icon

Musí si živnostník platiť u lekára?

terezia98
28. jan 2025

Ahojte mám na vás malú otázku nakoľko som chorá a momentálne zamestnaná ako živnostík by mna zaujimalo či si platím za vyšetrenie u môjho všeobecného lekára má mieste za vyšetrenie ? Predsa len si platím mesačne 97€ zdravotné tak by mna to zaujimalo keďže zajtra chcem ísť na vyšetrenie nakoľko som chorá či budem niečo platiť za vyšetrenie alebo nie ďakujem

berenika39
28. jan 2025

Jak můžeš být zaměstnaná jako živnostník?

hradnapani
28. jan 2025

platis si teda odvody, mas narok na to, na co maju narok poisteni ludia. Ale my nevieme, ci tvoj lekar ma alebo nema zmluvu s poistovnou. Ak ma (a vacsina ma), nemala by si platit.

terezia98
autor
28. jan 2025

@berenika39 myslela som to tak ze mám prácu 🤌 prosím odpovedať na co sa pýtam a toto neriešiť bol to preklep

terezia98
autor
28. jan 2025

@hradnapani aha ďakujem super toto som potrebovala vedieť 🙂 predsa len to dáva zmysel keď si človek platí zdravotné tak by mal mat hradené tak dúfam ze má cez dôveru 🙂

berenika39
28. jan 2025

@terezia98 preklep?

abbey1
28. jan 2025

@terezia98 Toto ozaj?

sisa_s
28. jan 2025

Nezabudni, ze od 1/2025 je vyssia zdravotka uz (107 myslim)

suzy2508
28. jan 2025

Podľa mňa ju tu zbytočne kritizujete, ona je zamestnaná, predpokladám, na pracovnej pozícii, ale nemá status zamestnanca, ale je na živnosť. Podobne vydžubávajú s týmto zamestnávatelia bežne, že si nenaberú zamestnanca, ale robí pre nich robotu živnostník. Bežná prax aj u muža vo firme..

terezia98
autor
28. jan 2025

@sisa_s co narobím bohužiaľ nic

terezia98
autor
28. jan 2025

@abbey1 áno toto ozaj ! Stále som si na to nejako nezvykla na živnosti niesom nejako dlho tak si to mýlim a hlavne pri nemoci a horecke ani neviem co je za deň tak s toho nerobte koniec sveta ako keby ste boli dokonalý ďakujem

terezia98
autor
28. jan 2025

@suzy2508 áno takto som to myslela ďakujem za upresnenie 🙂 viem ze živnostník nemôže byt zamestnanec ja patrím pod jednu firmu kde mám niečo ako mandantnu zmluvu ako v bývalom zamestnaní viem ze ale zamestnanec niesom len som proste naučená na toto slovo ešte som si neodvykla ale nebudem tu riešiť tieto somariny okolo toho 🙂 len mna zaujimalo či sa môžem nechať vyšetriť u obvodného bez toho aby som za vyšetrenie platila a idem ďalej ale ďakujem pekne 🙂

maddie1711
28. jan 2025

@terezia98 ahoj. Normálne za teba platí poisťovňa. Som na szco odkedy som skončila školu, a navyše som u lekárov nikdy nič neplatila (ak nerátam zubára alebo nejaké samoplatcovske veci ktoré poisťovňa neuhrádza )

rozculena
29. jan 2025

@terezia98 ak si platíš odvody,tak máš nárok normálne ako každý iný človek

janka2501
29. jan 2025

Dcera je szco a plati zdravotku, a kazdy mesiac ma nejake vysetrenia...este sa nestalo zeby ju nechceli vysetrit,aj na mr bola pred par dnami

suzy2508
29. jan 2025

@terezia98 to nič, v pohode. Len dávaj pozor na takýto typ zamestnania, lebo máš viac nevýhod, než keby mala klasicky štatút zamestnanca. Firma sa vo veľa veciach vie zbaviť zodpovednosti, pozor na PN, OČR, materskú, ak by si plánovala bábätko.. Môj chlap kedysi chcel robiť na živnosť, ale veľmi rýchlo sme potom prišli na to, že výhodné to je len pre zamestnávateľa, nie pre zamestnanca.

7miriam77
29. jan 2025

Ja neplatim nič, veď si normálne poistená, to je to isté ako by sa teba platil zamestnávateľ

lucka_ke
29. jan 2025

ak si platíš zdravotné poistenie tak máš nárok na preplatenie všetkých zdravotníckych vyšetrení a úkonov, ktoré prepláca zdravotná poisťovňa (u zmluvných lekárov)
otázka je, či si platíš aj nemocenské poistenie do Sociálnej poisťovne, ak áno tak máš nárok aj na PNku

meginka32
Autor odpoveď zmazal
siska53
29. jan 2025

@terezia98 ci budes nieco platit, zavisi od toho, ci dany lekar ma nejake poplatky navyse a ci ty nemas dlh na zdravotnom. Ak nemas dlh na zdravotnom, tak platit nebudes alebo len podla jeho cennika, co platia vsetci, ktori k dsmanemu doktorovi idu.