icon

MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

editaobetko
19. máj 2016

Jasne ze robis dobre..aj ja sa snazim Pilates.Drzte sa edit☺

renika2881980
20. máj 2016

@h0sher Ahoj, mňa tiež trápi táto choroba. V auguste minulého roka ma uštipol nejaký hmyz, nasledoval fľak typický pre boreliózu, len vtedy som o tom bohužiaľ nevedela nič, takže som to nechala tak. Po mesiaci únava, bolesti kĺbov, tŕpnutie rúk, stuhnutá šija na ľavej strane, stavy na odpadnutie. Obvodný hneď nasadil ATB na 20 dni Doxyhexal 200 mg, ale nemám pocit, že po liečbe by som bola o.k. Odvtedy 2 testy, oba IgM hraničná hodnota, IgG - negat. Pred týždňom mi robili ešte raz ELISU, výsledok, že vraj IgM slabo pozitívny, tak urobili WB s výsledkom IgM aj IgG negat. Testy robili v synlab PO, ale dokopy z nich nie je možné nič vyčítať. Infekčné zo mňa urobilo debila, že čo ich otravujem. K tým prvým problémom pribudli kŕče v nohách a bodavá bolesť päty na pravej nohe a tlak v očiach. Prosím, čo si o tom myslíš. Zdá sa mi, že máš už niečo naštudované. Naozaj o tom ľudia vedia strašne málo a lekári sa tvária, že Ti nič nie je, aby nič nemuseli liečiť, lebo to bohužiaľ liečiť nevedia. Niekde som sa dočítala, že borelky neznášajú teploty a po uštipnutí, resp. odstránení kliešťa je dobré priložiť na postihnuté miesto napr. teplú lyžicu.

radka288
27. máj 2016

Ja som sa tam liecila pred cca tromi rokmi. Liecbu som brala asi tak desat mesiacov. Potom som sa.snazila podporovat imunitu atd. Odvtedy sa citim nastastie dobre🙂

mandragora22
27. máj 2016

@radka288 ahoj, prosím ťa, nemávala si (po liečbe) nejaký problém s črevami? bolesti, také pnutie apod? Ďakujem

editaobetko
28. máj 2016

Srdečne Vás pozdravujem v tento tak krásny slnečný čas 🙂
Mám po druhom pulze, celkovo v liečbe na Strattone 7 mesiacov. Pred pulzom som mala už cca 10 dni veľké zlepšenie .Potom 5 dní pokiaľ som brala Enti, som to docela zvládala, po dobratí ešte jedeň deň super . Nastalo opäť zhoršenie stavu.Ešte utorok deň po pulze bol " fajn " zmena môjho stavu, nebola trvalá, ale pulzná ako vraví MUDr. , že časom bude viac lepších dní ako zlých. Ischias ostal zatiaľ pokovný , ale bolia ma kolená , bedrá, úpony , chrbtica , a opäť aj zášklby. Mala som aj viac chodeniá, resp. plazenia sa . lebo mám mamu po bypase srdiečka, teda riadny stresík už od utorka. Teraz som dolámaná na totál..proste bolí celý človek. Aj zášklby sú vyraznejšie. Teda vidím, že netreba písať dobredu, že pulz som zvládla, lebo to je zrejme len začiatok ticho pred búrkou . Teda idem si opäť písať, aby som vedela, koľko to potrvá. Hádam nie až do ďalšieho pulzu ?? Zatiaľ hlava drží aj srdiečko zvláda bez arytmií..
Ešte pri Enti sa prelievam cocacolou , a vtedy to žalúdok ako tak zvláda, len kilá pribúdajú.. to budem riešiť potom..

Pozdravujem všetkých spolupacientov a želám lepšie dni ako mám ja súčasne.. Držte sa máme pred sebou asi pekný víkend, len, keby nohy poslúchali...edit 🙂 nevzdávam to

radka288
28. máj 2016

@mandragora22 pnutie som nemavala..aspon si na to nepamatam. Beries probiotika?

mandragora22
28. máj 2016

@radka288 áno. už 2 roky. a obmieňam..

radka288
30. máj 2016

@mandragora22 a si stale na atb?

mandragora22
30. máj 2016

@radka288 nie. ja som vysadila po 7 mesiacoch ATB a to 20.9.2015 pre iné problémy vyvolané ATB... ešte potom v decembri som brala 2 týždne ale len Klacid a to kvôli prieduškám a totálnej strate hlasu. ak nerátam tieto dva týždne, čo bolo nič oproti tým šupám predtým, tak som vyše 8 mesiacov bez ATB...

89michal89
5. jún 2016

ahojte mam zavrate ocne problemy bolest medzi lopatkami ,,,, tlak v hlave slabost , ked lezim a vstanem mam pocit ako keby som mal ruksak na chrbte 20000 kilogramovy a tlak v hlave ,,,, co je to ?????

mandragora22
5. jún 2016

@89michal89 ak si mala náhodou kliešťa pred cca 14-28 dňami, alebo tak cca 2 mesiace dozadu, môže ísť aj o encefalitídu. v tom prípade by bola aj zvýšená teplota. ak máš tieto problémy dlhodobo, môže ísť o problémy krčnej chrbtice, ale i nejakú bakteriálnu nákazu, borelioza, chlamýdie, mykoplazmy, ktoré sa premnožili a prenikli do mozgu..... viac by si zistila aspoň po základných vyšetreniach na tieto potvorky....

jankamarek135
5. jún 2016

@aleka áno...ja som ku nej chodila..keď už som si nevedela dať radu...a tu má doktori neliecili v pov.bystrici...a v živote už by som ku durovskej nešla......mala som desať antibiotík denne...mesačné som minula 100 e na lieky...môj doktor nechápal,ked som si prišla ku nemu predpísať lieky....,a každé sedenie si zobrala 50 e ..a to nehovorím že som tam vždy cakala neviem koľko u nej...nakoniec ma z toľkých liekov. Len preháňali..za deň som isla na wc aj 20x...a len voda isla somna...tak som sa nastala l,lieky som chytila a zahodila...a kúpila som si v zdravom svete...je to aj na nete..kvapky..a užívala som tie...keď som išla ešte pred kvapkami ,pri užívaní antibiotík na pečeňové testy...tak som ich mala strasne zle...takže ja by som k durovskej už nikdy nešla...chodila tam aj môj bratranec...ten dopadol tak ako ja...takže u mna ..škoda peňazí...

jankamarek135
5. jún 2016

@aleka a ani nehovorím o prístupe doktorky...je protivna... ,a 15 minút ti po ie toľko informácií...ze som nechápala absolútne ničomu.....keď som tam išla asi tretí krát...tak som nemala jednu vec čo mi kázala aby som urobila...a tak po mne spustila....ze som sa skoro až rozrevala...a za krvné testy u nej som platila asi 200 e

h0sher
6. jún 2016

Entizol= cele pulzovanie je,ze vzdy vrati pacienta 1 krok dozadu :P nasledne sa "otvaraju" dni zlepsenia

... kazda herx uvolnena bolest po cca 3-7 dnoch od posledného pulzneho dna je len a len vyborne!!!!tak to ma byt.....
s borelou tam bude VZDY koinfekcia ci antropozoonozna alebo bakterialno-virusova v podobe pohlavnej,plucnej,vtacej chlamydii,mycoplazmy,streptokokovej infekcii apod....

som 10 mesiacov na strattone,predtym 3 mesiace na wheldone (nieco vybil,ale nejak som sa nevedel pohnut-s odstupom casu uz viem,cim to bolo= tvorba betalaktamaz) 😀

uz sa mi viacej nechce vypisovat.....bola by to prednaska na 4 hodiny urcite

cca 35 symptómov som mal pocas choroby
teraz uz bajkujem v pohode 40-65km treningy (v plnej zdravej palbe v pohode od 40-200km s prstom v nose)-pocas choroby som nevedel prejst 10metrov bez toho,aby som sa vratil naspat do postele zniceny

h0sher
6. jún 2016

@jankamarek135 to,ze nieco nevies je chyba lekarky? ta sa zacni vzdelavat, je hafo kniziek z ktorých sa to naucila aj ona: neznalost predsa neospravedlnuje: a ked chces nieco vediet,tak sa pytaj: co budem vediet,vysvetlim.....

kludne sem hod ten tvoj diferencial resp. hepatalkovy test tvojej pecene: ja osobne mam skusenosti s 15timi lekarmi,ktori nevedia zdiferencovat ani zakladny hepetalkovy test resp. diferencial krvi!!!!!!

1.a to ze ta prehanalo neznamena,ze to neposobilo: praveze to bol GIckovy herx: ked ta tak prehanalo,zobral ti niekto test na clostridiu? NIE!!!! tak nepis taketo typicke bludy podobne nasim lekarom.... neviem,ale napisem chobotinu aj ked tomu nerozumiem

2. nahraj sem tvoj hepatalkovy test,zacierni si svoje udaje,chcem vidiet,ake hodnoty si tam mala

h0sher
6. jún 2016

@renika2881980 tlaky v ociach, trpnutie,stuhnuta sija,unava,klby= ak si mala elisu+wb: tak podla symptómov a vysledkov mas boreliozu+ ??? koinfekcie rozne...... preto sa vzdy stanovuje toto

zobrat krv na
1.Elisa+Western Blot na CPN,CTR,CPS,UU,MH+MPN,a vediet ich aj zhodnotit: na keru onu je lekar lekarom,ked nevie stanovit rozne antigeny a ktory je naco a preco a co sposobuje: takýchto lekarov by som NAKAZIL,zatvoril na 1 rok a vypustil ich von:
2.spravit testy na CMV,EBV,VZV,CMV,HSV12
3.hepatalky+diferencial+TSH,T3,T4
4.komplet imuno obraz,vsetky agranulocyty a granulocyty+oxidacny stres,albuminy apod
5.popripade,pri dlhotrvajúcich problémoch LTT+CD57

tych 20 dni doxy je na nic, borela a ostatok sa z toho len potesilo a este viacej sperzistentnilo!!!!! kedze tych zivotnych stadii je viacej,tak 1 atb netaci na dlhotrvajuce latentne perzistujuce infekcie.....navyse je to len bakteriostaticka davka,co je uplne detinske toto predpisat po dlhom case

jankamarek135
6. jún 2016

@h0sher pozri...ja som tu povedala svoj názor...tak neviem o čom u ty tocis ..a určite .ti tu ja tebe...nebudem ukazovať moje výsledky a zdravotný stav.. ..tak sa staraj do seba.....ak sú ty spokojná z durovskov. Je to tvoja vec ......

h0sher
6. jún 2016

@jankamarek135 prosim Ta,uz z tvojej gramatiky mi je na grcanie,kazda druha veta nedava zmysel: ten tvoj nazor je tvoj subjektivny alebo objektivny?
tocim o tom,ze pises PTAKOVINY prvého rangu!!!!! brala si 10atb denne? aspon neklam!!!!! ked si spatne citam ten tvoj sloh= smejem sa na Tebe!!!

aspon vieme,aki su niektori useri,pacienti zadubeni......... clovek chce niekomu pomoct a druha strana si melie furt svoje hnede tocene......

pises tu,ze si mala strasne zle pecenove testy a uz by si ATB nikdy nechcela,ale nejaka zazracna sracka=kvapky ktore si si kupila v zdravom svete ta zachranili...

ach jaj.... stoji mi z niektorých ludi rozum....

dam Ti jednu radu: zmaz sa
vsak ked si taka premudrela,tak sem supni svoje vysledky: MENO a PRIEZVISKO zacierni a hotovo a nahraj to sem (podla mna ani nevies,co chcem od Teba)

mandragora22
6. jún 2016

@jankamarek135 ja osobne, čo sa týka hnačiek, súhlasím s tým, čo píše on vyššie, ja som ich mala krásne, pravidelné tak cca 14-20. deň, čistila som sa proste. ALE... doktorka mi tiež nesadla. fakt že úplne nie. čokoľvek som sa opýtala, mala som pocit, že ju neskutočne tým zaťažujem, mimikou tváre, očami, gestami mi to vždy dala patrične najavo. ale čo bol vrchol, do lekárskej správy NIKDY nenapísala veci, ktoré sa mi zhoršili alebo trvajú. písala iba veci, ktoré sa zlepšujú... a celá liečba šla na moje triko, na triko pacienta, čiže ak by sa mi niečo stalo, ona by bola totálne krytá, lebo ATB mi napísala, ale nikdy som jej nespomenula (podľa správy), že mi je v niečom aj horšie ako bolo.... čiže ona videla len a len zlepšovanie (podľa správy) a teda v prípade, keby ma kleplo z nadmerného užívania ATB, tak ona je z toho von... viem, malá pravdepodobnosť, a musím objektívne zhodnotiť, že veľa vecí sa zlepšilo, potom to však ostalo na mŕtvom bode. posledné 3 mesiace žiadne zlepšenia, nič... naopak, zhoršenia... po vysadení ATB do mesiaca super, zrejme mnohé z mojich problémov boli nežiadúce účinky liekov. čo napríklad Ď.striktne zamietala. jej veta: "neexistuje, že liek má vedľajšie účinky. všetko, čo sa vám deje zlé, je herx" mi dodnes rezonuje hlavou... teraz som na bylinách z luhačovíc a som relatívne spokojná. občas príde horšie obdobie, ale prekonám ho a opäť mi je fajn. po ATB som 8 mesiacov (ak nerátam krátke jedny aTB v decembri pre problémy s prieduškami) a som rada, že sa čistím. a predpokladám, že sa budem čistiť ešte minimálne rok.... tak držte palce 🙂

h0sher
6. jún 2016

Judita ma tolko chorých pacientov,ze uz je jej zle ako nas system nici ludske zivoty: nezabija,iba nici.Odporucam,kto si chce pozriet a ostat smutny,nech si sadne na cely den na Teslovu 33 a pozera a pyta sa tych ludi ako sa citia,ako sa im to cele spustilo,preco im lekari= naslovovzate fundovani,skoleni,s atestom nepomohli...... hlavne ked tam zbadate 11 rocne dievcatko,ktore ma zniceny zivot,kvoli tymto IDIOTOM!!!!!

nepoznam za tie dlhe roky zo zahranicnych for,zeby niekoho kleplo z uzivania tolkych ATB

1. si myslite,ze ako sa lieci TBC? je to zivotom taky isty intracelularny patogen ako borela,chlama,salmonela,brucela,campilobacter,mycoplazma,babezia,bartonella apod a ako dlho sa ma liecit? 0,5 az 15 rokov su stanovene statistiky liecby! a liecba je tiez kombinacia atb

@mandragora22 a co ti bolo stanovene? aka diagnoza?ake problemy ti pretrvavaju este stale?

h0sher
6. jún 2016

@mandragora22 isla si komplet strattona,cize aj entizolove pulzy si davala? dik

mandragora22
6. jún 2016

@h0sher práveže mne sa dosť výrazne polepšilo oproti tomu, čo som mala už v závere ATB. mňa neustále bolela hlava. príšerne. 3 zo 4 liekov udávali ako vedľajšie účinky bolesti hlavy. lekárka - herx. a tieto bolesti výrazne ustúpili. ďalej zášklby svalov - tie mi tiež takmer zmizli. tŕpnutie tváre, končatín...detto.. ale.... som na buhnerovi, či ako sa to píše, čiže bylinná liečba cez BCL Luhačovice, čiže aj toto ma možno drží nad vodou 🙂 pred liečbou u Ď.však som bola na tom veľmi zle, klamala by som, keby som napísala, že mi nepomohla vôbec. ale v mojom prípade zrejme postačovali 4 mesiace a potom som mala prejsť na byliny.... tie ďalšie tri mesiace (dokopy 7) ma dorazili. začali mi problémy, ktoré som predtým v živote nemala, čiže ATB začali ničiť aj to dobré... žiaľ.... občas sa to stáva...

mandragora22
6. jún 2016

@h0sher áno, aj entizol. čo bolo divné, po ňom mi bolo fajn 🙂 aj na ňom 😀 až potom, na cca 6-10.deň zle a zle a zle až do ďalšieho entizolu... odkedy neberiem ATB, NIKDY som nemala tak dlhodobo zlé obdobia ako na ATB, čiže veľa z toho (u mňa) bolo aj vedľajších účinkov.

jankamarek135
Odpoveď bola odstránená
jankamarek135
6. jún 2016

@h0sher takéto kravy ako si ty tu je treba

jankamarek135
6. jún 2016

@h0sher a keď už si taká premudrala,tak tie kvapky odporúča aj durovska!!!😘😘😘

margaretka
6. jún 2016

@jankamarek135 prepac ale co citam, tak sa smejem z teba, si typicky slovensky pacient 🙂 vsetci su idioti vsetci hov...vedia, presne ako plno ludi okolo mna z ktorych mam husiu kozu z ich mudrych reci a nadavok na vsetkych odbornikov .

margaretka
6. jún 2016

@jankamarek135 vsak ti chcel pomoct @h0sher poradit, pozriet si hodnoty na ktore ty nadavas a este sa urazis ze to od teba chce tak o com si tu prisla diskutovat? bud rada ze by si natrafila na cloveka ktory sa tomu rozumie, co by som ja velakrat v zufalych situaciach za odbornu radu neplatenu a ozaj dobru radu a prezretie vysledkov dala.... uz len tvoj nazor ze chod do .... je fakt silna kava a dufam ze to admin zmaze, toto je ubohe sa mozes hanbit ako zena takemuto spravaniu ked uz nic ine ta nebrzdi.

jankamarek135
6. jún 2016

@margaretka pozri...ja tu druhej pani durovskej😂 nebudem ukozavot svoje výsledky...nepotrebujem pomoc od takého človeka čo ma tu uráža.

jankamarek135
6. jún 2016

@margaretka a ako som už písala...ja som povedala svoj názor...nebola som s durovskou spokojna