Kašeľ škôlkára a zvyšovanie dávky Flixotide

luciferkax
16. apr 2012

Ahojte. Pred dvoma mesiacmi drobec začal chodiť do škôlky. Kedže do dvoch rokov býval často chorý, len ten tretí rok sa držal statočne, davala som mu pre istotu aj Imunoglukán, aby to lepšie zvládol, kedže ma každý stašil, aké choroby si prinesie domov zo škôlky. jansé, že som sa bála, kedže mám doma aj menšieho.... ako nastúpil do škôlky, po dvoch dnoch začal kašlať, pár dní sucho, prvé tri noci sa budí s kašlom, á záchvaty, že sedí zababušený pri otvorenom okne a dýcha, často sa od kašlu až pozvracia, potom odkašliava pár dní, a je dobre. ide do škôlky a o dva dni zase to isté... a to sa ťahá stále dookola. Boli aj vaše deti takto choré, alebo sa mám obávať alergie? Chodíme k pneumologovi, no ten stále káže len zvýšiť dávku Flixotide, (je predčasne narodený, má BPD), ale ja si myslím,ž e to nepomáha. Niekedy nám pomohol aspon Ventolín, teraz nepomôže... kašle dalej.. chcela by som mu nejako pomôcť, nech sa konečne celkom uzdraví, nech sa vyspí, ale neviem.. aj teraz kašle zo spánku a mne trhá srdce, čo robiť??

xlucia
16. apr 2012

@luciferkax normalne to nie je. zmen doktora. kolko berie toho flixotidu?

anjelicek26
16. apr 2012

@luciferkax - veru zmenit doktora, zbehnut na alergo a na plucne - vylucit napr. plucne chlamydie. Drzim velmi palce, nech najdete riesenie. Ved staci, ak v skolke spi na nejakych vankusoch, na ktore je alergicky a uz ma problem ...

A nie, dcerka po nastupe do skolky nebola chora vobec, az teraz v 5,5 roku bola prvy raz prechladnuta - rozumej kasel, sople, prva teplota, zvladla to do troch dni sama bez liekov... toto je o imunite, len tym chcem povedat, ze nie kazde dieta musi byt v skolke non-stop chore. Normalne to MNE vobec neprijde.

nibiru
16. apr 2012

@luciferkax zmen lekara ja ked pocujem kasel normalne ma zamrazi mam neho strach kedze najmladsi brat sice mal onkologicke ochorenie krvy a teda oslabenu imunitu no vdaka neskutočnemu kašlu mu praskli cievy v dychacích cestach.nema mali nahodou astmu nevysetrovali ho na nu?u deti sa prejavuje aj castym kašlom?to čo opisujes ma moj druhy brat sice uz stary chren no tažky astmatik rano vecer kopu liekov dotoho mu zistili alergie na plesne a kedze byva v rodinnom dome kde sa obcas vyskituju mava dost často zachvaty.ked šiel do prace po par dnoch sa dusil a nie a nie prestat nieco ho v tom prostredi strasne draždilo nakoniec dal vypoved a pomohlo.

janinah
17. apr 2012

to vas ešte nik neposlal na alergologiu? odbery na Mykoplazmu,pľúcne chlamýdie boli robené? radím zmeniť lekára,toto sa už malo inak riešiť 😒

janinah
17. apr 2012

a ešte som zabudla-výtery z nosa a úst tiež treba dať urobiť+ orl vyš.

barbora29
17. apr 2012

mi mame podobny problem ,len mala mii kasle uz 8 mesiac, z toho dva krat zapal priedusiek, robene vsetky odbery ,vyter ,rtg ,alergo kde je zistili znizenu imunitu a alergiu,a uz aj astmu,berieme inhalacne ventolin ,flixotide isoprinosin tbl ,aerius ,singulair a stale kasleme a to nechodime do skolky dcera mala vo februari tri roky ,som na predlzenej rodicovskej aj to mi schvalili len na pat mesiacov uz vybavujem dalsie predlzenie.bojim sa dat malu do skolky.nechcem aby brala tolko liekov

mamavera
17. apr 2012

@luciferkax určite by som zmenila lekára, ale syna by som zo škôlky zobrala, je to pre vás všetkých trápenie. Chápem, že mu možno chýbal kolektív, ale ak si na materskej, nechaj ho ešte rok doma

lienockaa
19. apr 2012

@luciferkax -nam takto dlho maly kaslal a tiez po nastupe do skolky..pomohla nam az alergologicka a krcna..bez nich by nikdy syn nemal vysetrene, ze prekonal mykoplazmu, z toho bol otrasny kasel, my sme nespali 24 noci po sebe, kazducku noc tak strasne kaslal, dr. mu davala len sirupy na kasel, ale nic nezaberalo..imunitu znizenu nema..ale mykoplazma urobila svoje..
moj syn je alergik, na roztoce, takze tieto infekty zo skolky mu sposobuju to, ze dostava taky zachvatovity kasel, cosi ako lahka astma..dostali sme prave flixotide a vzdy, ked donesie novy infekt, tak zvysim davku flixotidu..za par dni mu to pomoze..najhorsie je, ze nosi infekty malej a ta schyta vsetko od neho, od oktobra doteraz uz bola 12x chora, stale sa jej to vracia..on bol chory v oktobri raz, v novembri raz, potom az vo februari a v marci..raz to bola angina, ale tie ostatne choroby vzdy sopel a kasel..ATB bral len raz..ale mala, no to je nieco strasne, co sme si prezili za tu zimu..ona skoro z kazdeho sopla ma hned laryngitidu a dusi sa..pri kazdej laryngitide som lutovala, ze som ho nenechala este rok doma, ze by bola aspon starsia, ked by jej nosil choroby..lebo kym nechodil starsi do skolky, mala som komplet zdrave deti..nebolo im nic, my sme chodili k lekarke len na prevencie..

kolko ho nechavas doma po infekte?ked dokasle, hned sup do skolky?nechaj ho dlhsie, ved si doma, nic ta nenuti ho do skolky dat hned, ja svojho nechavam doma este aj tyzden po dokaslani..nech sa organizmus spamata..