icon

Myslím si, že 18 ročná dcéra má depresiu

30. máj 2021

Ahojte .. Mam skoro (v juny ) 18 rocnu dcerku. Myslim ze ma depresiu .. vsetko na nu sedi co sa pri depresii vyskytuje . Raz je kusok lepsie inokedy uplne zle.. dnes cely den len lezi v posteli a nechce ani jest ani pit ...place je jej zle hovori..
na psychiatricke vysetrenie je objednana +zhaname dobreho psychloga .. Bojim sa onu velmi.. Ako jejmozem pomoct ? Prosim kto ste si podobnym s takym niecim presli velmi prosim o info ako postupovat ako jej pomahat.. co ano co nie..
Dakujem

Strana
z2
meluela
31. máj 2021

este ma napadlo, kup jej kvalitny omega3 olej s vysokym obsahom EPA. Posobi antidepresivne a dokonca je mozno ho kombinovat s liekmi ked sa uz k nim konecne dosatnete. https://www.solen.sk/storage/file/article/703df... Plus skus ju rano dostat aspon na balkon aby jej na sietnicu dopadlo trocha slnecnych lucov, to moze tiez zlepsit stav. Ak by sa citila aj na nejaky pobyt vonku, tak skuste nejaku nenasilnu prechadzku. Vecer pred spanim teply kupel, medovkovy caj.

denda007
31. máj 2021

Depresia je veľmi ťažká a zlá choroba moja mama na ňu trpí už roky. Hlavne jej nehovorte vety typu nebuď smutná, nemáš prečo byť smutná atď.ona za to ani chúďa ani nemôže. Možno sa jej nevytvára v mozgu serotonín, a aj preto je takáto. Určite navštívte psychiatra. Psychológ asi nestačí.

denda007
31. máj 2021

@denda007 teda neviem či sa ten serotonín tvorí v mozgu ale možno ho má málo

sickynickyobsadene
31. máj 2021

Prepáč,ale ako matka by si mala vedieť o čo môže ísť.Co ju trápi.Ked spomínaš zvracanie,nemá problém s výzorom?

nikusiak9
31. máj 2021

Znie to akoby odmietala jest vkoli chudnutiu

macik166
31. máj 2021

Napíš potom ako ste dopadli. Môj brat sa tiež roky lieči na depresiu.

katulik123
31. máj 2021

@gabika0825 Nevravíš pravdu, depresie sú rôzne, dcéra má a fungovala spravila čo potrebovala a ľahla, a takto stále dokola, komunikovať komunikovala, ale strohejsie ako kedysi aj s kamošmi bola v kontakte. A predsa bola to depresia, sú rôzne fázy, stupne, každý človek ich vníma inak. Takže takto napísať je prisilné, lebo aj psychiater by to takto nezlahcil ako ty, že to isto depresia nie je. Lebo to je až keď nevstane z postele, či nekomunikuje. Blbosť. Depresia to môže byť aj u niekoho kto sa usmieva a s tebou rozpráva hodiny.

zuzka10175
31. máj 2021

Tento stav môže mať viacero príčin, a teda aj viacero riešení. Keďže sú tam aj zdravotné aj psychické problémy, treba to riešiť komplexne a pozrieť na celkový stav organizmu. Už som sa stretla aj s tým, že psychycká porucha mala fyziologický základ. Je to na dlhšie, ak máš záujem, napíš mi správu, môžme to spolu prebrať a nájsť riešenie.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
autor
31. máj 2021

@sickynickyobsadene prepac to co je za komentar,,,to ako keby si mi povedala “To co si za matku ked tvoje dieta ochorelo “akoby som za to mohla??!nechapem naco komentujes ked neporadis ..
Nie kazdy sa vie otvorit a povedat co ma trapy, je v takom veku ktory nie moc praje komunikacii s rodicmi. + kazdy mame rozne povahy..

autor
31. máj 2021

@miriam11
@zuzka10175
@katulik123
@macik166
@denda007
@meluela kedze nic vcera nejedla nepila zobrala som ju na detske od do nemocnice infuzky ,bola som tam stale s nou, po par hodinach sa jej psychicky stav zlepsil .. aj ten fyzicky zacala pit aj trosku jest rozpravali sme sa , bola ako vymenena .. (vsimla som si ze to ma akoby vo vlnach) raz dobre potom brutalne zle ,,Zajtra mame psychologicke aj psychiatricke vys.v Martine vybavene chvala bohu , ja verim ze uz sa na nieco konkretne pride a bude sa to riesit. Len ona sa boji velmi psychiatrie , ze hej zoberu mobil odstrihnu od vsetkeho sveta , aj nas, boji sa co ju caka, Stale jej opakujem ze stojim pri nejnech sa deje cokolvek ze ju lubim , a vzdy jej budem oporou.. je to velmi tazke aj pre mna .Je mi zle , tazko , bojim sa aj ja ...no musim musim ist dalej koli nej

monci20
2. jún 2021

ako ste dopadli na vyšetreniach, dúfam že ste sa vyhli hospitalizácii, držím palce aby všetko dobre dopadlo, cítim s vami, viem čo to je vidieť ako sa vaše dieťa trápi, nedávno som to prežívala aj ja

autor
3. jún 2021

@monci20 je doma ,dali jej lieky, dufam ze jej sadli a zaberu rychlo... psychiater povedal ze to je depresia stredne tazka, s nechutenstvom .. je to o to horsie ze ma aj to vracanie po vecsich porciach jedla, som s nou doma do skoly nema chodit, Venujeme sa jedna druhej .. rozpravame , nakupujeme no skoro vsetko... o tyzden kontrola.. Pozeram na to pozitivne ... bude zase dobre
Vy ste to ako zistili... ? Kolko to trvalo a co pomohlo k vylieceniu? Dakujem

katkati
3. jún 2021

Určite vás psychiater upozornil, že lieky môžu zabrať možno až po mesiaci a zo začiatku sa môže stav ešte zhoršiť. Ale to neznamená, že je zle nastavená liečba, treba počkať nejakú dobu, kým sa mozog prispôsobí novej situácii. Držím palce.

monci20
3. jún 2021

Moja má úzkostnú poruchu plus OCD ( obsedantno - kompulzívna porucha) u nej sa stav veľmi zhoršil teraz cez tú pandémiu, ledva zvládala školu, ešte dobre že sa učili z domu, do školy by nevládala chodiť, na liekoch je tretí mesiac, prvé 2 týždne boli všelijaké, potom postupne začali zaberať, takže akurát keď začali chodiť do školy, tak sa trošku dala dokopy, plus chodíme na psychologické terapie. Predtým bola tiež stále podráždená, žalúdok ju bolel a hlava, teraz je to lepšie. Od tých liekoch jej môže byť zo začiatku zle, netreba sa zľaknúť, mi sme dostali potom ešte lieky na ukľudnenie ktoré tlmia nežiaduce účinky, keby jej bolo zle, ale tie zobrala len párkrát. Držím palce, tie 2 týždne budú horšie, len treba vydržať a potom bude dobre. Moja je teraz celkom iná, lenže máme pred sebou dlhú cestu, nakoľko musíme ešte zvládať tie rituáli čo má, ale dúfam že z najhoršieho sme vonku🙂

autor
3. jún 2021

@monci20 ja len verim ze to naozaj ta depresia je , a nie nieco horsie .. anorexia .. bulimia .. ked zvykla casti po jedle vracat.. doktor na to nic nepovedal len tu depresiu spomenul s prvkami bulimie..
teraz ju zvyknem sledovat pytat sa jej , ci vracala ci jej boli zle.. atd dlhsie nechodila na velku no uz sa to vracia spet ze chodi aj menzes jej chodi pravidelne .. len je casto v posteli ospala, neviem ci ju mam von tahat a tak,,
Aj nejaky rezim ny jej pomohol v tom asi ze ?
A velmi pekne dakujem kazdej jednej co ste mi tu popisali.. pomaha mi to ist v pred😘

katulik123
3. jún 2021

Nám na začiatok odporúčali aby si dcéra s písala plán časový hoc aj napríklad, že so psíkom von o 15tej atd. Aby mala rozvrh, ktorý si sama určí a sama to dodržiavala a neupadla do toho, že je neproduktivna a tak. 🙈

monci20
3. jún 2021

Nemusí to byť bulímia, moja mala takú zlú skúsenosť, že keď boli na školskom výlete v Budapešti, dostala úpal, zvracala a odvtedy keď ideme niekde tak nechce jesť, lebo sa bojí že bude zvracať, má z toho traumu a je schopná radšej celý deň nejesť, aby jej nebolo zle, je to o psychike. Je dobré že ste s ňou doma a viete ju podporovať, treba aj nejaký pohyb, ale taký ktorý baví ju, a nie ju nútiť do niečoho čo nechce a bude ju to deptať. Ja som tiež moju stále ťahala na prechádzky do prírody, lebo som si myslela že jej to pomôže, lebo ja som to mala rada, psychologička mi potom odporučila, aby si ona zvolila, čo vyhovuje jej.

autor
3. jún 2021

@katulik123 dakujem

autor
3. jún 2021

@monci20 ano samozrejme robime co ona chce... vyberie..
Len teraz je taka , ze ked sa jej opytam tak nevie co chce...

luccija
3. jún 2021

Verim, ze to bude na dobrej ceste, ale nie lahkej.Ale treba na terapii zistit preco uz predtym mala sebaposkodzujuce praktiky.pre nieco sa trapi vyzor, skola, rodinne vztahy, malo sebavedomia, priatel?nesikanuju ju?
Nedavaj jej vela aktivit staci, ze si pri nej.Nechaj tempo na nu, ale nie necinnost.Pes je dobra motivacia.

kralovaandrea
28. júl 2023

Prosim Vaa pekne dostala sa vasa dcera z tej depky????

Strana
z2