka, vaše dieťa sa ako dlho lieči? Zistili ste to včas či tiež až neskôr?

isabellaa
12. jún 2020

@sirema tak ako vy, až neskôr. Liečbu ešte nemá nastavenú, čakáme na nastavenie liečby.
Skoré uzdravenie prajem;)

sirema
12. jún 2020

@isabellaa ja vám tiež, snáď sa rýchlo vyliečia, mne dr. Durovska hovorila, že dospelí sa liečia asi 3,5 roka a že deti ti dávajú za pol roka, tak bodaj by to bola pravda 🙏

sirema
17. júl 2020

Ahojte, mali ste niekto pocas liečby u Durovskej zvýšené pečeňové testy?

mirka0303
26. aug 2020

@h0sher prosím vás vieme sa skontaktovať ohľadne tejto tématiky? 🙏 mia.slovakia@gmail.com fb: Mirka Maya Long

Ďakujem veľmi pekne

huginko02
1. okt 2020

@renin mozem sa ta opytat ake prirodne lieciva si brala???ja bojujem s boreliozou uz 3 mesiace,nevladzem

huginko02
1. okt 2020

@liv1 ahoj,kde prosim.ta najdem tu skupinu???uz 3 mesiace s tym bojujem,nevladzem chodit

liv1
1. okt 2020

@huginko02 na facebooku, pozri ten nazov, z tej fotky co som tu postla. nikdy ho neviem naspamat, ale je tam borelioza, viry, koinfekcie, chlamydie atd. Drzim palce, nech sa z toho co najrychlejsie dostanes.