icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

osveta
22. feb 2016

@h0sher. Dobre ráno, veľmi ma mrzí, že osveta na Slovensku je taká nedostatočná. Ja som dostala berliozu v lete v reštaurácii. Priletel nejaký hmyz, ktorý ma uštipol 2 krát do chrbta, podotýkam cez jemne šaty a o 10 dni som mala obrovský fľak , Brala som ATB 1 mesiac a kedže nikde nestojí, že je to krátko, v novembri som začala mat neurologické potiaze. Navštívila som internistku, ktorá mi dala urobiť testy a všetko je vraj v poriadku. Kedže som tomu nedoverovala, dala som si urobiť testy v BRD
A tie boli vysoko pozitívne. Teraz beriem ATB a ++++ ine lieky už 4 mesiac a ešte budem musieť ešte 7 mesiacov. A to je môj problém, neviem či to vydržím, bojím sa o vnútorne orgány, mám chuť v ústach po metale. Ministerstvo zdravotníctva , by malo občanov informovať, že nielen kliešte, ale aj hmyz je infikovaný. Mám niekde maličké šťastie, že sa mi ukázal fľak, ináč sa môžeš zblázniť., chodíš po doktoroch a nikdo nič nezistí, pretože ani doktori nevedia veľa o borelióza. 10% hmyzu je infikovaných.
Tisíce ľudí ma berliozu a ani to nevedia, v USA stojí zdravotníctvo borelióza 4 miliardy $. Keď zdravým ľudom povieš niečo o Borlioze, myslia si, že je to niečo ako nádcha. Ani netušia, aká je to choroba. Novinári by mali informovať obyvateľstvo o tomto probléme., začína to mat veľké rozmery a treba robiť postreky proti hmyzu, pretože počasie sa začína meniť a hmyz sa začína neuveriteľne premnozovat.
Hosher rada by som sa s Vami spojila, e-mailom, alebo telefonicky. Ďakujem Katja

terezka1947
22. feb 2016

bohuzial,mozem potvrdit,ze lekari casto nevedia o bolerioze a este sa aj urazia,ked za nimi idete s podozrenim
manzel mal maly fliacik,kt.sa mu zvacsoval=posielala som ho za lekarkou=samozrejme po dvoch tyzdnoch,ked mu to uz pomaly mizlo isiel=kozna lekarka=vraj to nic nie je,ze manzelka je paranoidna 😒
po tyzdni siel opat,ziadal si krvne testy....aaaa tadaaaaaaa.....bolerioza,no ale ten flak =prstenec mal velky priemer,ale pomaly mizol...keby sme cakali este taky tyzden,nebolo by nic a vobec by mozno nikto nerpisiel na to,ze nieco take mal
bral atb a uz by mal ist na kontrolu=opatovnu....tiez som sa velmi bala a aj sa bojim....
v rodine mal jeden pan z toho brutalne problemy....

macinka92
26. apr 2016

@mandragora22 ahoooj aj ja som od za mozme sa stretnut pokecat chodis k d

editaobetko
Autor odpoveď zmazal
lubiss
27. apr 2016

@editaobetko odkial mas ze doktorka sa liecila ? to ti sama povedala ..lebo mne hovorila ze ona sa neliecila ani jej syn..jedine syn mojej imunologicky sa u nej liecil

renika2881980
11. máj 2016

Ahojte, tiež som tu nová. Ja som mala poštípanie tiež nejakým hmyzom (myslím si, že ovadom, lebo štípnutie bolelo) v lete minulého roku, následne sa mi urobil ten fľak typický pri borelióze, ale nejako som tomu nevenovala pozornosť a po niekoľkých týždňoch začali moje problémy - únava, malátnosť, bolesti kĺbov, stuhnutý kŕk. Keď som navštívila obvodného, dal mi ATB na 20 dní a urobil mi ELISA test na boreliozu (asi 4 týždne po uštipnutí), ale ten boli negatívny. Ukončila som liečbu ATB, ale problémy pretrvávali a pretrvávajú až do teraz, plus sa k tomu pridali ďalšie - tŕpnutie dlaní, bolesť päty a stuhnutá šija. Medzitým mi robili 2 krát testy, pričom prvá hodnota bola hraničná, druhá negatívna. Už som to nevydržala a pýtala som sa na infekčné a tam na odpinkali, že testy sú zlé a všetky testy sú zlé, takže nebudú zbytočne robiť ďalšie, a že žiaden z mojich problémov nepoukazuje na boreliózu a že ju prenášajú len kliešte a keďže som ho nemala, tak ju nemôžem mať. Medzitým mi reumatológ diagnostikoval primárnu artrózu kolenného kĺbu obojstranne ... (pritom mám len 35 rokov, takže čo to spôsobilo mi nevie povedať nikto 😔 Naozaj som už zo všetkých tých lekárov chorá. Ak máte skúsenosti, poraďte ako ďalej. Ďakujem.

lubiss
11. máj 2016

@renika2881980 jednoducho ti poradim obratit sa bud na durovsku alebo na BCL luhacovice pogoogli...je to vrchol ze aj ked mas erytem ta poslu do prddele hold treba si ho vzdy odfotit a poslat ich s prepacenim do pi..s ich elisami....

mandragora22
11. máj 2016

@lubiss ahoj a ty si stále na ATB? to už ako dlho??

editaobetko
Autor odpoveď zmazal
editaobetko
Autor odpoveď zmazal
mandragora22
11. máj 2016

@editaobetko Ahoj, najprv postreh z Tvojej správy, ja kým som bola na ATB, tak na Enti som bola, paradoxne, tiež na tom lepšie, než bez neho, aj asi tak 4-5 dní po ňom. A potom problémy... Neviem prečo. No a ako sa cítim? Veľmi veľa pripisujem momentálne mojej imunite, ktorá dosť skáče. Pracujem v škole, denne som medzi chorými žiakmi, často teda niečo nachytám a vždy sa to prejaví zhoršením príznakov. Striedajú sa. Sú nepríjemné, najčastejšie ide o bolesti brucha, tŕpnutie šije - krčnej, pískanie v uchu, bolesti očí a za očami a občasné a krátke (ale nepríjemné a silné) bolesti hlavy. sem-tam zabolí nejaká kosť, keď je upršané počasie, ale to sa dá... povedala by som, že najhoršie znášam bolesti uší s pískaním a črevá. ostatné sa dá prežiť a nie je to ani dlhodobé, ani silné... o týždeň budú dva mesiace, čo beriem tie bylinky. nuž, povedala by som, že som momentálne na tom asi tak, ako si písala o tom pánovi, citujem ťa: A vraj k nej išiel pod pazuchou s mamou, čo nevládal, a teraz funguje na 80 percent
čiže lepšie než pred liečbou ATB, ale rozhodne to nie je to pravé orechové. Ale chodím von, do prírody, minule som dokonca bicyklovala, dnes idem na jogu, že čo to spraví.. sama som zvedavá, keďže práve dnes mám hlavu v kýbli. bolesti, hlavne uší a pískanie v ušiach - ako som spomínala, to sú jedny z najhorších príznakov, ktoré ma občas prenasledujú. avšak, pripúšťam, že môžu byť i od chrbtice, mám skoliozu aj lordozu (od detstva s tým bojujem) a ešte momentálne aj sedavé zamestnanie, takže tomu len a len pridávam. Momentálne neberiem dlhodobo už ani polyoxidonium s tým, že koncom júna mi bude robiť opäť imuno vyšetrenie, že či bez injekcií som na čiare, stúpam alebo klesám s imunitou. sama som zvedavá. som často unavená, ale opäť to pripisujem sama sebe za chybu, chodievam spať medzi 00-00:30 a vstávam väčšinou o 5:45-6:00, takže toho spánku mám deficit, musím sa polepšiť 🙂 možno keď polepším spánok, nebudem taká unavená, navyše, ako som spomínala, pracujem s deťmi, celý deň v hluku a kriku, takže tá únava na mňa padne, keď prídem domov, to je pochopiteľné 🙂 nuž, uvidím, čo bude. najprv imuno testy a potom si dám v prvej polovičke júla stretko v BCL Luhačovice a uvidím, ako sa dovtedy rozhodnem. či podstúpim tie testy LTT alebo ako... Lebo fakt moje problémy môžu plynúť aj od chrbtice a potom možno zbytočne investujem do tých byliniek, chápeš, tiež je to drahá záležitosť 🙂
ešte v skratke, ak by si pozabudla, na ATB som bola od 20.2.2015 do 20.9.2015 - potom sa už nedalo pre iné problémy spojené s ich nadmerným užívaním, a potom som bola krátkodobo na ATB ešte v decembri a to v dĺžke 14 dní, ale iba klari, keďže som mala silné kašle a prišla som aj o hlas... takže ak nerátam tie dva týždne v decembri, tak som bez ATB takmer 8 mesiacov. Inak, aby to nevyznelo úplne zle, tak ja som mala množstvo problémov aj na tej ATB liečbe.... Lekárka ich donekonečna nazývala herxami, či boli pred Enti alebo po Enti alebe bez Enti, vždy to bol herx. nuž, tak teraz som na tom podobne, možno tak málinko častejšie, než pri ATB. uvidím, čo bude, sama mám strach, poznáš to ☹ ale mám strach už aj z ATB, lebo ma dosť zničili ☹

renika2881980
11. máj 2016

@lubiss a ešte jedna študovaná infektologička Ti povie, že to prenášajú len kliešte a existuje X-prípadov, ktorých uštipol nejaký hmyz, nie kliešť. Normálne mám chuť sa na ňu sťažovať riaditeľovi nemocnice.

renika2881980
11. máj 2016

@osveta mňa tiež pohrýzol pravdepodobne ovad a mala som fľak ako pri borelióze, ja som bola preliečená ATB len 20 dní, ale podľa toho čo som zistila, tak len v 1/2 dávke. Teraz mám už 5 mesiac hraničné hodnoty IgM a IgG negatívne, čo je síce bludný výsledok, ale iné testy mi na infekčnom odmietli urobiť, že je to aj tak zbytočné, lebo testy nie sú spoľahlivé 😨

lubiss
12. máj 2016

@renika2881980 ak mna napríklad postipal komar alebo pavuk doma pocas noci..bolo leto neviem na koho to zvalit pretoze s komarom sa da pocitat a okrem toho som hned po stipnuti hladala tu svinu a za posteluv som nasla byvat pavuka takze bud ten alebo ten to bol :O ziadny kliest nic.....kamaratku postipal ovad urobila sa jej erytema a hned dostala mesacnu liecbu..nepytali sa jej co to bolo za haved..zatial vvyzera ze je ok po mesacnej liecbe ..tak snad jej to vydrzi 😖

lubiss
12. máj 2016

@mandragora22 cauki pisala som ti spavu vtedy davnejsie....hej hej este som na atb je to rok a pol ....

mandragora22
12. máj 2016

@lubiss ahoj. a prognóza? dokedy ti povedala lekárka, že ich budeš brať? nejak to naťahuje, či? prepáč, IP som vtedy otvorila a zrejme robila niečo iné a zabudla som na ňu už potom 😀

editaobetko
12. máj 2016

@lubiss ˇano to som videla, len či máš nejaké pozitívne zmeny ??Všetko naj edit 🙂

editaobetko
12. máj 2016

@mandragora22 Zatiaľ termín nespomína, zrejme pokiaľ budem zvládať .. 🙂

editaobetko
Autor odpoveď zmazal
mandragora22
12. máj 2016

@editaobetko nuž, ja som zrejme tiež chronik. mne problémy vyvolalo užívanie kortikoidov začiatkom roka 2014. odvtedy doslova prežívam.... dovtedy som bola v pohode. alebo....ma pokusalo niečo nové, o čom som nevedela a toto mi vyvolalo všetko naraz, netuším. mala som ale ja problémy s kosťamy, kĺbami, asi 3-4 dni som nedokázala stúpiť na pravú nohu (tuším pravá to bola), čo taká bolesť v kolene... no prešla som si peklom, dúfam už len, že väčšie ma nečaká ☹ najhoršie je pískanie v ušiach a pichanie (kolujúce) v hlave.... to je na porazenie. a druhé črevá... ostatné dokážem nejak prekonať a prežiť. nuž, robím, čo môžem. a ak ma čakajú celoživotné byliny, nech, len nech už nie je horšie ako v 2014 😉 😉

editaobetko
14. máj 2016

Ale ako som pozerala Tvoju stránku, si tam v zime na lyžiach, a ako to máš s bicyklom, zvládaš ?, Ja sa bojím, nemám akosi stabilitu v nohách. Ale musím to skúsiť .. To bol môj život bicykel, turistika, lyže.. BOL.. zatiaľ nič z toho nezvládam. Takže Tebe sa dalo vrátiť k aktivitám, ?? Maj krásne dni máš pre koho žiť, úžasná dcérka, pozdravujem a žehnám Vás edit

mandragora22
14. máj 2016

@editaobetko ahoj, v r. 2014 nebolo nič. bicykel, korčule, lyže, nič. ani práca. PN.. neschopná, stále na niečo trpiaca.... takže áno, pozbierala som sa. hlavu hore, skús liečbu ATB aspoň 3-4 mesiace, či berieš už dlhšie? a potom nejakú podporu či už čaje, bylinky, atď... hlavne vydržať, pretože byliny nie sú ATB, nezaberu o týždeň, ba ani o mesiac.... ale držím palce, prajem ti zlepšenie 🙂 musíš tomu hlavne veriť. aj ATB, aj prípadnej prírodnej liečbe. začala som po dvoch rokoch cvičiť, zacala som naťahovačkami vo forme jogy a to práve pred pár dňami. včera trpelo celé telo, čo som nemala isté partie namáhané už dva roky! 🙂 asi sa prihlásim aj na ďalší týždeň. nejakú jemnú kvalitnú masáž chrbtice prípadne skús 🙂 viem, že je to ťažké, prechádzala som si peklom a stále si prechádzam aj zlými obdobiami, ale robím, čo sa dá. už ako píšeš, musím tu byť kvôli dieťaťu 🙂

editaobetko
15. máj 2016

🙂 🙂 🙂 Áno milá moja máš veľkú výzvu nevzdávať sa . Je fajn , že si na bylinách už a zvládaš to. Veľmi Ti želám..V lete , ak budeš chcieť môžeš na pár dní prísť ku mne s malou na oddych ..Mám dospelých synov vo veku 39 a 32 a žiadne vnúčatá..Samozrejme byliny myslím, že s obmenami aj stále už budeme brať. Pozerala som protokoly Buhner ten je modifikovaný v BCL, Cowden.. mám už tiež nakúpených veľa tinktúr z oboch a doplnkov.. teda ja som na Stratton plus doplnky siedmi mesiac, vo štvrtok idem druhý pulz s Enti .. Pojdem atb, pokiaľ to bude zvládať pečeň, trávenia a pod. Inak zatiaľ je všetko OK. Pár dní som si ozaj oddýchla po cca 12 dňoch nepretržitého herxu po prvom pulze. Ja verím, že to dám som tiež bojovníčka a ľahko sa nevzdávam, aj keď mám už tých 60 rokov. Posledné dni mi dali veľa nádeje. Ak sa bude predlžovať počet lepších dní , a budú aj zlé dni stojí to za to, Ja chodím aj na infra saunu, lymfomasáže, a cvičím 2 x týždenne Pilates. zatiaľ . pred liečbou aj v bolestiach som cvičila 5 x týždenne , teraz to zvládam max 2 x., Chodím aj na Biorezonanciu. A teraz je pre mňa zážitok len tak si sadnúť k Dunaju , sme v Hamuliakove , kadiaľ tečie Dunaj, sedím pozerám na prírodu, na jej úžasné dary krásy a viac vnímam veci. Choroba ma naučila vnímať aj maličkosti ako dar. Pred troma rokmi som bola totálne aktívna, zcestovaná, turistika, bicak, horyv zime..stále niekde a veru dnes až spätne si v spomienkach uvedomujem, že som to všetko brala ako samozrejmosť a nie ako veľký dar. Majte sa krásne mladé mamičky , oteckovia, liečte sa a uzdravujte..

mandragora22
15. máj 2016

@editaobetko to si krásne napísala, presne tak, ako to vnímam v súčasnosti aj ja 🙂 určite budeme v kontakte, si milá 🙂 drž sa a prajem znesiteľnú cestu k úspešnému polepšeniu 🙂

editaobetko
16. máj 2016

🙂 🙂 🙂 ĎAKUJEM

lubiss
18. máj 2016

@mandragora22 dokedy este netusim ale je mi teda uz celkom fajn ja mam navyse aj v prdeli chrbticu jak krcnu tak celkovo takze moze byt aj tam pricina ..tak uz doberem postupne co mam budem sa snazit cvicit atd a uvidíme co bude.jedine co mi nezmizlo su musky pred ocami stale sa tam drzia kur*y durovska povedala ze tie mi urcite musia zmiznut som zvedava ...

editaobetko
18. máj 2016

@lubiss Takže to je fajn, ak sa zlepšuje všetko, mušky, prestanú a ak by nie , nie je to bolesť, len nepríjemné, mne zas šustí v ušiach.. To som mala dlhodobo, len som nevedela, že mám boréliu , a že je to typický príznak, a to som aj minulý rok ležala na neurológii a nič nezistili, len mi vyšetrovali uší na veľa spôsobov, ale ich nenapadlo, dať vyšetriť infekcie.. Drž sa veľmi u 🙂 zdravuje , aj ostatní paa edit

lubiss
18. máj 2016

@editaobetko dakujem to je hlavne aby sme zili ako tak dobry zivot..sranda aj ja som lezala na neurologii a nic nezistili este aj lumbalku som mala poslala na neurologicka s podozrenim na neuoboreliozua nic nezistili :( smutne priebezne dam o sebe info ako na tom som

mandragora22
18. máj 2016

@editaobetko
@lubiss baby, ja som mala mušky celé ATB. po dobratí ATB som mala obdobie, že úplne zmizli 🙂 teraz mám znovu 🙂 ale tak verím, že keď zosilniem, že zas ten hnusný hmyz zmizne 🙂 mimochodom, začala som s jogou a verím tomu, že robím dobre 🙂 chodím síce dolámaná tak dva dni po cvičení, ale robím dobre 🙂

lubiss
19. máj 2016

@mandragora22 no aj ja dufam ze zmiznu je to divne niekedy sa mi zda ze ustupuju a napríklad dneska zas ich vidim na mraky otras stve ma to 😠