Muž stále kašle
Ahojte môj manžel stále kašle...teda nie stále ale viac ako by mal keďže chorý nie je okrem toho že kašle často mu nič nie je...trvá to už dosť dlho... fajčí ale neviem či by to z toho bolo...keď ho posielam k lekárovi tak že na čo tam pôjde keď to má z fajčenia ale neviem mne sa to nezdá... neporadíte mi aspoň nejaké spoľahlivé voľnopredajné lieky na tlmenie kašľa? Vďaka
@nelca0510 jeho kašeľ nie je nejaký strašný akoby sa išiel zadusiť ale normálne si zakašle len častejšie no...lenže máme divného lekára ten to nerieši lebo je mladý myslíte že si môže vyžiadať napríklad RTG?
K lekarovi by som sla ale hlavne nestresovat poprefu ..moj muz tiez dlho kaslal respektive akoby si odkaslaval ak chodil po dr a nikdy na nic neprisli aj rtg mu robili a jeviem co...teraz uz par rokov nefajci a tusim ze skoro vobec uz nekasle...a svokor fajci a ten tiez stale kasle zozaciatku som byvala nervozna cinje chory 😃
@1mina no veď ja sa ho snažím tam dostať aj keď zbytočne ale nedá si povedať
Môže kašľať z fajčenia. Ak neplánuje prestať fajčiť, tak asi bude kašľať stále viac, alebo intenzívnejšie 🤷. Postupne sa asi vyvinie chochp. A ak nechce ísť k doktorovi, tak na tlmenie kašľa ti poradia v každej lekárni a potom už treba skúšať, čo mu bude najlepšie účinkovať... Mojej mame neúčinkovalo nič, tak sa potom na to vybodla, že ona sa nebude pchať chémiou a proste kašľala až do smrti.
Ja napr kašlem z refluxu...nemoze mať taký problém ?
Hocico, treba ist na vysetrenie, krv a rtg.. mozu byt chlamydie, alergia, mohol mat kovid.. a xy dalsich veci..
Môže mať čokoľvek. Napr.aj pľúcne chlamýdie. Odpoveď dá jedine návšteva lekára
Silikoza?
Pokiaľ nebude mať klinický nález ,že tam niečo je, tak to je rozhodne psychosomatika. Váš muž nedokáže niečo prehryzt a prehltnúť či už doma,alebo v práci a preto vykasliava, niečo ho dusi, , on týmto spôsobom sa zbavuje toho čo ho trápi ,že kašle, niečo možno počúva,čo mu nie je po vôli, môže ísť aj neuroticky tik,nejaká úzkosť tam môže figurovať . Treba sliznicu udržať vlhkú a možno nebude toľko kašľať.
Môže kašľať aj z liekov na tlak.
Je fajčiar? môj švagor tak kašle,vkuse,aj v noci,ale on vyfajčí krabičku cigariet na deň
Reflux?
tvoj muz je dospely, mal by mysliet na svoje zdravie sam.
@kacenocka2 nie on práveže v noci nekašle vôbec iba cez deň
jednoznačne musí sa dať vyšetriť, niečo ho dráždi a organizmus reaguje kašľaním, keď fajčí, musí prestať /nie, že sa nedá/, môjmu bratovi pri strašnom covidovom kašli pomohol sirup Trifed - pozor, je iba na predpis-takže smer lekár.

No nechcem strašiť,ale sused oproti v činžiaku tiež stále kaslal,počuli sme ho vždy cez leto,lebo to bol hrozný kašeľ. Potom išiel k lekárovi a o pár týždňov finito.